Peugeot 308 îşi păstrează numele şi la schimbarea de generaţie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.03.2011
Potrivit celor de la Automobile-Magazine, succesorul actualului Peugeot 308 se va numi tot 308 pentru a nu deruta clienţii.

Odată cu facelift-ul de la jumătatea ciclului de viaţă al lui 308, au apărut zvonuri cu privire la viitorul acestui model şi mai ales la succesorul său. Judecând după strategia de botezare a modelelor Peugeot, ne-am aştepta ca succesorul lui 308 să fie 309. Prima problemă ar fi că 309 a mai existat în istoria recentă Peugeot, iar modelul ar fi ajuns rapid la modelele din urmă, cauzând derută în rândul consumatorilor. Pentru a simplifica problema, cei de la Peugeot vor denumi succesorul actualului model de clasă compactă tot 308.

Prin această alegere, modelul care va debuta în 2013 va avea fraţi de gamă care vor purta acelaşi sufix după cifra 0, lucru care va conferi unitate gamei Peugeot. Excepţia va fi modelul iOn şi vehiculele sale comerciale, dar modelele cu terminaţia "08" vor fi prezente vreme de câţiva ani în gama constructorului din Sochaux. În ciuda vârstei sale, Peugeot 308 este pe locul doi la vânzări în segmentul său pe piaţa din Franţa.

Modelul este depăşit doar de Renault Megane, iar cei doi competitori trebuie să se lupte acum cu noul Citroen C4.

Succesorul actualei generaţii de Peugeot 308 va fi realizat pe platforma actualului Citroen C4 şi va fi construit alături de acesta la uzinele din Sochaux şi Mulhouse. Şasiul actualului Citroen C4 va fi modificat înainte ca acesta să fie preluat de Peugeot, dar numeroase componente ar putea fi comune. De asemenea, gama de motorizări este preluată şi ea de la Citroen, iar primul pas în acest sens a fost făcut de 308 facelift cu împrumutarea unor motoare şi transmisii, pentru reducerea costurilor de dezvoltare ale acestora.

Via | Automobile-Magazine

Comentarii (3)

  • ?!
    Nu stiu de ce aberati cu schimbarea denumirii viitorului model care va inlocui actualul 308, nu stiu ce sens are...
    Mai ales ca in poze prezentati faceliftul actualului 308, care in mod normal poarta acelasi nume de 308- foarte logic de altfel.

    Daca cei de la peugeot fac eforturi sa nu-si dea peste cap numerotarea modelelor, ce faceti voi - adica traduceri - e cam in ceata pt cei care citesc.

    Mai bine spuneati clar ca odata ajunse numerele la xx08 se vor opri aici cel putin pt o perioada... (adica 107, 207 vor trece cu noile modele la terminatia in xx8 si 308, 508, 3008, 5008 etc vor ramane in xx8).
    Merci!
    6 1
  • @ax
    deci ai fost un potential client derutat de articol... :)
    0 2
  • Marian
    Problema celor de la Peugeot este ca li s-a terminat plaja de numere :). Au mai avut un 309 acum vreo 20 de ani si 310 nu prea suna bine, deoarece ei au ca si marca inregistrata combinatia de 3 cifre cu 0 in mijloc. Mai nou au trecut la 4 cifre dar pastreaza zerourile la mijloc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru