Primele schiţe oficiale ale viitorului Audi Q3

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.04.2011
Constructorul din Ingolstadt a prezentat primele schiţe ale viitorului competitor al lui BMW X1. Modelul se numeşte Q3 şi va lupta în segmentul SUV-urilor compacte premium.

Audi a prezentat primele schiţe ale viitorului Q3, cel mai mic SUV din gama sa. Noul crossover compact ete bazat pe Q5 şi va debuta pe piaţa din China şi apoi va fi introdus pe alte pieţe. În ciuda debutului din China, modelul va fi construit la uzina Seat din Martorell, Spania. Noul SUV compact de la Audi va beneficia de motoarele TFSI şi TDI ale Concernului Volkswagen şi promite abilităţi dinamice deosebite.

Rupert Stadler, presedintele consiliului de conducere Audi, a declarat ca uzina spaniola a fost aleasa "din motive de eficienta, calitate excelenta a departamentului de productie si personal foarte bine instruit. Ne vom folosi de sinergiile Grupului pentru a putea concura mai bine si pentru a proteja peste 1200 de locuri de munca. Mai mult decat atat, decizia ofera siguranta si celorlalti angajati din uzinele grupului VW".

Diferenţa principală dintre Q3 şi Q5, pe lângă aspectul estetic şi dimensiuni, este legată de faptul că noul model va utiliza podeaua lui Volkswagen Tiguan. În ceea ce priveşte interiorul, respectivele desene prezintă o mică schimbare în habitaclu, dar suntem sceptici la asemenea modificări, fiind şanse mari ca modelul de serie să fie mult mai cuminte în materie de design.

Audi va echipa modelul Q3 cu trei propulsoare otto şi trei motoare diesel. La momentul lansării, vor fi oferite doar două motoare TFSI de 2.0 litri, unul oferind 170 CP alături de o transmisie manuală, în timp ce versiunea mai puternică oferă 211 CP şi o transmisie S Tronic.

Clienţii care preferă motorizările diesel pot alege o unitate TDI de 2.0 litri şi 170 CP, oferită alături de o cutie de viteze S Tronic. Ulterior vor fi oferite încă trei motorizări, două diesel şi unul alimentat cu benzină.

Via | Autoblog.it

Comentarii (6)

  • Q3
    Cred ca de aprox 10-12 ani se vorbeste de un Q3 in gama Audi. Pt cine isi mai aduce aminte de conceptul Steppenwolf stie despre ce vb. Se pare ca in sfarsit il vor face :). Ar fi fost mult mai inspirati daca o faceau mai devreme.
    5 0
  • q3
    Un q5 intrat la apa....
    8 3
  • spate de audi q3 = fata de vw blue sport.cam asa pare la prima vedere
    1 1
  • câtă imaginaţie...:))))
    1 2
  • imaginatie????
    mai degraba as spune...

    cat tupeu sa afisezi un q5 desenat mai mic si sa-i spui q3 !
    1 1
  • audi
    mie imi place extrem de mult acest model, adica cum arata pe imagine...oricum calitatea germana vorbeste de la sine...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru