Seat Exeo facelift vine Salonul Auto de la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.08.2011
Vânzările sub aşteptări ale lui Exeo îi fac pe cei de la Seat să schimbe mai repede designul şi motoarele modelului derivat din vechiul Audi A4. La Frankfurt vom vedea un facelift estetic şi tehnic.

SEAT a prezentat oficial primele imagini cu versiunea facelift a lui Exeo. Modelul construit pe baza vechii generaţii A4 primeşte din această toamnă noi blocuri optice frontale şi mai ales noi motoare TDI interesante şi eficiente. 

La nivel estetic, principalele modificări se referă la noile blocuri optice frontale, care vin acum cu un design ceva mai spectaculos. Atât versiunea sedan, cât şi cea break (denumită în continuare ST) primesc astfel o faţă nouă, subliniată de bachetele LED sofisticate din interiorul farurilor. De asemenea, cei cu foarte multă atenţie la detalii vor observa şi apariţia unor noi jante de 17 şi 18 inch în gama Exeo. Modelul spaniol vine cu câteva îmbunătăţiri şi la nivel interior, designul volanului fiind cea mai evidentă modificare din acest punct de vedere.

Cele mai clare schimbări vin la nivelul motoarelor. Clienţii lui Exeo facelift vor avea la dispoziţie unităţi care merg de la 120 la 210 CP. Dieselurile TDI au fost modificate pentru a consuma mai puţin şi a emite mai puţin CO2, astfel că media consumurilor acestor motoarea scăzut la 5.2 litri la nivelul gamei (5.3 litri pentru ST). Îmbunătăţirile vor continua şi în 2012, când Seat va introduce la nivelul întregii game un sistem Start-Stop care va scădea şi mai mult media consumurilor.

pe de altă parte, cei care iubesc rularea ceva mai sportivă pot să mizeze pe transmisia Multitronic, aceasta fiind disponibilă împreună cu motoarele 2.0 TSI de 200 CP şi 2.0 TDI de 143 CP. Versiunea de bază a modelului rămâne 1.8 TSI de 120 CP.

via | Seat

Comentarii (30)

  • daca nainte semana cu vechiul A4 acuma parca e o combinare dintre vechiul model si noul model A4
    15 15
  • SUUUPER.....ESEC - CE ROST ARE MASINA ASTA ? CINE VREA UN AUDI INVECHIT IN ALT AMBALAJ ?
    31 27
  • Punctul forte il reprezinta interiorul de la fost A4 cabrio, acum i-au pus niste leduri in faruri dar va avea aceleasi vanzari, nu zic ca nu este o masina buna dar exagereaza VAG cu acest model, nu stiu ce au de gand cu Seat dar nu pare sa aiba mare viitor, macar s-o scoata la vanzare daca nu le mai foloseste
    20 11
  • seat exeo
    draguta masina...luati in cosiderare si pretul cand faceti comparatii cu audi
    21 13
  • @dan_grc
    seat de vinde binisor, ai observa ca sunt chiar destule pe strada daca nu te-ai uita doar dupa bmw si audi
    16 18
  • @
    Dar eu tot nu vad cu ce a venit nou ? Aaa, cu niste faruri cu led, din alea pe care le gasesc aftermarket (angeleyes)...
    Imi mentin parerea ca Seat nu are ce cauta in grupul VAG.
    Trebuie sa hotarasca, ori Skoda, ori Seat. Ambele NU!
    11 24
  • ****
    va avea incontinuare slabe vanzari .......unde ai vazut tu destule ?
    17 13
  • @antonny si restul
    seat are vanzari mai mari decat:
    citoren, toyota, nissan, mitsubishi, mazda,chrysler, volvo, kia...faceti un mic test pe mobile.ro la numarul de oferte din ro sau EU.
    12 28
  • @ScorpyonVAG
    Trimite o scrisoare oficiala catre VW si explica-le ca nu stiu ce fac.
    22 8
  • @
    Daca imi dai adresa lor, sunt dispus sa fac acel lucru pentru tine .
    Serios vb. Le fac intr-o zi, o strategie de nu au avut in viata vietii lor =))
    7 21
  • @boo
    Te rog sa-mi spui cand a aparut ultimul model nou de Seat? In afara de Exeo, care este orice doar nou nu e
    17 6
  • @ScorpyonVAG
    uite :)
    http://www.volkswagen.ro/contact/contact_info_center/sugestii_i_reclama_ii/altele/

    sper sa nu dea faliment, ca am nevoie de piese la masina..:))
    17 3
  • @dan_grc
    Seat Ibiza,ultimul model a aprut in 2008 ;)
    12 2
  • @dan_grc
    iar leonul nou apare in 2012
    11 3
  • Si nu ti se pare ca e lasata cam la coada , asa, Seat de catre VAG? Asa se intampla cand ai prea multe marci
    10 7
  • @dan_grc
    ok, trimite si tu o sugestie catre VW...vezi linkul mai sus...eventual poate vb cu ScorpyonVAG si discutati intre voi ideile care le aveti :P
    11 3
  • @Scorpion
    "Pai daca nu avem Alfa Romeo, hai sa ne facem noi... ":))
    Cam asta cred ca ar fi ideea cu Seat. :)
    Si despre Exeo, fostul A4 a fost o masina foarte buna. Masina asta cica e copie de ea. Care e problema atunci?:)
    11 5
  • asteptam un nou broscoi
    bazat pe vechea broscuta....:)))
    8 3
  • @boo
    Daca as fi fan VAG as trimite, dar nu sunt:), cat despre vanzarile Seat chiar in stire este specificat ca acest model s-a vandut sub asteptari, iar pe strada nu prea ma uit dupa Audi:)
    12 6
  • *****
    @boo....seat in romania in 2010 a vandut 1800 de unitati (ibiza si cordoba au depasit peste 500 de unitati ) si in total in lume 340000 unitati ....
    8 2
  • @booo
    Unde ai fost pana acum?Trebuia sa ne luminezi si pe noi mai demult.Cica Seat vinde mai mult decat:Citroen,Toyota,Nissan,...
    Vise ..
    15 8
  • Exeo
    Referitor la Exeo = laser.I-au pus beculete noi.Nu contest faptul ca nu ar fi o masina buna dar ...
    11 6
  • "Ah, e bazat pe vechiul A4, ala e cotet nu masina. Mai bine cu un Renault "nou". Daca era bazat pe viitorul A4, atunci il cumparam, dar asa...." Pe mine nu m-ar deranja deloc sa detin "vechiul" A4, mai ales ca nu platesc pentru emblema.
    11 5
  • exeo o afacere
    exeo poate fi o varianta interesanta pentru taxiuri,pentru companii rent a car,pentru familii tinere in ascensiune profesionala care isi cheltuie banii cu chibzuinta,pentru mine poate si pentru tine daca ti ai mai largi un pic orizonturile automobilistice.chiar arata bine cu faceliftul de acum,bordul de a4 cabrio este chiar reusit,exteriorul este adus pe linia trendului actual.in plus la bani este o afacere iar fiabilitatea este ridicata.testati l si dupa aia comentarii.
    14 2
  • Andrei_VVB
    Nu stiu cati dintre voi stiu ca are imbunatatita suspensia si directia pt o tinuta de drum mai buna fata de vechiul A4. Chiar este o masina buna mai ales cu noile motorizari. Dar, si este un mare dar, toti pasionatii de SEAT(da exista si asa ceva printre care ma numar si eu-detin un Leon) este un fiasco, o indepartare de la identitatea marcii(si-asa tot mai incerta de ceva timp incoace). Acel auto-emocion nu are nici o legatura cu Exeo. Trebuie ceva deosebit, sportiv, cu interioare de calitate(nu spun ca Exeo nu are-chiar are, dar restul gamei are niste materiale de tot rasul) ca sa revigoreze marca. Daca nu falimentul este indevitabil pentru Seat! Sa vedem noul Leon care apare asa cum s-a spus in 2012. Oricum liniile fluide ce caracterizau modelele anterioare. desenate genial de Walter de Silva nu vor mai fi pe aceste masini.
    10 1
  • cezar p.
    si care-i faceliftul?
    ce e diferit la aceasta ultima aparitie comparativ cu precedenta?
    6 2
  • cedrik
    seat e masina buna
    Toti astia ce criticati marca Seat luati-va Loganuri si taceti din gura.. Sunteti niite fraieri ..sunt printre cele mai bune masini..si fiabile.... Eu am o Ibiza cu care am 90.000 km in 5 ani jumate si inca n am schimbat nimic la ea.... 99% urmatoarea mea masina va fi tot un Seat ... Numai sa scoata ceva model nou... Eventual noul Leon .. vedem ce propun la Frankfurt ... Practic SEAT-ul e un VW la care platesti doar piesele, fara plusul pt marca ....
    3 5
  • Seat
    Unii critica Exeo dar nu cauta pe net articole despre el. Mai intai documentativa si dupa inteleg sa spuneti ceva. Exeo este o combinatie intre precedentul model A4 si cel actual. Pretul este cu aproximativ 6k mai mic.
    Daca am trece peste mofturi am vedea si calitati nu doar defecte.
    Pacat ca modelul nu are toata gama de motorizari pe benzina de la VAG.
    3 2
  • bogdan
    Leon
    despre noul leon ce se aude ? va aparea la frankfurt ?
    0 0
  • exeo
    exeo este o masina f reusita la un pret f bun. arata si f bine.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru