Problemele Toyota se muta la Dodge: Caliber e sub verificari in SUA

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.05.2010
Problema pedalei de acceleratie ramase blocata care a dus la recall-ul masiv Toyota se intinde si asupra producatorilor americani. Dodge e sub verificari in SUA.

Guvernul SUA investigheaza o problema de siguranta care ar fi aparut la unele dintre exemplarele Dodge Caliber vandute de Chrysler din 2007 in Statele Unite. Conform informatiilor publicate de Chrysler, problemele ar fi identice cu cele care au dus la rechemarea a peste opt milioane de exemplare Toyota in intreaga lume acum patru luni.

"Guvernul analizeaza o potentiala problema la unele exemplare Dodge Caliber dupa ce clientii s-au plans de blocarea pedalei de acceleratie", sustine Chrysler intrun comunicat oficial publicat astazi.

Conform grupului american, Chrysler nu are cunostinta de accidente, raniti sau pagube materiale cauzate de aceasta potentiala problema. De asemenea, NHTSA (autoritatea americana care reglementeaza industria auto de peste Ocean) nu a anuntat inca niciun recall, primele verificari demonstrand ca problemele vizeaza masinile produse intr-o fereastra de doar cinci saptamani, intre martie si aprilie 2006. Chrysler a anuntat insa ca va colabora fara probleme cu NHTSA pentru rezolvarea potentialei probleme.

Foarte interesant este faptul ca pedalele lui Dodge Caliber sunt produse de CTS Corp, acelasi furnizor care a produs toate pedalele cu probleme pentru Toyota.

via | AFP

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    frumoasa este masina din poza.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru