OFICIAL: Iată noul Citroen DS5!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 18.04.2011
Citroen DS5 a debutat în premieră mondială la Salonul Auto de la Shanghai. Evenimentul de lansare a fost transmis în direct pe internet, pentru fanii europeni ai mărcii franţuzeşti.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Citroen DS5 HYbrid4
Lungime (mm) 4.520
Latime (mm) 1.820
Capacitate (cc) 1.998
Puterea maxima (CP/rpm) 200
Cuplu maxim (Nm/rpm) 500

Citroen a prezentat astăzi noul său model premium – DS5. Modelul este cel de-al treilea membru al gamei DS şi a debutat concomitent pe Facebook şi la Salonul Auto de la Shanghai. Noul DS5 va fi prezentat şi pus în valoare într-un mod special pe piaţa din China, spun cei de la Citroen, având aşteptări mari de la noua lor creaţie. Prezentarea modelului de la Salonul Auto de la Shanghai a fost transmisă în direct pe Facebook, iar evenimentul a fost diferit de o lansare "tradiţională", modelul fiind prezentat într-un joc continuu de lumini, mai ceva ca un supermodel pe podium.

Prima parte a prezentării a vizat prezentarea a două exemplare DS3, acestea fiind subliniate ca fiind începutul unui drum, iar francezii de la Citroen sunt foarte mândri de acest model. Pe lângă mândria pentru propriul produs, cei de la Citroen se laudă şi cu premiile obţinute de acest model şi cu statutul său în clasamentul vânzărilor din Europa – DS3 fiind pe locul trei în segmentul său.

Apoi, prezentarea i-a adus în faţă pe Sebastien Loeb şi Daniel Elena, echipaj care a obţinut titlul de Campion în WRC de şapte ori şi care aleargă acum pe un DS3 WRC.

Următorul model prezentat a fost DS4, versiunea premium a lui Citroen C4. DS4 a fost o continuare normală şi aşteptată a gamei, care va intra pe piaţă luna viitoare. De data aceasta, Citroen ţinteşte şi mai sus în segmentul compact, vizând luptători exclusiv premium. Primele exemplare DS4 au fost vândute pe internet, doar pe unele pieţe din Europa, iar modelul a fost rezervat de un număr mare de clienţi din Franţa, Germania şi Elveţia.

În ceea ce priveşte restul modelului, DS5 promite să devină un amestec între un break, un monovolum şi un sedan de clasă premium. În plus, cei de la Citroen spun că design-ul acestui model va fi complet nou şi foarte incitant. Sunt şanse mari ca modelul să prezinte o serie de similitudini cu conceptul C-SportLounge prezentat de francezi în 2005. Francezii vor dezvălui informaţii suplimentare despre DS5 odată cu lansarea noului lor crossover premium.

Modelul este un crossover bazat pe platforma lui Peugeot 3008 şi se înrudeşte şi cu 5008.

Toate motorizările lui DS5 vor fi împrumutate de la verii săi, inclusiv versiunea HYbrid4 cu 200 CP şi emisii de 109 grame CO2 per kilometru. Respectivul model oferă un motor HDi FAP de 2.0 litri şi 163 CP în compania unui motor electric de 37 CP. Modelul poate să meargă doar în modul electric pe o distanţă dată, în timp ce sistemul de propulsie electrică poate să joace şi rolul de sistem de tracţiune integrală atunci când este cazul.

Via | Citroen (Facebook)

Comentarii (18)

  • Asa da!
    Iata un exemplu de noutati si design. Daca vrei, se poate.
    O masina demna de clasa premium din orice punct de vedere.
    47 5
  • ciurik
    Iata ca se poate
    In sfarsit o masina premium neplictisitoare!
    slava citroenului!
    45 3
  • DS5
    Daca DS3 ar face ceva vanzari, acest DS5 va fi cu siguranta un esec comercial. Ar putea fi numit VelSatis-ul Citroenului, o masina la fel de competitiva la vremea ei, care din pacate pt Renault nu a avut deloc succes pe piata.
    15 37
  • C-G-C si concluzii...
    Daca ar avea vreo legatura velsatisul tau cu ds5... eu nu vad niciuna.
    Acela avea un design complet aiurea nu a impresionat prin absolut nimic in afara urateniei, nimic nimic nimic.
    La fel ca si renault-ul AVANTIME, car a fost tot un esec... (http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Avantime)

    Nu doresc sa fac o comparatie, pt ca nu am ce compara si nu este asta subiectul...

    Iar, DS3 sta f bine in vanzari!!

    Si la urma urmei nu totul se rezuma la vanzari, nu cred ca am sa plang daca nu o sa-si cumpere ghertzoii de la noi DS5.
    Chiar sunt fericit ca nu-si iau C5, asa ca e foarte in regula !!!
    30 5
  • @eu
    Si tu ai impresia ca DS5-ul are cumva un design care te da pe spate. Acest model Citroen are exact design-ul care nu se vinde in clasa premium si cifrele imi vor da dreptate. Nu va da nimeni banii pe o masina premium Citroen indiferent cat de cool ti s-ar parea tie.
    10 21
  • @C-G-C
    nu vreau sa stric stirea prin contrazicerea cu tine bazata pe subiectivismul meu sau al tau...
    Dupa parerea mea (nu am cazut de pe scaun cand am vazut-o) este o noutate in design, fie ca tie iti place sau nu (poate visezi la A sau BMW-uri... e problema ta)..., mai ales la elementele de stil si elementele interioare.

    Si clasa premium nu inseamna numai limuzine ci si altele... aici te las sa cauti si sa studiezi... Iar dreptatea care ti se va da tie o vom gasi pe prima pagina peste 5 ani in publicatii tip dailymail, le figaro... etc... :)

    Si da, nimeni nu va da bani pe ea cand ar putea cu aceeasi bani sa-si ia audi sau bmw!!! ... nu???? tipic gandire MADE IN RO...

    Hai pa, si sa va traiasca HAUDI-URILE...
    25 7
  • parerea mea
    Mie imi place cum arata, desi fata imi pare ca seamana foarte mult cu peugeotul. DAca vine cu suspensia hydractiv si daca mai baga si tractiune integrala....eu cred ca merita de luat in considerare. Nu stiu sigur, dar service-ul pentru citroen e mult mai ieftin decat pentru audi sau bmw... si pentru romanii ...din clasa mijlocie, este super. Elegant, confort...practic. Poate nu are sprint in 6 secunde dar cine isi ia o masina de-asta nu o ia pentru sportivitate. Daca as avea bani si nu mi-ar ajunge de-un Volvo ...mi-as lua asta...ha! ...Parerea mea....
    20 2
  • DS5
    Maisina e bestiala, design futurist, fluid, interior premium, motorizare(+electric) de top, banuiesc ca si pretul sare bine de 30k, dar asta e.Bravo Citroen
    26 0
  • Opinie
    Superb! Acest Citroen e pentru tinerii care-si doresc sa iasa din tipare si care sunt independenti, lucru mai rar intalnit in Romania. Nu cred ca e vorba de un exponent premium, dar daca ar fi prezent in SUA (impreuna cu DS3 si DS4) am vedea intr-adevar cati de multi vor sa iasa din tipare si sunt independenti, deci am putea vorbi de un succes rasunator. Pentru mine Citroen e acum simbolul ”tineretii fara de moarte...”, al optimismului si ... as mai spune mai multe dar mi-e ca unii se vor simti ofensati si chiar nu mai am chef de replici inutile.
    26 0
  • ovidiu
    ds5
    reusita din toate punctele de vedere interior, materiale, exterior, tehnologie la care unii incep sa se gandeasca doar
    cred ca este masina in care te simti bine bine bine si asta conteaza
    nu are rost sa faci comparatie cu ceva este unica
    sigur in romania se vor vinde putine exemplare si asta este bine
    18 2
  • Toata toata s-a facut fashion masina asta!

    Citroen da clasa nemtestilor. Bravisimo!
    15 1
  • Cu tot respectul pt aceasta marca si pt fanii ei,mie mi se pare ca nu isi gaseste designul propriu...Nu mai iese din tipare asa cum au facut-o legendele 2CV,DS,CX....Se chinuie,rotunjesc colturile emblemei,incearca sa aduca ceva nou,da'....nu prea iese...
    2 18
  • Bravo Citroen!
    Am asteptat sa vad cu ce as putea inlocui C4 coupe-ul pe care il a acum si iata c-a sosit. Este exact masina pe care o vreau. Linie, detaliu, suspensii, si nu in ultimul rand motorizarea de exceptie. Astept cu mare nerabdare sa ajunga in Romania.
    13 1
  • tomita
    inr-adevar, la stil aceasta masina s-ar potrivi posesorilor initiali de C4 coupe. tineri si non-conformisti. acestia acum au crescut, au o tanaa familie, dar sunt la fel de non-conformisti. binenteles ca si bugetul le-a cresct (si nu vorbim de romanasii nostrii, unde si mediul comercial infect te cam pune la pamant si mentalitatea e deficitara) ci in tarile unde merge treaba. unde, daca muncesti, esti si apreciat si promovat.
    avantime a sfeclit-o ca oferea motoare mari si nu s-au trezit decat mult prea tarziu cu buba aceasta.
    7 0
  • Fata de conceptele anterioare a iesit cam cuminte designul dar nu liniar si simplist ca al nemtilor. As fi vrut mai multi cai daca e ds ... in rest
    Vive la France!
    5 1
  • coolguy
    gama ds
    DS3 s-a vandut, in Europa, intr-un an mai bine decat Mini (desigur fara mini cabrio sau country man). Doar versiunile concurente direct. Ceea ce spune multe lucruri. Si Ds3 si DS4 au luat deja o gramada de premii. Nu vad de ce DS5 nu ar avea acelasi succes. Mai ales in China.
    3 0
  • ds5
    Avem o Problema NATIONALA Noi nu producem, Doar sporadic ,ca la sarbatori.... ,lasati garagara si nu criticati ,aveti atitudine? nu avem mandrie, pe cand
    2 0
  • Apropo de masini premium...
    @ eu

    http://www.automarket.ro/stiri/citroen-c6-iese-din-productie-la-sfarsitul-lunii-decembrie-48631.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru