Suzuki vrea să-şi recupereze acţiunile deţinute de Volkswagen

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.11.2011
Suzuki le cere nemţilor de la Volkswagen să le returneze acţiunile primite la semnarea parteneriatului. Nemţii susţin că nu au încălcat contractul şi nu au de ce să le returneze.

Cei de la Suzuki vor să recapete pachetul de acţiuni deţinut de nemţii de la Volkswagen. În decembrie 2009, Volkswagen a cumpărat 19.89% din acţiunile Suzuki pentru a marca debutul unui parteneriat ce urma să le confere nemţilor acces la experienţa Suzuki în materie de automobile mici, în timp ce japonezii obţineau tehnologie hibridă de la nemţi. Între timp, lucrurile nu au mers ca pe roate, iar cei doi parteneri nu au realizat niciun model împreună. Relaţiile s-au răcit între timp, iar nemţii sunt pregătiţi de proces, în timp ce japonezii îşi vor doar acţiunile înapoi.

"În absenţa colaborării cu Volkswagen şi în condiţiile nerespectării termenelor din contractul nostru, nu avem niciun motiv sa continuam colaborarea. Odată cu încetarea paterneriatului, nu mai există niciun motiv pentru ca Volkswagen să păstreze acţiunile Suzuki. Acum ne vom concetra pe restaurarea relaţiei dintre Volkswagen şi Suzuki, respectiv atingerea punctului în care se aflau ambele companii înainte de semnarea parteneriatului.Sper că Dr.

Winterkorn va onora această parte alături de mine.", a declarat Osamu Suzuki, şeful mărcii cu acelaşi nume.

Suzuki deţine doar 1.49 procente din acţiunile Volkswagen şi le-a cerut nemţilor să respecte termenii contractului. Japonezii s-a plâns că Volkswagen nu le-au oferit tehnologie şi că au încălcat o serie de termeni din contractul semnat în 2009. Cei de la Volkswagen au răspuns cu fermitate şi au declarat că japonezii au fost "teatrali" şi că nu au încălcat contractul în niciun fel. Totodată, nemţii se declară dezamăgiţi de comportamentul celor de la Suzuki în această privinţă şi susţin că nu există niciun temei legal în baza căruia trebuie să renunţe la acţiunile lor din cadrul Suzuki.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • VW Group are un an de zile timp de ragaz din partea Suzuki daca vrea sa vanda pe cale amiabila actiunile detinute in cadrul Suzuki
    Azi intr-o conferinta de presa , cei de la Suzuki au spus ca VW Group are timp de gandire un an de zile pentru a vinde actiunile detinute in cadrul Suzuki, daca nu constructorul japonez va apela la un tribunal international de arbitraj pentru a solutiona problema existenta intre cei doi constructori auto ( http://www.thetruthaboutcars.com/2011/11/suzuki-sues-in-a-year/#more-419126 ) .
    6 4
  • nu-i frumos
    vw
    sunt ca rechinii
    3 2
  • nemtii sunt in regres de materie auto le fac scumpe si mult prea putine optiuni ,pacat ca cu ei ne mai faceam si noi fala japonezii le fac fata si mai vin si coreeni,francezii s-au dat batuti si merg pe piete foarte sarace italienii au ramas cu ferari iar fiatul este in groapa, englezii s-au dat batuti si nu mai produc masini,asa ca viitorul auto va fi in mina asiaticilor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru