Pretul lui Logan scade cu pana la 12% in India pentru a face fata concurentei

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 25.04.2010
Compania Mahindra a decis sa scada pretul lui Logan cu o valoare cuprinsa intre 5 si 12 procente. Aceasta decizie vine ca urmare a concurentei foarte serioase pe care o are acest model in India.

Dupa ce saptamana aceasta Renault a incheiat parteneriatul cu Mahindra dupa cinci ani de colaborare, indienii au decis sa scada preturile versiunilor Logan comercializate pe aceasta piata. Vanzarile Logan au crescut in ultimii ani in aproape toate regiunile, insa piata auto din India a fost o exceptie, vanzarile scazand masiv in ultima perioada.

Din aceasta cauza indienii de la Mahindra vor ca pretul modelul de provenineta romaneasca sa scada cu o valoare intre 5 si 12 procente, Loganul uramand sa se vanda cu 403 pana la 1343 de euro mai putin decat in prezent. “A fost o incertitudine in mintile dealerilor si clientilor nostrii cu privire la viitorul modelului Logan. Am vrut sa-i oferim putin elan acestui model prin reducerea pretului. Avem la dispozitie 18 luni sa reimprospatam acest produs si lucram la diferite alternative”, a declarat Rajesh Jejurikar, oficial Mahindra.

In anul 2005, cand Renault a batut palma cu indienii de la Mahindra, cele doua companii aveau sperante mari.

Atunci se dorea ca in statul asiatic vanzarile lui Logan sa ajunga la 50.000 de unitati anual, insa indienii nu au vandut niciodata mai mult de 30.000 de exemplare, iar anul trecut au fost achizitionate doar 5.000 de exemplare Logan. Din moment ce vanzarile nu au decurs conform planurilor, Renault s-a vazut nevoit sa incheie in decursul saptamanii trecute parteneriatul cu Mahindra.

Via | autonews

Comentarii (4)

  • logan
    pana si indieni au ajuns la concluzia ca loganul e o masina proasta ,renault ar trebui sa incerce si pe piata din somalia poate vor avea succes.
    7 17
  • @ene
    ai condus vreodata un Logan sa vezi ce consum are 1.5 dCI?
    12 5
  • injectoare
    stii cumva cu ce frecventa se defecteaza injectoarele respectivului motor si cat costa. sunt taximetrist, am obosit schimbandule, efectiv ma exasperat masina asta, o coaja umblatoare cu volan, antifonata ca o galeata, imi e si rusine cu ce masina am cumparat.
    5 14
  • @alexa
    lasa vrajeala... adevaratii taximetristii zic bodaproste pentru pomana pe care o face Logan-ul 1.5 dci cu ei, iar zgomotul interior este mult mai redus decat la orice tractor TDI... tu sigur esti un trepadus de pe la hyundai sau skoda... ce se intampla? iti ghiortaie matele de foame?
    13 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru