Nurburgring-ul este în pericol

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.12.2010
Sabine Schmitz, pilotul celebrului Ring Taxi, face un apel pentru salvarea circuitului german de la transformarea în parc de distracţii şi centru comercial.

Circuitul de la Nurburgring ar putea fi transformat în parc de distracţii, anunţă Sabine Schmitz. Potrivit celebrei şoferiţe germane, locul actualului circuit ar putea fi luat de un montagne russe, mai multe hoteluri şi un complex comercial. Motivul din spatele acestei afirmaţii este închirierea Nurburgring-ului unor companii care nu au nicio legătură cu motorsportul şi datoriile de peste 400 de milioane de euro ale circuitului din cauza hotelurilor neterminate şi a altor facilităţi adiacente.

Datoriile circuitului german ar putea fi reduse doar prin scăderea costurilor de întreţinere şi creşterea taxelor aplicate vizitatorilor. Deşi nu este explicabilă apariţia unui montagne russe în locul celebrului circuit german, nu ştim cu ce vor mai atrage nemţii atât de mulţi turişti în acelaşi loc. Nordschleife are o istorie bogată, fiind un circuit care există din 1927. Anul 2010 ar fi trebuit să marcheze debutul unui montagne russe intitulat Ring Racer, dar acesta nu a fost finalizat.

Actualul Nordschleife are o lungime de 22.810 metri şi este una dintre cele patru confirguraţii originale ale circuitului. Alături de Nordscheife exista Sudscheife şi Zielschleife, iar împreună formau Gesamtstrecke, ceea ce înseamnă întregul circuit, care avea o lungime de 28.25 kilometri în configuraţia originală.

Singura bucată utilizată în continuare este Nordschleife.

Via | Automedia.bg

Comentarii (10)

  • si adresa de FB
    http://www.facebook.com/SaveTheRing
    15 0
  • ce tampenie
    oameni idioti
    17 0
  • Nurburgring
    Everybody please write to the European Commissioner!

    Mr.Almunia is in charge of competition and as Zillions of Tax-Euros have been used only for the benefit of two privateers (Kai Richter and Jörg Linder) he is the right person to be made aware of this issue.

    Address:
    =======
    Joaquin Almunia
    Vice-President of EU-Commission
    Berl 11 - 238
    BE-1049 Brussels
    Belgien

    Email:
    ====
    cab-almunia-archives@ec.europa.eu
    3 0
  • Nurburgring
    http://www.racing1.de/home/news/newsseite/motorsport-bleibt-kerngeschaeft/dfd0570ca0/?tx_ttnews
    2 0
  • Nurburgring
    http://www.facebook.com/SaveTheRing
    2 0
  • Nurburgring
    Donations - does anybody of you have experience on how to set this up?

    It should be transparent on the levels of budget and spending and preferably something more wikileaks-friendly than Paypal.

    Would be difficult to buy the whole lot ;) but at least we can produce stickers and other campaign tools.

    Many thanks!! (If you prefer to come back to me by email: mike [at] renn.tv)
    0 0
  • Nurburgring
    http://www.worldcarfans.com/110122130125/nrburgring-in-trouble---sabine-schmitz-sounds-alarm-for
    1 0
  • Sunt nebuni!!!! Sa transforme singurul ring unde se pot testa masini doar pentru un parc de distractii???? Eu apreciez foarte mult nemtii pentru ceea ce fac dar cred ca vor neaparat sa nu-mi mai placa de ei!!!! Da Doamne ca daca se face parc de distractii sper din tot sufletul sa se distruga a doua zi!!!!!
    3 0
  • Parca ii si vad pe Goofy sau pe Micky Mouse intr-o masina cu aspect de ratusca de jucarie mergand cu 40 km/h pe circuit. :))
    2 0
  • o legenda pentru un circ
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru