Seat Ibiza Ecomotive a scos 2.9 litri/100 km pe un traseu Spania-Germania

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.05.2009
Fostul pilot de raliuri austriac Gerhard Plattner a reusit sa parcurga o distanta de 1.562 kilometri la bordul unui Seat Ibiza Ecomotive cu doar 45.53 litri de carburant.

Esential

2.9 litri de carburant i-au fost necesari lui Gerhard Plattner sa parcurga 100 kilometri la bordul lui Seat Ibiza Ecomotive.

SEAT Ibiza Ecomotive a devenit cel mai economic automobil de productie din clasa sa. Fostul pilot de raliuluri si actual record-man in materie de consumuri mici, Gerhard Plattner, a reusit sa parcurga o distanta de 1.562 kilometri la bordul lui Seat Ibiza Ecomotive consumand doar 45.53 litri de carburant. Consumul de carburant al Seat-ului Ibiza Ecomotive testat a atins astfel valoarea de 2.9 litri la 100 kilometri parcursi.

Austriacul a reusit sa treaca prin trei tari cu un singur rezervor de carburant. Mai exact, Gerhard Plattner a plecat din Martorell, Barcelona, pana in Gottingen – Germania. In tot acest timp, capacul rezervorului si capota lui Ibiza Ecomotive au fost sigilate. Plattner a reusit sa circule cu viteze de croaziera de pana la 110 km/h. Modelul testat este echipat cu un motor TDI de 1.4 litri care dezvolta 80 CP.

Testul de consum trebuia sa aiba loc din Martorell pana in Frankfurt, dar pilotul austriac a decis sa isi continue drumul odata ce a descoperit ca mai are carburant in rezervor cand a ajuns in Frankfurt.

La sosirea in Gottingen, oficialii IPMC au umplut rezervorul lui Ibiza Ecomotive cu 45.53 litri, exact cat au alimentat la plecarea din Martorell.

Via | Seat

Comentarii (22)

  • oare
    de la nadlac la constanta cat consuma? :))
    0 0
  • Bethurbazal
    Test
    Eu am scos de la Arad la Timisoara cu un Grande Punto 1.3 diesel 75 cai 3,5/100. E drept ca am mers altfel: drumul era liber, eram cu ceva bagaje in portbagaj si am mers cu 80-90km/h in vitezele 4 si 5. Aveam pornit computerul la consumul instantaneu si cand depaseam 4/100 luam piciorul de pe acceleratie. A fost doar un test pe distanta scurta (42 km), dar cam obositor. Tipul acesta, Plattner, ia in calcul multe lucruri cand obtine asemenea rezultate. Sunt convins ca daca ma antrenez si eu cu GP scot 3,5/100 mergand confortabil. Plattner a avut motor putin mai mare dar varianta ecomotive.
    0 1
  • La ce sosele au si cat de civilizati sunt soferii pe dincolo cred si eu.
    0 0
  • mda ..nicidecum nu e meritul motorului (vw chiar)..de vina sunt soselele lor bune !pacat ca momentan nu a iesit si altora manevra!
    0 0
  • pentru publicitate merge
    publicitate si vrajeala
    0 0
  • Dubios asta nu stie sa faca teste numai cu masini din grupaul VW de ce nu incearca si de la altii. Chiar ca e numai publicitate.....
    0 0
  • Seat Ibiza
    Test
    Am facut si eu un test cu masina mea, acum de 1 mai. Am bagat motorina de 100 de ron si cu ei am facut dus intors Bucuresti - Constanta. Seat Ibiza 1.9 SDi.
    0 0
  • sfdg
    ma intreb, in afara lui, cine are timp sa fie cu ochii tot pe consum si sa mearga cu 70 unde limitarea e 130 iar pe germania mai ales sa ating maxim fabuloasa viteza de 110km/h.
    Daca faci Spania Germania drumul ce l-a facut el ia cam 14 ore conform google maps, cum majoritatea ridica putin viteza o sa dureze cam 12 ore, lui cat io fi luat?
    0 0
  • cealalta parte de adevar
    cordoba, motor 1,4 benzina, 85 CP - Buzau - Calarasi (70-80km/h) + Calarasi - Bucuresti (130-140 km/h) - consum de 14%!
    0 1
  • @JAD
    Sorry sa te intrerup, dar ai cumva un Seat Cordoba 1.4 V8 ?
    1 0
  • ei au ceva la care noi doar visam...AUTOSTRAZI!
    In afara, oamenii aia, au niste chestii fantastice numite AUTOSTRAZI! Daca resetezi computerul cand intri pe autostrada iar apoi mergi cu a 5-a la 80-90 sau a 6-a pentru cine are si mai ai si un motor disel, vei avea un consum sub 4l/100km cu orice masina. Nu este nici o realizare spectaculoasa si nici o descoperire tehnologica epocala. Daca nu te grabesti si vrei sa consumi putin o poti face cu orice motor ai sub capota fie el alimentat cu motorina sau benzina.
    La noi insa, asa ceva e o fantasmagorie, pentru ca trebuie sa depasesti, nu ai timp, te grabesti ca sa nu prinzi blocaj, te grabesti ca sa prinzi un loc de parcare mai bun si paote te mai si enerveaza un berbec in trafic si pur si simplu vrei sa treci de el. Singura chestie pentru care merita felictiari soferul este RABDAREA de a merge asa atatia km, dar sa nu uitam ca nu credc a o face benevol :)
    0 0
  • CRISTI13
    poate cu 60-80 max. la ora
    Sa vina sa alimenteze motorina de la noi si atuncea sa vedem cit o sa consume,sa nu mai zic de trafic :)) 2,9 x 2 poate.
    0 0
  • @JAD: Pai cam atat imi ia si mie dar cu un LEON CUPRA de 2.0!!!!!!
    0 0
  • bogdan
    F bun consumul
    Dar pe autostrazi...cu un conbustibil de calitate este altceva...
    Anul acesta am facut un traseu de 1089Km (Iasi-Lacu Rosu-Sovata-VDornei-Putna-Iasi) cu un Logan 1.5 -65cp cu 2 persoane la bord si cu un portbagaj plin cu fix 50l.La un traseu oarecum montan sa scoti aprox 4,7 uneori cu AC pornit ...nu e de mirare sa scoti 2,7% pe autostrada, cu un singur om la bord si acela plilot , tintit spre un consum minim.
    0 0
  • @crick
    cum zice si crick, nu e nu stiu ce mare realizare.cu un 2500tds de 143cp cu ceva sute de mii de kilometri am scos 4.5 la 90 la ora.iar castigul care il ai mergand de 2 ori mai incet, il dai ulterior pe cazare datorita timpului pierdut.
    1 0
  • mowgli
    Dreptate ai mai mowgli.
    1 0
  • dylybau
    consum
    polo 1.4 tdi 70cp 3 persoane romania - italia 4.2% dupa 1730 km
    aceeasi masina bucuresti ploiesti 2.6% singur
    parerea mea este ca, consumul este foarte mult influentat de plecarea dupa loc schimbarea treptei 1.2. si 3
    iar cu un golf variant 1.9tdi 2 persoane am reusit si un 3.2% sinaia-targoviste-moreni-ploiesti
    0 0
  • consumul
    Consumul este foarte influnentat de traseu. Daca cobori la vale scade clar. @dylybau probabil si de aia ai scos consumurile astea.
    OFFTOPIC eu am o skoda noua fabia 1.4 tdi 70cp. Sunt multumit de consum dar ash dori un surplus de putere. shtie cineva dak se poate chipa si cum se comporta?
    0 0
  • comparatie
    Din granita cu Ungaria de la Nadlac-MUNCHEN-BARCELONA-VALENCIA si retur 5500 km cu Renault Laguna Break1.9 dci 120cp din 2002 cu 135000km la bord, 4 persoane si incarcata full, consum mediu 5,5 l/100km cu clima permanent pornita si viteza medie 110km/h, asta in conditii de autostrada si cel mai important cu combustibil de calitate. Sunt sigur ca datorita motorinei proaste tip"euro4 sau 5" de la noi, consumul creste cu aprox. 1 litru/100km in exteriorul localitatii. In concluzie nu exista grad de comparatie cu drumurile si combustibilii din afara. Traim intr-o tara unde totul este de proasta calitate dar foarte scump. Sa auzim de bine
    0 0
  • chiptunning
    pentru coco, stimate domn iata o adresa cu o firma care iti poate oferi ceea ce doresti: 25 cp in plus si 14km/h, iar la cuplu cam 36%. pretul ar fi cam 540 Eur + tva. nu stiu daca am voie sa fac reclama dar imi cer scuzele de rigoare administratorului : altuning.ro
    1 0
  • consum
    Si din Bucuresti pina la Chisinau cit o sa consume
    0 0
  • BoraBora
    Eu am scos 4.2 cu o bora 1.9TDI (6 viteze) de la Curtea de Arges - Targoviste - Ploiesti mers constant 120-140km/h si in unele portiuni scurte 180km/h 3 persoane.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru