Producţia lui Fisker Karma a debutat la uzina din Finlanda

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.03.2011
Fisker Karma, primul plug-in hybrid de lux din lume, a intrat în producţie la fabrica Valmet din Uusikaupunki. În 2011 vor fi produse peste 7.000 de unităţi.

Oficialii Fisker au anunţat că producţia noului Karma a început la fabrica lor din Finlanda. Uzina este localizată în Uusikaupunki şi va servi atât piaţa din Europa, cât şi piaţa din Statele Unite ale Americii. Potrivit celor de la Fisker, primele livrări de Karma vor avea loc luna viitoare. Producţia este asigurată de cei de la Valmet, cei care produc vehicule şi pentru Porsche AG. În 2011, cei de la Fisker intenţionează să livreze puţin peste 7.000 de unităţi.

"Vom creşte producţia foarte încet, pentru a asigura calitatea. Anul acesta vrem să livrăm peste 7.000 de unităţi", a delcarat Roger Ormisher, purtător de cuvânt pentru Fisker Cars.

Fisker Karma este un hibrid de performanţă care poate fi încărcat de la priză. Modelul are două motoare electrice de 201 CP alimentate de un acumulator Litiu-Ion şi un propulsor Ecotec de 2.0 litri cu injecţie directă şi supraalimentare cu un turbocompresor. Motorul cu ardere internă dezvoltă 260 CP şi poate să "joace" şi rolul de generator pentru alimentarea motoarelor electrice şi încărcarea bateriei.

Fisker Karma doreşte să fie primul model hibrid de lux care poate fi încărcat de la priză.

Încă de la debutul prototipului de la Salonului Auto de la Detroit din 2008, cei de la Fisker au primit 1.000 de comenzi pentru acest model. Sunt şanse mari ca aceste exemplare să fie primele pe lista de livrări, din moment ce clienţii respectivi au aşteptat mai bine de trei ani pentru a-şi primi noua lor maşină, al cărei preţ de pornire în Staltee Unite ale Americii este de 87.900 de dolari.

Via | MSN

Comentarii (4)

  • Pana scoate BMW Grand Coupe, au scos astia o masina cu nari gen BMW
    1 8
  • karma
    Din pacate interiorul nu este cel din pozele 6-12. Presupun ca acolo era vorba de concept.
    0 3
  • Victor
    In viata mea nu am vazut un interior mai urat..
    0 11
  • . Motorul cu ardere internă dezvoltă 260 CP şi poate să "joace" şi rolul de generator pentru alimentarea motoarelor electrice şi încărcarea bateriei.
    adica exact ce trambiteaza cu atat nesimtire cei de la Cevrolet cu marea lor "revolutie" in automotive ca fiind masina lor "electrica". Macar astia de la Fisker pe langa faptul ca nu urla ca in padure isi denumesc crreatia ca fiind un HIBRID.

    http://www.fiskerautomotive.com/#!/home/photography
    http://www.fiskerautomotive.com/#!/configure/interior:color=Shadow&model=EcoSport&intcolor=Black%20Sand%20Monotone
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru