OFICIAL: Cel mai rapid Jeep din istorie: Grand Cherokee SRT8

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.04.2011
Cu 4.8 secunde pentru 0-100 km/h, noua generaţie Jeep Grand Cherokee SRT8 bate la porţile afirmării în segment. Modelul este cu doar 0.1 secunde mai lent decât X5M şi Cayenne Turbo.

Esential

4.8 secunde este timpul de care are nevoie Jeep Grand Cherokee SRT8 pentru a parcurge distanţa 0-100 km/h.
250 km/h este viteza maximă atinsă de modelul american.

Jeep a prezentat astăzi oficial versiunea SRT8 a noii generaţii Grand Cherokee. Vorbim de un SUV cu adevărat sportiv, care reuşeşte să se apropie la 0.1 secunde de Porsche Cayenne Turbo şi de BMW X5M, dar care vine cu un motor HEMI V8 de 6.4 litri şi 475 de cai putere şi cu elemente estetice care subliniază caracterul sportiv al modelului american.

Evident, noul Jeep Grand Cherokee SRT8 beneficiază de aportul unui sistem de tracţiune integrală permanentă, cutia automată de care dispune în standard oferindu-i însă celui mai rapid Jeep de serie din istorie un consum cu 13% mai mic decât cel al versiunii SRT8 a generaţiei precedente Grand Cherokee. Mai precis, rezervorul de 77 de litri îi oferă modelului american o autonomie maximă de 725 de litri cu un singur plin de carburant.

La fel ca versiunea "normală" a lui Grand Cherokee, SRT8 beneficiază de selctorul botezat de americani Selec-Track, prin care cel de la volan poate opta pentru modurile Normal şi Sport, dar şi pentru alte trei setări destinate rulării în off-road. 

via | Jeep

Comentarii (12)

  • 725 litri
    "Mai precis, rezervorul de 77 de litri îi oferă modelului american o autonomie maximă de 725 de litri cu un singur plin de carburant."

    725 de km sau poate mile (extrem de putin probabil)
    15 4
  • cherokee
    srt8
    Absolut superb!!! Personal, imi place mai mult ca un X5M.
    17 7
  • Jeeeeeeeeeeeeeeeppppppppppppppp
    Iac iac iac moamaaaaaaaaaaaaaaa ce aratare ce hidosenie IN AND OUT.
    4 21
  • g.cherokee
    Un suv foarte reusit. Impunator si inspira multa putere.
    16 4
  • interesează pe cineva acest subiect?:))
    7 21
  • SRT
    Vreo veste despre preturi?

    Superb monstrul!
    17 2
  • kumite
    Srt
    Pretul depinde de taxe.Si ,cu toate astea este accesibil pt.oamenii obisnuiti.Nu intereseaza pe nimeni subiectul,dar un consum mediu de 9.5 litri la suta intereseaza.Setarile de la suspensii sunt si pe aer.Stiu versiunea normala(6.1 l)si pot sa spun ca e tare faina masina.Vine echipata cu tot ce vrei.E standard.Nu trebuie sa platesti nimic in plus.
    11 1
  • srt8
    Arata mai bine decat X5m(parerea mea). E o bestie pe roti.
    14 6
  • ala nu-io consum mediu ... pentru ca stirea ar fi spus "autonomie medie"
    1 4
  • kumite
    Wow!
    Faceti-va comozi,ca incepe "Cronica carcotasilor".Stati si va minunati!
    2 4
  • magnum
    SRT8
    Mi-ar placea sa vad o cursa de drag-race intre Cherokee SRT8 si Bmw X5M. Parerea mea e ca X5m va pierde. Chiar daca are mai putini cai putere srt-ul,are cuplul motor mai mare si isi va spune cuvantul.
    11 7
  • jip
    @magnum bai TILICA daca nu sti sa citesti o sa-ti spun eu Cu 4.8 secunde pentru 0-100 km/h, noua generaţie Jeep Grand Cherokee SRT8 bate la porţile afirmării în segment. Modelul este cu doar 0.1 secunde mai lent decât X5M şi Cayenne Turbo.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru