RABLA 2011: Casarea masinii ar putea fi platita de proprietar

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 12.03.2010
Din 2011, proprietarii de vehicule vechi ar putea plati o taxa in cazul in care vor duce aceste vehicule la o unitate REMAT pentru casare.

Anul 2011 ar putea aduce reglementari noi in programul de innoire al parcului auto, existand posibilitatea ca persoanele care doresc sa caseze o masina sa fie nevoiti sa plateasca o taxa. In timp ce o persoana care duce o masina primeste intre 0.5 si 1 leu per kilogram de fier vechi, sau chiar un voucher de 3.800 de lei daca incadreaza vehiculul in programul Rabla, cei care vor sa caseze un vehicul in 2011 ar putea sa primeasca doar 5 lei in schimbul vehiculului predat, sau chiar sa plateasca o suma modica. Uniunea Europeana face presiuni asupra Romaniei pentru a aplica principiul “poluatorul plateste”, respectiv implementarea unui sistem de taxare pentru reciclarea vehiculelor uzate in loc de rasplata persoanelor care aduc asemenea vehicule la casat.

Unitatile REMAT sunt nevoite sa respecte numeroase norme in ceea ce priveste reciclarea, iar costurile casarii unui vehicul sunt destul de ridicate. Acestia trebuie sa aiba un contract de colectare a uleiului din vehiculele aduse la casat, precum si colectarea bateriilor sau a substantelor daunatoare pentru mediu care pot fi gasite in vehicule.

Seful AFM este de acord cu proprietarii de unitati Remat, care sunt nevoiti sa suporte costurile de casare ale vehiculelor. Mai mult decat atat, acesta declara ca romanii ar trebui sa fie multumiti de faptul ca primesc un voucher de 3.800 de lei in schimbul unui vehicul casat.

Aplicarea unei taxe pentru casarea vehiculelor extrem de vechi care sunt scoase din circulate ar putea duce la transformarea strazilor si a campurilor in adevarate cimitire de masini ad-hoc. Multi proprietari de vehicule extrem de vechi nu isi permit sa plateasca eventualele taxe de casare si nu au niciun interes sa isi duca masinile la casat, iar cetatenii care ar fi putut folosi locul de parcare pe care aceste vehicule sunt adesea abandonate raman fara nicio speranta. Singura solutie de eliberare a acestor locuri de parcare ocupate de vehicule abandonate este scutirea proprietarilor de la plata unei taxe pentru casare si chiar ridicarea acestora cu acordul proprietarilor chiar din locul in care sunt amplasate.

Via | EVZ

Comentarii (11)

  • si o sa dispara rablele cum au disparut si maidanezii,buna idee cui io fi venit?
    11 2
  • acelasi
    shefi
    Mai mult decat atat, acesta declara ca romanii ar trebui sa fie multumiti de faptul ca primesc un voucher de 3.800 de lei in schimbul unui vehicul casat.

    ce DOBITOC!!!

    iar statul nu se diferentiaza de o parashuta care suge si suge si suge

    Am inteles normele UE, dar sa fie atat de nesimtit "seful" ala cand spune ca "romanii trebuie sa fie multumiti" :
    14 1
  • acelasi
    continuarea
    L-as scuipa intre ochii aia de bovina.

    Dupa ce ca afacerile cu fier vechi frizeaza penalul acuma trebuie sa fiu multumit ca mi se dau bani (in fapt un voucher ce reprezinta o actiune a guvernului)?

    statul asta penal cu o mana iti da si cu alta iti ia. Numai stiu astia de unde sa mai faca rost de gologani.
    12 1
  • stire falsa
    e la sto stirea asta, ca sa fuga romanul sa-si dea rabla! nu mai credeti toate tampeniile
    4 4
  • Fereste-ne doamne de prostu ajuns in functie!!
    Nu stiu cine apare cu propuneri de tipul asta dar le vad din ce in ce mai des.
    Vin cu propuneri idioate ca mai apoi dupa ce iese legea prost gandita sa ni se para parfum pe langa ce prostii s-au propus.
    3 2
  • fura care poate
    ce nu fac HOTII tarii sa isi vanda produsele,smekerii au actiuni pe la marile firme de autoturisme din tara,i`au bani de la stat sa dea in schimbul rablelor si pe o alta parte acesti bani intra in conturile lor,asta e circuitul ;),de unde draq sa avem bani de masini noi,de ce nu scoate draq sa i ia taxa de poluare.pt toti care sunt acolo sus numai pt interesul personal!!!!!!!!!!!!! ...RUSINE MAXIMA !!!!
    5 2
  • adi_4u_86
    am o intrebare
    este posibil ca la anul in loc sa mi iau o rabla de dacie cu voucherul sa mi se dea materiale de constructii..ceva de genu am auzit..ati auzit si voi asa ceva???ast rasp...
    1 1
  • monyka
    casare dacie
    se poate preda masina la un REMAT din alt judet , fata de unde este inscrisa? iar actele pt, prog. rabla sa se faca in jud. unde este inmatriculata? multumesc anticipat.
    0 2
  • Ne cred handicapati tot restul lumii pe buna dreptate !!! ... care au auzit de noi... Statul ne trage japca pe fata si noi stam si ne uitam la EL ... multumiti. Oare chiar nu vede nimeni ce hotie e cu vaucerele astea ? Oare chiar nimeni ? Bai fratilor cat mai e de suportat o asemenea umilinta? Cat? ... sau santem intr-adevar o natiune de retardati...
    1 0
  • vai vai
    Si neamtu are ia 7000 de euroi pe un cotet de masina de prin 2000?Ala cum sa fie?Daca noi care luam 800euro tre sa fim multumiti! Aberatii minciuni si inselaciuni=Guvernu
    0 0
  • comanita
    Vand Voucher Rabla 2011 PRET 1700 RON
    Vand voucher rabla 1700 ron
    dosar complet
    ati sunat si l-ati luat
    azi 25.04.2010
    tel 0734299207
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru