Seful Dacia: "Dupa Sandero vine un fel de SUV"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 19.02.2008
Seful Dacia a declarat ieri intr-o discutie cu jurnalistii ca producatorul roman pregateste "un fel de SUV" cu tractiune integrala.

Esential

2009 va fi anul lansarii versiunii crossover a lui Logan.

Urmatorul model care va aparea in gama Dacia, dupa lansarea de la Geneva a versiunii Dacia pentru Renault Sandero, va fi "un fel de SUV". Declaratia ii apartine lui Francois Fourmont, presedintele Dacia, si a fost facuta intr-o intalnire pe care seful constructorului roman a avut-o ieri cu jurnalistii auto si la care a fost prezent si Automarket.ro.

Viitorul SUV/crossover se va baza cel mai probabil pe formele conceptului Steppe, prezentat acum doi ani la Geneva, si va aduce cu sine, conform declaratiilor lui Francois Fourmont, o noutate absoluta in gama Logan: tractiunea 4x4.

In ceea ce priveste participarea marcii romanesti la Salonul de la Geneva din 2008, Fourmont s-a marginit sa declare ca Dacia "va prezenta o noua sigla si o noua imagine de marca", urmand ca rolul acestora sa fie atragerea unui segment de public mai tanar si imbunatatirea imaginii in ochii publicului.

Tot la Geneva vom vedea in premiera mondiala si viitorul hatchback Dacia derivat din Renault Sandero, al carui nume ramane insa deocamdata secret.

"Nu stim daca se va numi Sandero sau nu. Asteptati pana in 4 martie si veti afla atunci", au spus oficialii Dacia.

Pentru mai multe declaratii interesante ale lui Francois Fourmont, inclusiv despre fiabilitatea Dacia, despre designul Logan si despre ce model prefera seful Dacia din afara celor construite de producatorii francezi, accesati blogul Automarket .

Comentarii (51)

  • Melman
    Multumesc
    Dar eu am gasit alta poza mult mai interesanta pe net, in articolul atasat pozei se mai pomenea ceva de sistemult de tractiune integrala, ca cica ar proveni de la Nissan X-Trail.Toate bune,oricum multumesc
    0 0
  • sebabaur
    tot logan este
    asta e vrajeala tot logan doar mai mare si care sa acopere o plaja de preturi, desi sunt sigur ca va iesi pana in 20000 euro pentru a face fata suv-urilor japoneze. deci dacia vrea sa se duca spre monopol. eu zic ca ar fi mai bine sa mai scoata si alte modele pentru varietate si nu variante ale aceluiasi model. bafta
    0 0
  • suzteanu
    partea tehnica
    de aratat eu zic ca o sa arate mult mai bine decat precedentele modele dacia...dar ramane de vazut partea tehnica...frane, stabilitate, crushtest, adica siguranta conducatorului la care dacia sta mai prost..
    0 0
  • si
    nu e MCV?, s-au estia prin niste bandouri si o garda mai inalta scot alt model. Ca de obicei, iti pune un alt schimbator de viteze, semnalizarile albe in loc de rosii, ii mai baga si un "i" rosu, vopseste aeratoarel si zice ca sunt cromate, mai schimba o culoare la tapiterie si gata motiv sa-ti mai ia bani in plus...bineinteles de la prosti!
    0 0
  • Art Popescu
    Carcotasi
    Pentru toti nemultumitii de Logan: daca va plimbati cu 1300 si in 2008 ce mai ziceati? S-au facut progrese imense la Dacia in ultimii ani, dar bineinteles, trebuie sa plece francezii de la Colibasi si sa vedeti ce rau este fara ei, ca sa realizati lucrurile bune de acum...
    0 0
  • jos_taxa_auto
    Prea seamana cu loganu'
    E leit logan, doar ca e mai mare: aceeasi masina de ras, deci pt. prosti :P
    0 0
  • Dr. Felix
    comentarii
    Intradevar sunt multi care comenteaza negativ la adresa Daciei. Initial si eu am fost de partea francezilor si m-am bucurat cand au venit la Pitesti dar acum sunt de parere ca pretul este prea mare pt o asemenea masina (nu masina nu e buna ci pretul este de vina). Sa incerc sa mai explic si de ce pretul e mare?! Pt ca e prea multa economie neagra/gri in Ro (parerea mea). Uitati-va si alte preturi (case, terenuri etc.) sau cate masini de lux se vand in Ro.
    0 0
  • dupa chipul si asemanarea...
    In general, acest site intruneste doua categorii de cititori: una normala si una care crede ca tot ce fac romanii este rau. Inclin sa cred ca, totusi, nu este decat un perfect exemplu de aplicare a vorbei din batrani "fiecare judeca pe altul dupa chipul si asemanarea sa". Eu, care stiu ca fac, aici in Romania, o treaba la nivel absolut normal pentru oriunde in lume, sunt convins ca majoritatea romanilor sunt capabili si chiar o fac si ei.In ceea ce priveste preturile, e alta poveste. Poate ar trebui sa priceapa "tot romanu" ca nicaieri in lume nu merge toata lumea cu RR sau BMW, ca viata nu-i ca-n filmele de la pr*tv... Ca exista - si trebuie sa existe - bunuri si produse pentru toate buzunarele, ca exista notiunea "raport calitate/pret" dar chestia devine prea complicata pentru unele minti formate pe chat... chiar daca au trecut si prin unele scoli (doar ca sa nu stea pe strada si sa aiba o diploma oarecare...).Din pacate, cred totusi e ceva adevarat in ceea ce ne priveste: nu am auzit la alte popoare sa existe atata dorinta la unii de a-si scuipa propria natie si la spectatori de a aplauda asa ceva.
    0 0
  • DA SIGUR
    dupa suv urmeaza monovolum, dupa monovolum coupe si dupa coupe hibrid. hai ne lasi ?? eu m`am lamurit cu renault si cu daciile lor. Cat dai pe ele de atata merg. Am mers 10 km cu loganul si dupa 2 frane mi`a cazut cauciucul ala de pe pedala. VAG rulzz!!
    0 0
  • Gata!
    S-a terminat cu joaca. Acum incepe seria de comentarii interminabile si dispute despre cat de bune sau proste sunt daciile. Eu propun o licitatie. Vor fi peste 50 de comentarii. Cine da mai mult?
    0 0
  • desigur...
    Daca va aduceti aminte, cand a fost vorba sa apara MCV-ul la fel s-au facut 1001 supozitii despre cum o sa arate, etc. Astea fac parte din jocul celor de la Dacia/Renault. Daca acest concept vechi de vreo 2 ani denumit ”STEPPE” se va incadra la clasa SUV ramane de vazut... in vreo 2 ani! ;)
    0 0
  • Fugi D'acia
    Oricat imi displace tinicheaua asta de Logan si imi multumesc pt ca mi-a, luat un Opel Astra veci in loc de Loghin nou, masina asta (in forma ei MCV) cu 2 airbaguri a salvat viata parintilor prietenei mele la impactul frontal cu un TIR. Da, TIR, care depasea pe contrasens inainte de calea ferata. Pt. oamenii cu mai putini bani si fara batai de cap, e ok. Dacia a ajutat multi oameni sa isi faca treaba de-a lungul anilor. E proasta dar e a noastra si pt asta primeste un punce de rspect...
    0 0
  • FLEEEEX
    DACIA = RENAULT = NISSAN
    DACIA = RENAULT = NISSAN
    0 0
  • haha
    :)..tuturor ne place sa visam frumos ;))..e dreptul nostru :))..ai frate ma lashi? nici macar nu va fi un SUV .. ci va fi UN FEL de SUV =))..daaaaaaaaaaa :)) frate sunt cu capu ashtia
    0 0
  • daca asa va arata ar fi mai bine sa se abtina
    0 0
  • Dacia Logan
    Dacie mai buna decat multe dintre masinile noi care circula astazi in Romania. Nu stiu de ce unii prefera sa ia cine stie ce chinezarie la care nu gasesc nicio piesa de schimb. Bine acum acum toti pustanii cu muci la nas si cubulete la cur viseaza numai BMW-uri, si mai trantesc cate una, ca asa au auzit ei.
    0 0
  • go_get_it
    Sper ca ii schimba spatele cu usile de dric. In rest arata super ok.
    0 0
  • Romania
    Acest model de SUV va fi dedicat "omului de la tzara" pt asi asigura transportul pana in vf dealului,nemai fiind nevoit sa isi traga 1310 cu animalele ...."Mi-am luat un jipan,marca Dacia,sa moara toate mandrele din sat,si mai ales Ghitza a lu' tzatza Floarea "
    0 0
  • dacia
    pai tot acelasi design are?mai face si SUV din aceeasi caroserie cu putine modificari?si ce SUV ca asta zici ca e break.
    0 0
  • sebabaur
    suv sau nu
    este logan restilizat s ca sa castige prietenul nostru niste bani mai bag eu niscaiva comentarii. renault a vazut ca romanii au cumparat toate versiunile dacia si de aia ne baga noua romanilor toate versiunile de logan. sa le fie rusine si sa le faca mai bune decat sunt chiar daca vor creste preturile
    0 0
  • wrctheo
    Hai omu'
    Francois Fourmont a zis: "un fel de SUV". De aici se trag 2 concluzii.1. El este presedinte Dacia si nu Renault, patronul Dacia si poate ca este doar informat despre ce anume se pregateste in Franta pentru Dacia si piata aferenta Daciei.si 2. "un fel de SUV" - probabil s-a gandit pe moment la o asemanare intre crossoverul Audi Quattro.Oricum sunt doar supozitii si oricat am discuta noi aici nu avem un cuvant de spus in ceea ce priveste destinul Daciei.A, si ca o ultima paranteza. Cine s-a gandit ca sirul de declaratii nu fac parte din PR-ul premergator salonului de la Geneva, schimbarii de sigla si marca si lansarea noului model Sandero. Toate astea doar pentru a anima mintile mai usor influentabile ;)
    0 0
  • razvantro
    comentarii fara rost
    Mai lasati comentariile astea de 2 bani voi cei care va luati BMW-uri obosite cu zeci, sute de mii de km , doar ca sa pareti ceea ce nu sunteti si dupa aia nu mai aveti bani sa le tine-ti.Pina una alta de la 1300 la logan s-a facut un pas important, asa trebuie privite lucrurile.Incetati sa mai faceti comparatii, idioate si lipsite de relevanta, important pt. marca nationala este ca incet,incet incearca sa scoata capul in lume si nu se face de rusine.
    0 0
  • LOGAN MCV
    PENTRU CEI CE AU SARIT PESTE
    Viitorul SUV/crossover se va baza cel mai probabil pe formele conceptului Steppe,CEEA CE INSEAMNA CA POZA E DE REFERINTZA !!!IAR DACIA LOGAN NU E O MASINA PT PROSTI. PROSTI SUNT CEI CARE AU FIGURILE IN CAP DE MASHINI NEMTZESTI SAU ALTE MARCI. AFLA CA IN STRAINATATE SE VAND PE RUPTE SI DACA NEAMTZUL NU-SI MAI CUPMPARA MASINA TRADITIONALA SI-SI CUMPARA UN LOGAN MCV NU CRED CA E MAI PROST DECAT TINE CARE O SPUI !!!!!!!!!!!!!1
    0 0
  • romanu
    pe scurt
    Dacia a fost si ramane deocamdata o "mashina" prost gandita... in momentu de fatza nu mi-as lua Logan decat daca ar fi pana in 4000E... Dai 10000E pe un logan... sau dai 8000E pe un WV Transporter Multivan Syncro din 2004-2005 1.9TDI motor de 110cp? iti datele tehnice la o mashina mai ieftina ca Loganu zic tot... am duba din 87 cu piese originale din 87 in proportzie de 80% pe ea.. 240000km la bord.. cu vopsea originala pe caroserie si sasiu... aratatzi-mi un Logan la 200000km si mai stam de vorba
    0 0
  • Art Popescu
    @ romanu
    Cum zicea razvantro: "voi cei care va luati BMW-uri obosite cu zeci, sute de mii de km ..."
    0 0
  • hmm
    pai dak va fi suv... preturile vor pleca de 150 00 euro in sus... si...nu va mai fi o masina ieftina. acuu sa o faca macar sa vad cum arata....:)
    0 0
  • Balazs
    Logan
    Eu asa imi aduc aminte, ca asta era modelu Logan Steppe, care a fost prezentat anul trecut la salonul auto din Genf. Stiu bine oare?
    0 0
  • ete na
    un fel de suv??? pai mcv-ul ce e??? caruta???
    0 0
  • logan:))
    tampiti, ati pus poza golanu, da-ti un search pe google(imagini) la Sandero si vedeti cum arata masina:)) plm de idioti puneti mcv desenat in paint
    0 0
  • bogdan
    DACIA
    VA SPUN EU SIGUR CA DUPA SANDERO VA URMA UN FACELIFT LA LOGAN CARE VA ARATA MULT MAI BINE DECAT ACUM. FACELIFTUL VA INCLUDE PE LANGA SCHIMBAREA ASPECTULUI EXTERIOR SCHIMBAREA INTERIORULUI VOR EXISTA ALTE SCAUNE ALT BORD ALTE PANOURI DE USI SI ALTE CHESTII INTERESANTE. CREDETI-MA UN BUN PRIEREN DE-AM MEU LUCREAZA PE BANDA LA DACIA SI A VAZUT DEJA MODELUL. DESPRE SUV NU AM AUZIT NIMIC INCA.
    0 0
  • ursus2
    CITESTE ACEASTA CIUDATENIE:
    Dacia Logan pe locul 1 la fiabilitate ...te doare capu`..http://www.e-transport.ro/DACIA_LOGAN_LOCUL_1_LA_FIABILITATE_IN_FRANTA-i44-news10813.html
    0 0
  • steppe-ul e tare da dak vor sa faca ceva 4x4 sau gen suv atunci leas recomanda sa skimbe platforma sau macar sa nu mai fie logan k deja e cam mult si ce e mult strica, si in plus extremele nu au fost bune nici o data
    0 0
  • Antonio
    Dacia SUV
    Salut baieti ...propun sa puna SUV-ul de la Dacia pe platforma de IMS asta ca sa inbinam trecutul cu prezentul. :)
    0 0
  • Ce conteaza?
    Se pare ca nici Seful firmei Dacia, nu stie ce masina va produce.....fie ea cu 2 rude in fata si trasa de cai, sau cu maner in spate si impinsa de om, tot se va vinde, pentru ca prietenul Taxiceanu, protejeaza productia interna , taxand cu 2-3000 de euro niste masini MULT peste Logan, dar produse la nemti sau suedezi.....
    0 0
  • cosmin
    :)
    ce vor sa faca ei la `SUV-UL` asta...poate face orice om in garajul lui...ca pe strada sunt logan-uri care arata de 10x mai bine ca din fabrica..personalizate..poi baietii sunt isteti..stiu cum sa atraga clientii..cu abtipilduri si 4 arcuri mai inalte...super idee..bafta
    0 0
  • misteriosu
    o sa fiti surprinsi
    nu stiu ce e ala un -fel de SUV- dar stiu exact ce masina o sa scoata Dacia pe la sfarsitu lu 2009. Spun doar ca nu arata deloc rau - chestie de gust - veti spune. Atunci spun doar ca nu seamana cu nimic din ce a scos dacia pana acum.
    0 0
  • o tara de manelisti
    inca o data ma speriu ce comentarii sunt la adresa Dacia,parca nu ar fi masina noastra nationala.am avut Dacia 1300 de la bunicu,acum am altceva,deoarece si nevoile sunt altele.din pacate in Romania ,romanul nu-si cumpara masina care ii trebuie,ci vinde un apartament si isi cumpara o masina de ultimul racnet, dar el n-are ce manca,o prostie care dincolo demult nu mai exista.cel mai bun exemplu este:cati romani asculta manele si cati romani asculta PINK FLOYD.mai calatoriti pe dincolo si mai invatati cate o limba straina ca de manelisti si tigani ne-am saturat.Dacia este o masina buna la un pret bun.nu se compara cu alte masini cum nici o vila nu se compara cu un apartament de bloc!!!!
    0 0
  • cristi
    dacia suv?
    nu o sa fie un suv, o sa fie ceva gen rover streetwise, sau polo cross, bazat pe sandero, suv-ul o sa apara mult mai tarziu, adica peste 2 ani. Bineinteles o sa fie multi carora li se pare instabila, ca e prea lunga, ca e prea scurta, prea grea etc, ideea la noi romanii e sa criticam tot, genul ala sa moara capra vecinului, aici si daca s-ar produce mercedes sau bmw tot ar aparea niste internauti de 2 bani care habar nu au de masini si ar spune ca sunt proaste ca le-au spus niste prieteni lor, ca deh asa suntem noi romanii, si daca le-am primii pe gratis tot am fii nemultumiti... inainte sa mai comentati aiurea macar privitiva de 2 ori in oglinda, poate vedeti cat de idioti sunteti (aici nu generalizez, e decat pt vesnicii nemultumiti)
    0 0
  • Sorin_cj
    DACIA LOGAN SUV
    Am vazut viitorul SUV (in poza) si eu zic ca arata foarte bine. Si sper ca e o masina buna. O sa-mi iau si eu una la anul cand va iesi pe piata. Ca de X5 nu am bani.... Mai jos link-urile unde puteti vedea viitorul SUV Logan:- h
    0 0
  • Dorin43
    Uitam ca suntem romani...
    Tare as vrea sa stiu cati ani au cei asa porniti contra Loganului si ce ocupatie au... Cand vor plati din banii lor castigati in Romania, nu in alta parte (la impins vagoane, cersit sau furat) atunci sa faca tot felul de comparatii la calitate/pret intre Logan si alte marci de prestigiu. Daca tot le laudati pe cele "supermasini" atunci de ce nu va luati noi?? Asa mi se pare mai civilizat. Cand veti castiga prin munca in Romania valoarea unui BMW first hand atunci puteti sa va implicati in aceste discutii.Pana atunci....trebuie sa mai asteptam noi vro 399 de ani... Aflati voi tinerilor de 18 ani ca banul cinstit se castiga foarte greu in Romania. Si nu se traieste numai pentru masina...Bafta !
    0 0
  • nelutzu
    dao incolo de treaba
    da am inteles o lansta acuma logan pick-up ii bine venit o fost logan berlina si mcv da si alea leo so cumparat da asta cine saracie o mai cumpara?..si pt Dorin43 vreau sa iti zic ca intradevar asa ii cu 10-11 mi iti iei un logan nou dar mai bine prefer o masina de 4-5 ani germana care precis ca ii mult mai fiabila decat un logan;)
    0 0
  • olandeji,nemti sant pe felie.Arata bine si pentru drumurile noastre dar pretul, va fi piperat.
    0 0
  • lupul sur
    noroc cu taxa!
    As vrea sa-i vad cum se descurca pe o piata libera fara taxe protectioniste, sponsorizari de la buget, fara facilitati fiscale si multe altele. E o masina de kkt si apropo pt dl care zicea ceva de manelisti si logan (nici macar manelistii nu se coboara sa cumpere un logan ci numai PROSTII!)
    0 0
  • cristi
    pt lupul sur
    bah tu esti dus, poti sa te impusti ca nu iti duce nimeni dorul. pe o piata libera ca cea a germaniei s-au vandut 17000, tinand cont ca a fost si rasturnata de "expertii" lor (care bineinteles cereau ca nemtii sa cumpere masini sh nemtesti, ca deh trebuiau sa protejeze o piata), iar la noi apar toti fututii in cur sa zica ba ca nu e buna, ba ca nu e sigura, ba ca e un jaf,, nu mai veniti ca e mai bun un opel astra 2002,
    0 0
  • Mircea
    :))
    fir-ar al naibii de DRIC =))
    0 0
  • mr smith
    mdahhh
    de parca dacia a facut vreodat masini .. sau o sa faca vreodata :)) ... un nou DRIC :))
    0 0
  • Christian
    interesant
    Sunt interesanti romanii: azi scuipa un produs si in 2-3 ani ajung sa-l cumpere. In Germania daca nu placi un produs - nu cumperi. Va intelege fabricantul cand nu mai face profit sau cand scade market share.Cata vreme exista romani, albanezi si alti locuitori din Europa de Ost care viseaza mai mult decat pot permite, masinile germane vor avea unde sa moara. In Germania auto industria prospera pentruca dupa 4-5-6 ani soferul iau masina noua. Vin oamenii din Ost si cumpara masina folosita. Asta se apreciaza.
    0 0
  • DAE-MON
    FARA FITE
    logan e o masina buna si suv-ul arata f.bine ar fi bine daca ar putea s-o faca pe la 10-12000 e.Nu toti avem fite in cap sa platim zeci de ani pe un second care nu stii cind pica si incepi sa bagi o gramada de bani numai sa schimbi mirosul de neamt sau italian din EA
    0 0
  • anonim
    dacia
    este foarte faina, asteptam caroserie mai buna..........
    0 0
  • -
    este foarte scumpa sandero pentru sezonul acesta. sa o ieftineasca si ei de la 9 000E la 5 000E!!!Eu asa zic!!!
    0 0
  • Călătoru’
    Vin din viitor și mașina se numește Duster. Prea faină mașina și se vinde de rupe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru