Pana in anul 2020, unul din cinci vehicule vandute va fi hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.05.2009
Popularitatea vehiculelor hibride va creste in urmatorii 10 ani pana la nivelul in care hibridele vor insemna 20% din totalul unitatilor vandute.

Americanii de la JP Morgan au facut o analiza a impactului vehiculelor hibride pe piata auto si au descoperit ca aceste vehicule au o popularitate in crestere. Desi aceste vehicule erau aproape necunoscute acum zece ani, in ultimii ani hibridele au devenit un anumit simbol.

Toyota a reusit sa vanda 480.000 unitati Prius in decursul anului 2008, majoritatea unitatilor fiind livrate in Statele Unite ale Americii. Impozitele mari pentru poluare si programele de stimulare a parcului auto derulate in diverse state vor creste si mai mult popularitatea vehiculelor hibride in urmatorii ani.

In zece ani, unul din cinci vehicule vandute va fi hibrid. Vanzarile vor creste si datorita pretului scazut pe care il vor avea aceste modele pe viitor. Mai exact, tehnologia modelelor hibrida se va ieftini pe masura cererii, lucru care va micsora cu trei sferturi diferenta de pret dintre un hibrid si un vehicul conventional.

Via | MotorAuthority.

Comentarii (1)

  • America
    Presupun ca in 2020 SUA va cumpara numai hibride ca sa se ajunga la nivel mondial la cifra de 1 la 5. Americanii astia numai la balta lor se gandesc si o dau in bara pe "seceta" de acum.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru