OFICIAL: Taxa auto a scazut cu 30%

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.02.2009
Taxa auto a scazut cu 30 de procente. Proprietarii masinilor cumparate inainte de 15 decembrie vor plati insa taxa in vigoare la data achizitionarii.

Esential

30% este scaderea valorii taxei auto.

Premierul Emil Boc a anuntat astazi oficial ca taxa auto a fost redusa cu o treime. Valoarea taxei ajunge astfel la dublul sumei pe care cumparatorii de masini importate sau neinmatriculate erau nevoiti sa o achite sub forma de taxa in august 2008. Vestea nu este una noua, Automarket anuntand aceasta schimbare inca de acum doua zile.

In acelasi timp cu punerea la punct a noii valori a taxei, Emil Boc a anuntat ca a fost reglementata si situatia proprietarilor care au achizitionat vehicule inainte de 15 decembrie 2008, data la care taxa auto a fost triplata, dar nu au incheiat procedurile de inmatriculare. "Proprietarii vor plati taxa la valoarea sa de la data cumpararii. In cazul in care si-au inmatriculat masina intre timp, vor primi diferenta ed taxa pe care au achitat-o", a declarat Boc.

Un punct comun al taxei schimbate si a celei care a intrat in vigoare in 15 decembrie 2008 este faptul ca masinile noi Euro 4 cu cilindree sub 2000 cmc vor fi scutite in continuare de plata.

Noua valoare a taxei va intra in vigoare imediat dupa publicarea Ordonantei de Urgenta in Monitorul Oficial.

Comentarii (62)

  • euro 4 scutite de taxa, noi sau vechi?
    Un punct comun al taxei schimbate si a celei care a intrat in vigoare in 15 decembrie 2008 este faptul ca masinile Euro 4 cu cilindree sub 2000 cmc vor fi scutite in continuare de plata.


    si cele vechi? sau doar noi?
    2 0
  • sa inteleg ca cine a adus masina in tara inainte de 15 decembrie si nu a apucat sa o inmatriculeze, plateste taxa care era in vigoare din vara lui 2008?
    0 0
  • mircea
    @criss
    Uite ce zice Boc: "Am reglementat situaţia maşinilor care au fost cumpărate înainte de data de 15 decembrie 2008 şi care, prin ordonanţa de astăzi, au posibilitatea în continuare să şi le înmatriculeze pe baza legii vechi, adică legea din iulie, la cuantumul de atunci al taxei. În cazul în care şi-au înmatriculat maşina între timp, vor primi diferenţa de taxă pe care au achitat-o".

    @DavE: In privinta masinilor Euro4 sub 2000 cmc, nu se schimba nimic. Adica ramane doar pentru masinile noi. Sper sa nu ma insel, mai caut si iti dau un raspuns clar.
    0 0
  • in sfarsit s-au lamurit treburile...sau samsarii vor continua "revolutia"?
    0 0
  • "Un punct comun al taxei schimbate si a celei care a intrat in vigoare in 15 decembrie 2008 este faptul ca masinile NOI Euro 4 cu cilindree sub 2000 cmc vor fi scutite in continuare de plata."

    cititi cu atentie data viitoare o zi buna
    0 0
  • inmatriculare
    Stie cineva pana la ce data se poate inscrie o masina adusa anul trecut pana in decembrie?multumesc
    2 0
  • costy 2
    inmatriculare
    masinile celor domiciliati in strainatate si cumparate innainte de 15/12/08 fac obiectul reducerii de taxa???????
    0 0
  • Deci si Boc
    nu face altceva decat protectionism.

    Inteleg sa ne protejeze de poluare cu taxe mari la masini cu emisii mari. Dar e nedrept sa platesc mai mult aducand masina euro4 din Germania decat la masina euro 4 luata noua de aici.

    Macar daca profitul din comertul de masini ar ramane in Romania. Din pacate romanii carelucreaza in vanzari auto sunt niste sclavi care fac profit unor actionari straini care repatriaza si profitul din comercializare tot in tarile bogate.

    Ia cautati sa vedeti cine sunt actionarii firmelor de import auto din Romania.

    Daca masina mea emite 173g/km si aia luata noua de aici tot atat nu inseamna ca amndoi poluam la fel? De ce sa nu fim taxati la fel?
    0 0
  • si masinile care au fost aduse inainte de 15 decembrie si se paltesc pe taxa veche , de cand incep sa se plateasca la fisc?
    0 0
  • inmatriculare
    dar ce se intampla cu masinile aduse in tara pana la data de 15 decembrie 2008, neinmatriculate, dar care au fost vandute dupa data limita? noul proprietar va putea beneficia de "oferta"?
    stie cineva sa imi raspunda?
    0 0
  • robert
    care taxa?
    masina mea a fost adusa in tara inainte de15 dec2008 de o persoana fizica, iar eu l-am cumparat cu contract de vanz.cump. in februarie 2009 si am inmatriculat-o. Eu voi primi oare taxa tripla auto, s-au nu am fost destul de destept.......
    0 0
  • vreau taxa 0
    romanii o vor mai mica!!! de ce nu de loc!!! sindrom de sclav(cel dinainte ne batea mai rar!!!) ce bine era!
    0 0
  • taxa in impozit
    de ce sa nu le-o tragem la toti?deci erau mai buni ceilalti!!!
    0 0
  • Telefoanele ne sunt ascultate taxe p masina avem, o gramada taxe p venit, la fel taxe p casa cat incape, tot felul d asigurari obligatorii, am ajuns vai de curu nostru sa muncim pt o mana d hoti care ne conduc daca nu o sa ne trezim odata din adormirea asta o sa fie nasol tare cu taxa asta auto sa demonstrat ca in romania guvernarea face ce vrea schimba o taxa o redenumesc o calculeaza o freaca o periaza pana le iese treaba cum vor ei si ii cam doare in cot de populatie asa ca munciti mai mult ca sa aveti de unde plati taxe si impozite la comunisti care ne conduc, mai au de facut niste vile pe undeva si au nevoie de bani multa bafta eu ma car din tzara ca mam saturat sa muncesc pt hoti care ne conduc inainte era sclavie te batea si erai legat de mosie dar acum sunt liber asa ca am plecat ma duc unde se poate trai decent dintr-un salariu unde taxele amenzile si impozite au ceea ce se numeste bun simt eu cu un salariu minim din germania fac in jur de 20 de plinuri cu motorina la masina la noi cu un salariu minim nu faci nici 5 plinuri asa ca judecati si voi unde e hotia. Au sa se trezeasca romanii pana la urma cand nu au sa mai poata suporta hotzia si au sa plece, tineri deja sunt majoritatea plecati cine spune ca se intorc in tara cu criza asta economica minte o sa ramana o tara in care cei care raman au sa trebuiasca sa munceasca mai mult ca sa intretina guvernarea.
    1 0
  • masina noua
    dar cei care si-au cumparat o masina nou de exempilu ca si mine in 9 iulie 2008 si am platit taxa de mediu? masina este euro 4, 1600cmc, 163g/km, o sa imi recuperez taxa?
    0 0
  • Condamnati sa cumparam Dacia
    Nu inteleg de ce TAXA? De ce nu se intareste responsabilitatea RAR? Masinile sa fie testate strict, verificate corect nu pe spaga si sa se plateasca impozit pe criterii de poluare indiferent daca masina este cumparata din Romania, sau din alta tara. Guvernantii fac multiple deplasari in strainatate dar probabil ca le folosesc in scop personal ca nu invata nimic de acolo. Credeti ca in actuala criza , asta este motivul pentru care romanul va cumpara dacia indiferent de tip? Am fost odata condamnati sa cumparam numai Dacia, acum se intampla la fel. Este sigur mana dealer-ilor care nu-si mai vand masinile lor si atunci ne pun tot felul de piedici ca sa ne mai aducem masina din strainatate. Ii doare pe ei undeva de nivelul nostru de trai in afara de perioada din campania electorala. Rusine sa le fie. Verificati-va cheltuielile domnule BOC, aparatura ultrasofisticata, masini, preturi supraevaluate la tot ce cumparati, soft-uri la preturi de 100 de ori mai mari, licitatii masluite, etc.. pentru buzunarele persoanelor din guvern si lasati bietii oameni sa traiasca.
    0 0
  • La inceput era dl tariceanu dadeam vina pe el pt taxa auto acum e dl Boc hotia si marlania e generalizata in conducerea romaniei oricare din ei ar fi taxa asta tot mare ar fi tariceanu a ajuns in ochii romanilor cel mai mare hot din tara nu a facut nimic pt tara asta si a bagat o gramada de taxe si impozite acum a venit randul domnului Boc lau gasit astia mai slab de inger si lau bagat la innaintare hotia e generalizata domnule boc in inimile si sufletele noastre o sa ramai cum ai ramas in inimile turcilor adica un mare R4H4T.
    0 0
  • logica de fer
    Dar tu crezi ca in actuala criza , asta este motivul pentru care romanul va cumpara SH indiferent de tip?
    0 0
  • revin scurt
    eu cred ca ar trebui ca fiecare samsar (sau nemultumit care nu are bani nici de SH dar totusi "vrea") sa fie platit de catre stat cu 1000Eu la care sa se adauge sporuri de periculozitate, de drum lung si de noapte. Mai propun ca la fiecare vanzare SH sa primeasca o prima egala cu 25% din pretul de vanzare sa primeasca pensie, sa beneficieze de asistenta medicala gratuita sa fie improprietariti cu 100ha (hectare). Mai propun ca la trecerea intre cei drepti sa li se ridice cate o statuie, sa fie ridicati la rang de eroi iar poporul roman sa ii jeleasca cum se cuvine. Mai propun sa incepem chiar de acum prin organizarea unei chete benevole in care fiecare nesimtit care are dacia sau alta masina noua sa fie obligat sa depuna in contul saracului samsar (sau nemultumit care nu are bani nici de SH dar totusi "vrea") cate 500Eu.
    1 0
  • sunshine64sm
    Vacs...
    chiar daca o scazut un pic tacsa, tot un mare vacs ramine... dovada clara de incapacitate din partea autoritatilor, care nu stiu altceva mai bun de facut decit sa bage bete in roate...
    0 0
  • corectie
    "Proprietarii vor plati taxa la valoarea sa de la data cumpararii. In cazul in care si-au inmatriculat masina intre timp, vor primi diferenta ed taxa pe care au achitat-o", a declarat Boc."

    cred ca e "diferenta DE taxa pe care au achitat-o :P
    0 0
  • ha ha ha
    Ia ziceti dragi votanti de FSN (PD+PSD),
    cum era cu promisiunile ca se va elimina taxa auto pe care au pus-o "miseleste" "hotii" de penelisti? huh ????
    ati pus botu' huh????
    ce bine imi pare!!!
    unde sunt banii pt autostrazi??, banii pt marirea salariilor cu 50 % RETROACTIV???, banii pt sanatate???

    ia ziceti mai, voi sustinatori de basescu? voi care ati dus tara de rapa cu lipsa voastra crasa de inteligenta, voi ce i-ati votat pe banditii comunisti?
    0 0
  • Domnule ioio vad ca ai chef de glume nu am cerut niciodata nimic decat sa fiu lasat in pace sa traiesc si eu decent din munca mea fie ea care o fi director sau samsar nu am cerut sporuri nici asistenta medicala care si asa in romania tot politicieni au aduso la o stare jalnica deci din partea mea ma doare undeva de politica dar in momentul in care se pune taxa pe munca mea se schimba foaia atata timp cat nu cer nimic si nu astept nimic de la statul roman care si asa nu face nimic nu vad dece statul roman ar vrea ca eu sa ii platesc taxe
    0 0
  • taxa
    o decizie inteleapta
    0 1
  • Geovanni Becali
    @Mihai
    Stai linistit...ca el e frumos si destept le stie pe toate
    Iar referitor la aceasta taxa de cacat fac pariu si bag mana in foc ca nu o sa se cumpere Dacia mai bine la noi daca se sustine aceasta taxa.De fapt sunt bani la buget care urmeaza sa fie praduiti si protectie maxima oferita lu Tiriac are peste 10 marci auto.Cine vrea sa isi ia masina de afara si este decis in veci nu va cumpara Logan si va cauta tot felul de portite cum ar fi Bulgaria.....bafta
    1 0
  • arthur
    TAXA POLUARII ...
    Gunoaie mai mari ca astia nu s-a vazut de cand e lumea ... pai daca e taxa de poluare, ce are anul de fabricatie cu noxele emise ... poti avea masina din 2003 care polueaza jumatate sau la fel cat una noua ... exemplu de caz concret: Vectra C 2.2 diesel din 2003 - 164 g/km fata de Fiat Albea 1.4 benzinar din 2008 - 164 g/km!!! ... unde e MEDIU NEMIRSCHIULE SI BOCULE SI BASESCULE SI TARICEANULE SI .... - PACALICII TARII ...
    1 0
  • @Nicu
    foarte bine punctat si cu idei foarte bune si corecte. Bravo.

    Intr-un fel ar fi buna taxa dar pentru rablele in adevaratul sens al cuvantului. Masinile Euro 4 ar trebui scutite de taxa. Dar ce sa faci...traiasca maretele uzine ale tari producatoare de masini si aducatoare de profit francezilor.
    0 0
  • O ardeti aiurea ...
    Ce o tot ardeti aiurea aici ca ... eu ce platesc .. eu cum platesc pana la dec 2008 .. . ca daca mi recuperez banii .... ca astia de la putere nus competnti ... Prieteni voi mai puteti sa ascultati macar o propozitie din ce rostesc aia peacolo? Voi nu vedeti ca se p..a pe noi? cu bolta asa ... Pai daca iau fentat ei si pastia de la UE atata timp cu taxa asta voi nu intelegeti ca li se rupe de voi ... plecati ma daca mai aveti unde, cat mai puteti .. sau macar resemnativa si stati in casa. Dar si cand stai tre sa platesti ... Cam nasol! No sa primiti nik niciodata... Doar o sa dati .. si din ce in ce mai mult....This is Romania my friends! Si cik BOC el protejeaza nevoile cetateanului roman si Uzina Dacia. Dar ei vand loganuri la nemti pe 5 mii de euri si se bucura tare. Dar tot loganurile astea vandute acuma or sa le inchida Uzina ca peste 2 ani se intorc pe 1 mie in tara .. aduse tot de samsari sau de romanii nostrii :)) dar deh ma... daca tara asta e plina de prosti ... naveti decat sa indurati... Si cand te uiti cu atentie in jurul tau ... sincer .. ne-o meritam! Prea multi dobitoci prieteni ...
    0 0
  • lewais
    taxa pe prostie
    BAIETII MEI,CEI CARE ATI SCRIS AICI,LUATI-VA NENE MASINI NOI DIN ROMANIA DE LA DEALER,CU CE OPTIUNI VRETI PE EA,CE CULOARE VRETI SI NU VA MAI CONTRAZICETI CU TOT FELUL DE ABERATII CU PRIVIRE LA TAXE.CA S-A UMPLUT STRAZILE DE RABLE UZATE-GEN OPEL,BMW,AUDI....2003,2004,2005.BAIETI SANTEM IN 2009,O MASINA SE TINE 2-3 ANI.ATAT,IAR PE URMA LE I-A NISTE FRAIERI CARE SE BUCURA CICA SI-AU LUAT MASINA STRAINA SI I'i VAD CU CAPOTA RIDICATA SAU PRIN SERVICE AUTO.DESCHIDETI-VA MINTEA SI GANDITI MAI MULT SI CU FOLOS ,CA DE AIA MAI AVEM MULT DE INVATAT DE LA EUROPENI!!!
    0 0
  • GOGU...numele tau e renume
    @gogu......Dar ei vand loganuri la nemti pe 5 mii de euri si se bucura tare...imi permiti sa fac o precizare? masina se vinde (cea mai ieftina) la 7500Eu, 2500Eu este stimulentul statului german...Trag concluzia ca esti pe langa. La fel de aproape ca Pluto pe langa Soare. In rest ai mare dreptate....vorbesti mult si spui putin. Dupa posibilitati. @Mihai...esti liber sa faci ce vrei in limitele unor legi, nu esti in stare sa le respecti, le ocolesti, nu esti in stare sa faci nici asta, te apuci de goblenuri. Spor la treaba.
    0 0
  • De ce?
    De ce sa bag banii in uzunarul dealerului din romania cand ot cumpara mai avantajos din afara tarii?

    Ca sa il imbogatesc pe unul care cheltuie aiurea in loc sa bge banii in service si sa nu isi mai bata joc de masina cand ma duc la revizii?

    Ca sa repatrieze profitul francezii de pe spatele unor muncitori platiti pe 2 lei? Ca sa repatrieze profitul Porsche Romania in Austria si apoi bancile austriece sa mi-i dea credit cu 25% DAE?

    NU.

    Repet. De ce o masina care polueaza 164g/km adusa din Germania trebuie sa plateasca taxe la stat si una care e luata noua din Romania nu trebuie? Nu polueaza la fel?
    0 0
  • De aia
    intrebarile sunt foarte bine puse. Dar nu te-ai gandit niciodata ca SH-urile fac EXACT ACELASI LUCRU? Romanu rupt in fund munceste de ii sar capacele si vine cu SH lasandu-si banii exact de unde ia luat. Pe langa asta, dupa ceva timp incepe sa decarteze pe piese. Piese facute afara, cumparate aici si banutii ajung tot afara. Cunostinte elementare de economie sunt trecute cu vederea doar pentru ca "voua" nu va place dacia, tariceanu sau alt imbuibat de la putere.
    0 0
  • EURO 4
    eu cred ca doar masiniile noi euro 4 vor fi scutite de taxa (cel putin asa era in legea anterioara)
    0 0
  • despre ei...cei ce (ne)conduc...
    ...baieti..fiti pe faza!..urmeaza alegeri..votati ca si pana acum...cu ochii inchisi si nasul dupa mici si bere...
    0 0
  • noua taxa
    Ce treaba faina ati mai facut.Va bateti joc de oameni,cu ce ma ajuta ,e tot imensa taxa.Faceti cumva si ingropati-ne de vii sa va fie mai usor.
    0 0
  • rominia
    TARA DE CACAT SI C-EI CARE LOCUIESC IN EA SINT NISTE PAPAGALI PROSI
    0 0
  • Decimus4u
    Romania
    Adevarat este ca nu-i pasa nimanuide noi si mergem iar la vot.
    Cat despre tara de KKT nu uita SORINEL ca si tu traiesti in ea si cu siguranta esti primul zburator ignorant..... :)))))))))))))))))))))))))))
    0 0
  • madalin
    taxa
    as vrea sa stiu si eu cum sa procedez daca masina este cumparata inainte de 15 dec 08?
    imi este de ajuns contractul de vanzare-cumparare, incheiat la 20.11.08???
    0 0
  • madalin
    unde platesc?
    si la cine tre' sa merg ca sa-mi incaseze taxa veche?
    0 0
  • maniaku
    taxa
    da .... si eu am cumparat o masina inainte de 15dec08....chiar pot sa spun prin 2008 ianuarie adika inainte si de taxa din iulie 2008..........eu unde ma aflu ce taxa platesc? cea mai buna varianta ar fi sa fac alt contract de vanzare cumparare cu data ce imi convine..... taxa triplata acu pt mine e 3000 E , scazuta cu 30% vreo 2000 E si cea din iulie 1000E .... TOT MULT ....HOTIE.........e clar k merg la bulgari sa o inmatriculez acolo si veci nu o mai trec pe romania
    0 0
  • taxa?
    maniaku-le,i-ati tata masina serioasa si nu rable si mai si pui intrebari prostesti cu Bulgaria,ca prosti ca voi sant in sate la tara pe ulite nu in bucuresti.Veniti cu zdrente de masini de 4000-6000 euro(cred ca e mult ,tinand cont ca le loati pa 800-1500 din germania)si mai intrati si pe site-uri sa va dati cu parerea.DE CE E HOTIE,ca nu aveti voi bani?dar la smecherie proasta santeti buni?la demaraje ,sa alergati,la basini ,CU CE CU ZDRENTE DE MASINI CARE LE VEDETI VOI BUNE SI MUNCITI CA SCLAVII PENTRU ELE????????AM BAIETI CARE SE OCUPA CU RECUPERAT DE MASINI DE-ASTEA INMATRICULATE IN BULGARIA,CARE LE IA DE LA FRAIERI SI LE VINDE LA ALTII ,FARA SA FACA NIMIC !!!
    0 0
  • Concret:
    La obiect: Daca imi iau Octavia 2, 1.9 TDI din Germania mai ieftin decat in Romania cu 60-70 mii km la bord si nu dau bani la Porsche Romania pe una luata de aici, la cei 15000 de km pe an pe care ii fac la volan eu, voi polua la fel vreo 5 ani ca si aia noua dar ma va costa mai putin.

    Prefer sa dau bani pe piese aici si nu devin nici eu sclav pentru diferenta de vreo 7000 de euro din cele 2 variante. Mai mult cu aia 7000 cumpar ceva facut in ROmania (ca din pacate masini bune facute in Romania nu avem) si mai sustin niste locuri de munca autohtone.

    Acopar si nevoia de transport, ii imbogatesc mai putin pe straini sicheltui firesc aici in Romania ca sa avem din ce trai cu totii.

    Pentru situatia de mai sus Guvernul nu face decat sa cocoseze romanul obisnuit mai tare si sa umfle profiturile unor firme care scot banii afara din tara.

    De acord sa cumparam din import ce nu avem noi aici sau nu la un nivel superior. Dar sa imbogatesc de 2 ori strainii (masina noua si credite cu dobanzi mair) mi se pare tradare.

    Cand te gandesti cu ce l-au acuzat pe Ceausescu si l-au executat si ce fac astia acum te indrebi unde e dreptatea si justitia...
    0 0
  • Razvan
    Ce mai guvern ..
    Atata o mai freaca cu taxa asta, ba e tripla, ba e dubla .. ba nu e, ba e 100 % ba o platesc doar cei cu parul cret, ba o platesc numai femeile samd.

    Doamne ce neam prost de Guvern fie el Tariceanu, Boc, Poc si exemplele pot continua. Un lucru bun pentru cetateni n-ar face, oriunde ar fi ei, in RO, in Italia, in USA .. dar impovararea celor din interiorul granitei, si joaca cu nervii nostri .. a tuturor sunt la mare cautare.

    Ma bucur ca nu se mai plateste taxa la sub 2000 cmc euro 4 si 5 .. asta e un lucru bun si trebuie admirat, insa schimbarile astea peste noapte la aceasta taxa mi se par de kkt.

    De'ar ramane asa .. ca mai vezi in 2, 3 sapt ca o schimba.
    0 0
  • Domnule ONI daca dumneata intelegi prin masina serioasa o masina noua sau o masina de productie autohtona sau una circulata pe drumurile din romania vreo 2 ani atunci afla de la mine ca sunt masini serioase si in alte tari ale europei care nu numai ca sunt serioase dar sunt si mult mai bine intretinute avand in vedere ca circula pe drumuri si nu prin gropi ca la noi si cine esti dumneata sa judeci masina omului el isi cumpara masina care sio permite si poti sa stai dumneata in cap si in limba ca daca nu are bani nu o sa isi ia niciodata o masina noua de la noi din tara si mai date cu lumea domnule ONI fiecare pleaca cum vrea de la semafor sau demareaza cum poate sau in limitele legii dar daca dumneata te simti complexat pe faptul ca o zdreanta de masina cum zici dumneata adusa din germania sau alta tara demareaza in tromba asta e probabil dumneata nuiti permiti sa faci chestia asta ca ori ai dat o gramada de bani pe o masina noua de la un dealer de la noi fie masina dumneata nu poateface asa ceva asa ca nu te mai lua de om degeaba si afla de la mine ca taxa asta e HOTIEEE din orice directie ai privio
    1 0
  • corect
    bine pus mihai. Tarani cum e domnul ONI nu merita sa aiba ceva de spus. In primul rand... se umple tara de rable?? v-ati prostit la cap oameni buni? Tot omul isi schimba vechea dacie 1300 sau 1310 pe o masina de doamne-ajuta din germania. Nu am inteles.. daca o masina nu e noua.. nu ami e buna? nu mai avem voie sa o cumparam, constransi de taxe abuzive? Asa ceva doar intr-o tara post-comunista precum romania se poate! Legile ar trebui sa reflecte dorinta majoritatii.... si care credeti ca este aceasta? Ne-am trezit deodata cu impresii de parca nu ne putem aseza decat in masini noi mai nou.... Uitati cine sunt adevaratii "smecheri" si "impresari"... Mi-e rusine ca sunt compatriot cu astfel de specimene....
    0 0
  • taxa?
    sa va puna taxa 10000 euro pe masina din 2003 ,sa va sature sa mai luati rable,eu am masina de 20000e din romania noua,full.care nu-si permite sa stea in banca lui si sa nu mai comenteze,ca aveti bmw-uri pisicuta din 98-99 sau 93-94 si va rupeti in figuri.CASCO AVETI LA ELE?,RCA? E PE NUMELE VOSTRU,(CA ASTA COSTA)?????
    0 1
  • maniaku
    pt snobu de mai sus
    ma tzaran prost ce esti......snobismu e in floare la tine.....abtinete mai bine de la comentarii decat sa te faci de cacat. crezi k ne intereseaza ca ai tu masina noua FULL cu 20.000 E ? sau la tine FULL inseamna numa airbaguri, servo, geamuri electrice si clima.....vai de tine mah..... la tine masina din 2003 e rabla? si mai ai tupeu sa si zici ca cine nu isi permite masina k a ta sa taca? cine esti tu ma putzoi sa zici asa ceva? fiecare are dreptu la parere da tu intreci masura... esti jenibil.....si decat ca unu ca tine sa isi faca credit pe 20 de ani sa isi iau masina de 20.000 "FULL" si pe de asupra sa mai stea si in chirie..... mai fericit e ala care isi i-a pisicuta din 93-94 de care iti bati tu joc, dupa a strans un banutz si si-a luat-o pe propriile puteri. Iti dai seama ce s-a ofensat baiatu ca isi cumpara toti "Rable" de pisicute din 99 si alte "Rable" din 2003 si nu isi cumpara masina nou din RO cu 20000 E FULL......... ONI DUTE LA GARA.......DATI FOC.....
    1 0
  • shadowkid
    pff oni
    ai nu zau oni ...ce sa mai zic u si becali va permiteti masini scumpe (cioban ) ...dar cat ajung piesele la o masina ca a ta ?
    sau a ta este noua si nu mai are nevoie ....vezi ca aici este vorba de drumurile din romania pline de marile surprize ....asa ca sa dea domnu sa dai u 10000 euro sa iti repari masina :)))
    0 0
  • baieti
    o masina full inseamna de la piele in sus ,nu cum zic unii full fara piele,iar masina este cu banii jos,apartament cu banii jos fara ajutor de la parinti,fara credite ,fara sa fur sau "combinatii",din afaceri si din "mers capul",asa ca discutati cu altii care primesc,sau se imprumuta;si mai bine ca avenit criza ca acum se cerne pleava.La o masina noua ai o garantie si poti sa o rupi in doua ca ti-o repara cineva ,iar pe urma o dai la buy-back(2-3)ani si iei alta noua.Eu cred ca voi va ofensati ca nu va permiteti.SCURT.De-aia este romania in starea asta ,cu gandire d-asta ca a voastra,ca va plafonati intr-un loc,sau faceti facultati fara o baza.EU M-AM ADRESAT UNOR OAMENI INTELIGENTI NU CELOR DE LA COLT DE BLOC CU MUZICA LA MAXIM IN BMW 325 (99) SI MANCAND SEMINTE ! CU ATITUDINEA ASTA NU O SA PROSPERATI NICIODATA !
    0 0
  • omniasig
    PENTRU LEWAIS
    bai lewais esti un prost ... de fapt cel mai mare prost dintre toti prostii de pe siteul asta care zic ca sa se mareasca taxa asta.bai retardatule ca cu ce vrei sa cumpere oamenii masini noi.eu pariez ca u nu ai nici scuter si te bagi in seama.cu ce salariu vrei sa isi i-a romanul masina din 2009 cu 10 mil pe luna?de aia zic ca mai bine du-te si fati muie singur ca sa nu te mai preocupe problemele oamenilor ca u de fapt traiesti in lumea ta... OAMENII CA TINE AR TREBUI INTERZISHI INCA DE LA NASTERE
    0 0
  • si pentru mai putin
    iar eu cred ca ar trebui sa fii banat.
    0 0
  • Domnule oni autoturismul e un mijloc de deplasare, mai nou a devenit un necesar a ramas mult in urma vremea in care se dadea lumea mare cu autoturismul full full piele si alte chestii nu mai tine faza asta eu pot foarte bine sa ma deplasez intro masina de 20 d mii d euro si tot la fel ma misc si cu una de 2 3 mii de euro ma duce din punctul a pana in punctul b restul tine doar de confort iar cu garantia se pare ca nu ai avut de a face la noi in romania e doar pe hartie degeaba zici dumneata ca rupi masina in doua si dupa aia stai jumatate de an in service si inc ajumatate de an umbli dupa hartii la firma de asigurare si nu cred ca e ofensat careva pe aici ca nu isi permite nu stiu ce avion de masina aici lumea e ofensata de taxa auto exagerata si gropile din carosabilul din romania si de hotia din condcerea tarii de asta sunt ofensat. Si nu mai judeca omul pt faptul ca sta la colt de strada si mananca seminte sau poate te simti ofensat fiecare face ce poate ce stie si cam ce vrea in limitele legii si ale bunului simt nu o sa se opreasca cineva din mancat seminte pt simplul motiv ca dumneata te simti ofensat daca tiar merge capul precum zici nu teai mai da mare cu o masina care la urma urmei e un consumabil.
    0 0
  • Sa mo...i Oni
    Oni lasa-ne ca esti o catastrofa...nu ne mai minti ca ti-ai luat masina de 20 mii si casa cu bani jos...fara sa faci combinati....sa fim seriosi ofensatule,tocilarule,lasa-ne
    0 0
  • masini aduse pana pe 15 Decembrie
    Salut lume! Am citit aici cateva pareri destul de interesante nu toate dar asta e. Nu stiu daca toata lumea stie uni da, alti nu, dar faza cu masinile aduse pana in 15 decembrie in Romania care beneficiaza de legea veche este o mare tepa. Exemplu meueste urmatorul: am cumparat masina in Romania pentru ca proprietarul care imi este prieten venea din Turcia si se ducea in Belgia, daca tot a ajuns in Romania si ne-am intalnit am vazut masina si mi-a placut, ne-am inteles si am cumparat-o eu. Astazi am fost sa platesc si eu taxa, cea veche pt ca am masina din noiembrie anul trecut, teapa, teapa, teapa nu beneficez de lege pt ca nu am fost eu personal in belgia sa cumpar masina si prostul de mine am economisit ceva bani care i-as fi cheluit pe drum mi- a adus-o omul aici si nu am actele din Belgia, deci daca am fost un om mai econom acum dau bani la stat ca sa imi faca 5 Km de autostrada in 5 ani!
    In situatia mea sunt si cei care au cumparat masina neinscrisa din romania de la "samsari" daca vreti sa o inscrieti pe vechea taxa tre sa se duca "samsarul" sa faca asta pt ca voi nu beneficiati nu sunt actele din germania de radiere pe numele vostru. Acum nu ca nu ar fi adevarata zica "Romania este o tara frumosa, pacat ca e locuita..... DE UNI " dar de ce tre sa platesc eu bani in plus pentru ca am facut ceva economii ca sa le chelui pe motorina lor careia ii creste pretul fara motiv?
    0 0
  • TAXA
    MIE NU MISE PARE CORECT SA PLATIM TAXA AUTU PENTRU CA O MASINA DE 10 ANI ADUSA DE DINCOLO E MAI BUNA CA UN LOGAN NOU SI NOI NU AVEM SALARILE PARLAMENTARILOR DE ZECI DE MILIOANE ASTA E HOTIE PE FATA PINA UNDE VOR SA AJUNGA AR FI BINE IAR O REVOLUTIE DIN VARA SUNT NISTE HOTI ,TOT PE SPATELE NOSTRU SE INBOGATESC VOI NU VEDET CE O CONSTRUIT CEAUSESCU ASTIA NOR FOST IN STARE SA ZUGRAVEASCA TOT OR VINDUT SI OR FURAT
    0 0
  • exitus
    UN SITE ACTUALIZAT ZILNIC PT CALCULAREA TAXEI AUTO??? Multumesc anticipat!:)
    0 0
  • site pt taxa
    daca numa insel un site actualizat este perfectauto
    0 0
  • alt site taxa
    si pe all-in-all.ro e unul
    0 0
  • stie cineva?
    stie cineva daca sub noua taxa de noxe se platesc taxe sau nu pentru masinile euro6?
    0 0
  • taxa f mare
    am fost astazi sa-mi calculeze taxa pt o masina de 1986 cm cubi,an 91,euro1.prima data mi-a zis ca este 600 milioane taxa,apoi a mai calculat odata si zice ca a gresit si ca taxa este 2780 euro.oare nu a gresit si a doua oara!!!?stie cineva exact cit ar trebui sa fie taxa la aceasta masina? va rog mult sa imi spuneti daca stiti careva.niste angajati cu bani,care nu au habar sa scrie,dar sa mai si calculeze,altfel nu pot spune.
    0 0
  • gheorghe nasea
    taxa de poluare
    am inmatriculat un autoturism nou dacia sandero de 1,6 litri si am platit taxa de poluare 1.300 roni.Pot cere restituirea acestei taxe si in baza carei legi,ca nu am inteles nimic?
    0 0
  • catalin
    vorba multa saracia omului mai ONI
    mai baieti cu romania greu ,am si eu 0 alfa 156 sportwagon 2004,jaf asa cum zice baiatu....am plecat din tara acum un an si nu de bine,,,,plangeam cand am ajuns aici,acum as plange daca cineva mar goni de aici,pt ca pt mine statu roman nu a facut nimic pana la 23 ani...iar mai oni tu nu esti printre aia care au luat bani din banca sa isi ia masina noua??si saracii nu au banii de benzina sa iasa un sejur in afara orasului,sa nu mai spun ca platind rata la masina ,ramane gol si frigideru....nu am masina de 20000 €,dar benzina si tigarile pe mine ma costa salariu tau de romania...cn oameni care merg in fiat 500 (86) si ar putea avea 30 ca ale tale...romania trezestete...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru