Saab 9-5 va avea o variantă coupe, rivală cu Audi A5 Sportback

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.07.2010
Saab promite, pe lângă varianta break SportHatch, şi un derivat cu cinci uşi şi linii de coupe în gama noului Saab 9-5. Acesta ar urma să se bată cu Audi A5 Sportback pe segmentul premium.

Procesul de reorganizare Saab presupune exploatarea corectă a resurselor existente şi dezvoltarea unor modele care să se adapteze tuturor cerinţelor pieţei. Succesul de care se bucură noua generaţie 9-5 duce, cum era şi normal, la o lărgire a gamei cu variante de caroserie derivate.

După un eventual break, botezat SportHatch şi aşteptat în viitorul apropiat, fanii brandului suedez vor primi şi un rival pentru Audi A5 Sportback. Vorbim despre o variantă cu cinci uşi a actualului 9-5, care ar putea să primească indicativul CC, abrevierea de la Combi Coupe.

Modelul va aminti în mod cert de vechiul Saab 9000, rămas în istoria constructorului pentru succesul din anii '80, când se vindea în variantele CD şi CS, cu patru şi cinci uşi.

Se pare că omul care îşi doreşte mult derivatul coupe este acelaşi Victor Muller, directorul executiv Saab, care a propus aceeaşi formulă cu cinci uşi şi pentru viitoarea generaţie a fratelui mai mic 9-3.

Noul Saab 9-5 CC va debuta pe piaţă cel mai târziu în 2014, probabil odată cu faceliftul programat la jumătatea ciclului de viaţă.

Tot cu această ocazie, berlina de clasă medie va primi un nou nume, pe portbagaj urmând să fie implantate logo-urile Saab 95.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • saab
    inapoi la radacini! :) saab, o marca frumoasa!
    12 1
  • ...deci 9-5...in c e clasa se situeaza???????mie mi se pare ca in clasa mare nu medie...
    4 2
  • fabinho22
    am si eu o intrebare, saab 9-5 este rival pentru audi a4 sau pentru a6?
    2 1
  • yummy!
    Este rival pentru A6, e mai lung cu 4 inch decat A6-le.

    In alta ordine de idei: YUMMY! Saabs are getting naughty (again) :D
    10 1
  • Imi place mult cum arata masina asta. Iar o versiune coupe cred ca ar arata foarte tare. :)
    8 1
  • Hyundai Grandeur
    parca este hyundai genesis
    0 7
  • da asa e. singura diferenta e ca asta e masina, iar hyundai se doreste a fi doar.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru