OFICIAL: Noul Kia Rio se prezintă

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.02.2011
Kia a prezentat primele imagini ale noului Rio. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Geneva alături de noul Picanto şi va ridica standardele Kia în segmentul lui Dacia Sandero.

Coreenii de la Kia au prezentat primele imagini ale noului Rio. Noua subcompactă prezintă un aspect nou, care se înscrie perfect în tendinţele prezentate de fraţii săi care au debutat mai devreme în gama constructorului coreean. Deşi nu există încă nicio imagine cu interiorul modelului coreean, oficialii mărcii spun că noul Rio va oferi un nivel de calitate net superior generaţiei precedente, care poate fi cu uşurinţă asociat unui segment mai mare. În plus, spaţiul interior a crescut semnificativ, ampatamentul fiind mărit cu 70 de milimetri, iar portbagajul oferă acum 292 de litri. Aşadar, avem un atac direct la adresa lui Dacia Sandero, unul dintre cele mai spaţioase subcompacte de pe piaţă, care se laudă cu cel mai mare portbagaj din segment pentru un hatchback.

Noul model este un mare pas înainte. Kia Rio a avut succes dintotdeauna, dar această nouă versiune a modelului îl va transforma într-un automobil care va fi cumpărat pentru aspectul exterior, a declarat Soon-Nam Lee, directorul de marketing pentru pieţele străine al mărcii Kia.

Piaţa din Europa va primi noul Rio în compania unei game de motoare pe benzină de cilindree mică şi cu un diesel de 1.1 litri care oferă 70 CP şi emite doar 85 de grame de CO2 per kilometru. Cea mai mare surpriză la acest capitol este reprezentată de motorul GDI de 1.2 litri, care oferă injecţie directă şi este supraalimentat cu o turbină.

Acest element ar trebui să le ofere coreenilor un avantaj faţă de rivalii lor care nu oferă asemenea propulsoare, singurul constructor care oferă motoare de acest gen fiind Grupul Volkswagen.

Via | Kia

Comentarii (17)

  • KIA
    felicitari kia pt design
    29 16
  • dallas_sen@yahoo.com
    KIAAAA I - LOVE YOU !!!!
    Mi-asi dori sa fiu primul client in romanaia al acestei masini. Este super !
    oare cat va costa ???? - ca deobicei mult prea mult pt o marca coreana ?
    16 13
  • super ....
    masinuta arata f fain...mult noroc KIA! dar si pretul sa fie ''fain''.
    18 11
  • tomita
    arata bine, dar se va tine bine? tre sa vedem noile modele kia, cum au istoricul de probleme.
    adica dieselul ala de 70cp mi-e sa nu fie la fel de impins ca si cel de pe ceed, pe care l-au retrogradat la 90cp.
    deci intentie este, ideea este sa fie si acoperita.
    6 5
  • daniel
    kia
    totul depinde de pret si de dotari. daca vine cu un pret de 8000euro si nu are decat abs si aer cond, pot sa o tina pentru ei. sa vedem si interiorul
    13 9
  • copiat
    Design-ul blocurilor optice frontale este inspirat de la noul Opel Astra.
    6 21
  • anti-kitsch
    daca acum 10 ani faceai un sondaj sa intrebi oamenii "ce e kia?", 90% ar fi spus o statiune turistica

    cred ca va avea acelasi "succes" rasunator ca vechia kia rio
    21 5
  • Catalin
    bravo KIA
    calca-i pe gat !
    7 11
  • :)
    ce sa spun, la dotari sigur o sa aiba dotari in standard la care alte modele numa viseaza (vezi ceed), iar pretul o sa fie unul bun, cel putin pana acuma la toate modele asa este raportul pret calitate e mai bun decat la altele, oricum as avea un singur lucru de comentat, oglinda de pe usi si sistemu unde este montat oglinda seamana f bine cu suzuki sx4 si acesta a fost motivul pt care nu am ales suzuki ci un alt model cand mi-am cumparat masina.
    5 14
  • fanatic
    @vsz
    kia ceed are dotari pe care alte hatchback-uri compacte numai viseaza?! hai ca asta-i tare! :)))))))) ce fac etnobotanicele copiilor din ziua de azi...
    11 12
  • partea laterala a masini este copiata de pe conceptul Peugeot SR1
    0 9
  • per anti-kisch acum 10 ani kia era pe piata cu clarus si sephia niste modele mari care mergeau bine dar consumau mult si sportage,a fost pe piata a disparut dar a reinviat fff bine.
    3 3
  • asemanare
    ce pacat ca arata precum Seat Leon vechea generatie.
    3 11
  • @dario
    oh, come on!
    cine dracu sta sa retina modele atat de nesemnificative precum cele de kia de acum 10 ani? noroc cu wikipedia, nu dario?
    5 1
  • 85 gr.co2 !
    Emisiile de co2 sunt direct proportionale cu consumul . Daca noul Smart for two 0.8cdi consuma in medie 3.30l/100km ( 3.40/3.20/3.30-urban , sosea , mixt ) si emite 88 gr.co2/km , cat consuma kia 1.1crdi ,3.19?
    11 1
  • the hep
    vechiul rio avea un super diesel de 110 bhp , sper ca si acesta sa aiba asa ceva, cel putin .
    mi-ar placea niste date mai multe despre motorizari
    sper ca masina sa fie in gama de preturi a vechiului model , pt ca atunci va fi atractiva. design-ul, desi o chestie de gust , e super
    5 2
  • kia rio
    E FOARTE OKE,pretul este in jur de 10.000euro,totusi nu e ceva ieftin pt. o kia.pina nu scad din pret in Romania nu va fi un succes,un sandero desi cu dotari mai putine e7000.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru