Salonul Auto de la Geneva 2013

Peugeot 208 HYbrid FE Concept a fost anunţat pentru Geneva

Publicat Marti, 19.02.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 1
Peugeot 208 HYbrid FE Concept a fost anunţat pentru Geneva - Poza 1
Peugeot a anunţat că va prezenta la Salonul Auto de la Geneva o versiune hibridă a lui 208. Aceasta se numeşte 208 HYbrid FE Concept şi este cu 200 kilograme mai uşor decât modelul standard.

Esential 49 de grame de CO2 pe kilometru emite Peugeot 208 HYbrid FE Concept.
Peugeot 208 primeşte o versiune hibridă la Salonul Auto de la Geneva. Pentru moment, constructorul francez nu a prezentat nicio imagine a noului model, dar a anunţat o serie de detalii tehnice privind conceptul 208 HYbrid FE. Acesta este dezvoltat în baza unui parteneriat cu Total şi promite să îmbine economia de carburant cu performanţele dinamice. Sufixul "FE" din numele modelului vine de la "Fun and Efficient", ceea ce ar trebui să sublinieze destinaţia modelului.

În raport cu versiunea standard, modelul va avea numeroase modificări aerodinamice, un set de jante din aliaj cu un design deosebit şi anvelope cu rezistenţă redusă la rulare. Conceptul va folosi materiale compozite pentru a-şi reduce masa cu 200 kilograme faţă de versiunea standard a lui 208. Materialele respective sunt furnizate de diviziile Hutchinson şi CCP Composites ale concernului Total.

Motorizarea este asigurată de o unitate cu trei cilindri în linie, de 1.0 litri, cuplată unei transmisii EGC şi a unui motor electric.

Motorul electric este alimentat de un acumulator "preluat direct din programele de anduranţă". Sistemul de propulsie al noului concept asigură un timp 0-100 km/h de 8 secunde şi emisii CO2 de numai 49 de grame pe kilometru.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

Via Peugeot


Comentarii (1)

  • someone
    motor de 1.0 L si 0-100 in 8 secunde? NICE
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru