OFICIAL: Porsche 911 Speedster, modelul care reînvie după 16 ani

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.09.2010
Porsche va lansa la Paris ediţia limitată 911 Speedster, o reeditare a modelului cu acelaşi nume, născut în 1953. Modelul german adoptă motorul de 3.8 litri al lui Carrera GTS.

Esential

408 cai putere oferă noul Porsche 911 Speedster.

Porsche sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţarea diviziei sale de personalizare cu un model nou, aşteptat să debuteze peste două săptămâni, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Este vorba despre un model care revine în gamă după 16 ani şi trei generaţii. Aflat abia la a treia reeditare, modelul a fost lansat pentru prima dată în 1953, sub numele de 356 Speedster.

Bazat pe varianta carbiolet a actualului model, Speedster preia ideea acoperişului tăiat şi adoptă un parbriz mai scurt cu 60 de mm decât cel al lui 911. Look-ul exterior este individualizat şi cu ajutorul bosajelor mai largi cu 44 de mm, asemeni fratelui 911 Carrera 4S Cabriolet.

De asemenea, acoperişul din pânză, acţionat manual, va fi o variantă simplificată a celui întâlnit pe varianta decapotabilă a lui 911. Tot la nivel exterior, noul 911 Speedster primeşte o extensie pentru spoilerul faţă, geam colorat pentru lămpile de semnalizare, contur negru pentru blocurile optice faţă, un eleron înglobat în caroserie şi un spoiler posterior cu prize de aer în spatele bosajelor, similare celor de pe 911 GT3.

Interiorul nu putea purta decât amprenta diviziei de personalizare Porsche Exclusive, care a ales o piele neagră pe care a combinat-o cu cusături şi inserţii în culoarea caroseriei.

Sub capotă se va ascunde motorul de 3.8 litri, dezvăluit săptămâna trecută pe Porsche Carrera GTS.

Unitatea poate livra până la 408 cai putere şi un cuplu motor de 420 Nm, resurse folosite cu ajutorul cutiei PDK cu dublu-ambreiaj şi şapte rapoarte. Tot în echiparea standard, clienţii vor mai găsi un diferenţial blocabil şi frâne din carbon ceramic.

Porsche intenţionează să producă doar 356 de unităţi ale modelului Speedster, semn de exclusivitate, dar şi omagiu adus strămoşului său. Preţul se va poziţiona şi el în eşalonul superior, urmând să depăşească 200.000 de euro.

Pe viitor, Porsche ar putea da naştere unei versiuni mai performante a modelului, botezată Super Speedster, care ar urma să folosească o versiune dopată a motorului de 3.8 litri.

Comentarii (1)

  • Porsche Fanatic
    Frumos
    Frumos si stramosul si contemporanul nostru (cu mici rezerve), dar care nu au cum sa iti influenteze parerea despre un Porsche.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru