Raliul Sibiului 2010 este in calendarul Intercontinental Rally Challenge

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.01.2010
Cea de-a zecea etapa a Raliului Sibiului va avea loc in perioada 15-18 iulie 2010. Startul festiv are loc pe 15 iulie in Piata Mare a orasului Sibiu.

Etapa 2010 a Raliului Sibiului este cea de-a cincea etapa din Campionatul National de Raliului si, totodata, etapa eveniment in Intercontinental Rally Challenge. Astfel, competitia care se va desfasura la Sibiu in perioada 15-18 iulie 2010 a devenit eveniment international. Startul festiv al acestui eveniment va porni, la fel ca anul trecut, din Piata Mare a orasului Sibiu.

Consiliul federal al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv a inclus Raliul Sibiului pe lista celor opt etape in care pilotii din competitia interna se vor bate pentru tilul din 2010. Conform traditiei, Raliul Sibiului se va desfasura in cel de-al treilea weekend din luna iulie. Cea de-a zecea editie a Raliului Sibiului va fi promovata inca din luna februarie in tari ca Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia si Polonia, in incercarea de a atrage cat mai multi piloti straini la start.

Raliul Sibiului este considerat ca fiind cel mai dur si spectaculos din calendarul inter si este prima etapa de macadam a sezonului 2010 din Campionatul National de Raliuri.

Celelalte sapte etape din calendar sunt: Raliul Brasovului, Raliul Argesului, Raliul Targu Mures, Raliul Clujului, Raliul Tara Barsei, Raliul Aradului si Raliul Argesului. Dintre acestea, Raliul Sibiului este cel de-al cincilea eveniment din calendarul CNR 2010. In cele noua editii precedente doar patru piloti au reusit sa se impuna pe specialele de macadam, piloti care au in palmaresc cel putin un titlu national: Mihai Leu, Titi Aur, Bogdan Marisca si Jarkko Miettinen.

Via | RaliulSibiului

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru