Vanzarile Toyota ar putea scadea cu pana la 75% in perioada recall-ului

De Iulian Cazacu
Publicat Duminica, 31.01.2010
Producatorul japonez va avea vanzari cu 75% mai slabe in perioada in care vanzarile a opt dintre modelele comercializate in SUA sunt blocate.

Analistii sustin ca vanzarile Toyota vor scadea, ca efect al recall-urilor masive din ultima vreme. "Atat timp cat vanzarea unora dintre cele mai cunoscute modele a fost oprita, vanzarile Toyota vor scadea cu pana la 75%", spune Ray Zhou, analist al Edmunds.

Desi Lexus si Scion nu au aceeasi problema ca modelele Toyota, e posibil ca si vanzarile lor sa scada. "In perioada aceasta, vanzarile Scion vor scadea cu pana la 20% si cele ale Lexus cu 10%, din cauza imaginii afectate a Toyota", declara Zhou.

Ceilalti producatori profita de criza de imagine a Toyota, vanzarile lor crescand in ultima perioada. GM, Ford si Hyundai au lansat si campanii de marketing si promotii pentru clientii care vor sa renunte la masinile Toyota pentru masinile lor.

via | autoobserver.com

Taguri: Lexus, Scion, Toyota

Comentarii (4)

  • Iulian Cazacu chiar ca sunteti fan toyota in fiecare zi o stire noua ma bucur foarte multttttttt poate scada 150 la suta dupa fiecare analist sau cercetori britanci care cercetatori nume exact q7 nu sunt probleme numa la toyota bafta in continuare
    1 5
  • @dutu
    Eu nu cred ca trebuie pusa problema asa, pana la urma e foarte posibil sa se intample asa cum au zis acei analisti(care o fi, de unde o fi e mai putin important), unde mai pui ca marcile concurente fac o campanie foarte agresiva pentru a atrage clientii Toyota.
    Asta e, Toyota va pierde foarte multi bani, insa nu e un capat de tara. In cativa ani eu cred ca vor ajunge din nou pe primul loc (pentru ca acum sigur vor pica de acolo :)
    4 1
  • in sfarsit
    Americani si-au dorit ce au vrut, sa scada vanzarile toyota si sa creasca vanzarea marcilor indigene care sunt aproape de faliment, sper ca toyota sa nu o pateasca rau cu vrajeala asta de recall. Masele de oameni pot fi extrem de usor de controlat si manipulat de niste baieti destepti. Doua proverbe sper sa fie aplicate americanilor "Cine rade la urma, rade mai cu pofta" / "Cine sapa groapa altuia cade singur in ea"
    2 2
  • greseala mea
    Americani au obtinut ce au vrut *
    un buton de edit la mesaje al fi bun
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru