O studentă din Australia a inventat o cască pliabilă, nominalizată la premiul Dyson

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 30.05.2011
O studentă din Australia le propune tinerilor care nu au foarte mult spaţiu la dispoziţie o cască pliabilă pentru scuter. Proiectul său a fost nominalizat la premiul Dyson.

O studentă din Australia a înscris proiectul unei căşti moto pliabile în concursul James Dyson. Respectiva competiţie le este destinată studenţilor din 18 ţări şi reprezintă o provocare de design pentru studenţi. Scopul fiecărei ediţii este de a proiecta un obiect care să rezolve o problemă. În cazul acestui element de protecţie, casca Proteus economiseşte spaţiu. Pe lângă faptul că respectă toate normele australiene necesare unei căşti moto, aceasta încape într-un rucsac standard, nemaifiind nevoie ca purtătorul său să o ţină în mănă sau să folosească o geantă specială pentru a transporta această cască. Din păcate, respectiva cască nu prezintă şi o apărătoare pentru bărbia purtătorului, fiind destinată utilizării în vacanţe şi în naveta cotidiană.

Produsele înscrise în proiect sunt jurizate de o echipă formată din designeri cu renume mondial, ingineri şi critici de design în fiecare dintre cele 18 ţări. Aceştia denumesc primele 10 proiecte şi stabilesc câştigătorii naţionali. Toate proiectelele naţionale sunt incluse într-un Top 20, realizat de specialiştii de la Fundaţia James Dyson, iar un juriu internaţional alege 15 finalişti internaţionali. În urma informaţiilor primite, James Dyson numeşte câştigătorul şi locurile doi şi trei.

Câştigătorul sau echipa căştigătoare a Premiului James Dyson primeşte 10.000 de lire, iar departamentul universităţii pe care o urmează acesta primeşte şi el 10.000 de lire sterline. Produsul rezultat primeşte Certificatul James Dyson, iar studenţii care au participat la proiect se vor mândri şi cu Trofeul Dyson.

La nivel internaţional, studenţii care obţin poziţiile doi şi trei primesc un certificat Jams Dyson şi 2.000 de lire sterline. La nivel naţional, câştigătorii acestui priemiu primesc certificatul James Dyson şi 1.000 de lire sterline. Finaliştii la nivel naţional din fiecare ţară (cel mult nouă) primesc un certificat Dyson Award. Câştigătorul va fi anunţat pe 22 iulie 2011.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru