VIDEO: Cea mai precisă parcare paralelă din lume

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.07.2010
Un şofer din Noua Zeelandă l-a detronat pe actualul recordman Guinness în materie de precizie la parcarea paralelă. Noul deţinător al recordului a făcut o parcare paralelă cu ajutorul frânei de parcare la o distanţă de numai 27 CM faţă de celelalte maşini.

Comentarii (16)

  • Brabus
    Ce frana de urgenta? Frana de mana se cheama ,nu?
    6 11
  • @Brabus
    Popular i se spune frână de mână.

    Iniţial se numea frână de urgenţă, dar este acceptată şi denumirea de frână de parcare.

    Frâna de urgenţă: Sistem de frânare independent de sistemul hidraulic principal. Frânarea de urgenţă poate fi folosită pentru a încetini sau opri maşina, dacă frânele primare cedează, sau pentru a menţine maşina staţionată atunci când pedala de frână nu este călcată.
    16 4
  • frana de mana
    deci de fapt butonl cu "frana de urgenta" cu sticker rosu pe el din autobuze e o frana de mana. (a2a frana de mana probabil, ca de obicei mai au si o manetuta care am vazut ca o folosesc pe post de frana de mana-se aprinde (P) in bord)..
    1 7
  • ok
    Acum, daca esti smecher, scoate-o de acolo la fel :))

    (serios vorbind, mi-a placut)
    19 1
  • :)
    Si cate masini a stricat pana sa ajunga la performanta asta?
    1 6
  • frana de urgenta
    ahaa.. cred ca am inteles. deci daca eu cobor pe serpentine si raman fara frane (pt ca de tembel ce sunt, nu am folosit frana de motor) si actionez de urgenta... frana de urgenta, e ok, nu? nu exista nici cea mai mica posibilitate ca aceasta manevra sa ma proiecteze in prapastie.
    1 11
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Daca nu te-a proiectat pina acum...daca ramai fara frine poti incerca cu frina de motor ca sa mai reduci viteza ( de obicei se baga masina in viteza intr-o treapta inferioara celei cu care mergi=daca mergi cu a 5-a , ii dai a 4-a si reduci ), apoi incerci cu frina de mina, iar daca nuo poti opri, inseamna ca ai masina nepusa la punct...iar daca scapi sa ne povestesti si noua cum a fost..ha ha ha...
    10 0
  • @dan
    Nu, n-ai înţeles.
    7 0
  • Vasili
    parcare "paralela" !!!
    aia se cheama parcare laterala ! ca se traduce paralela, din titlu, asa o fi la ei.
    5 1
  • hi,hi,hi
    ha,ha,ha
    nu mai are importanta cate masini a ciocnit sau alte comentarii, i-a iesit si asta e important.
    dan e recomandat in panta sa folosesti frana de motor si mai rar frana de picior, deoarece, daca tii apasata pedala de frana, datorita frecarii dintre placutele de frana si disc, se produc temperaturi mari, care pot incalzi garniturile etrierilor si exista riscul sa cedeze, dupa care pierzi lichidul si ramai fara frana si faci buba. daca tragi frana de mana incet si franele sunt reglate bine nu te duci in prapastie, daca nu sunt reglate poti sa te duci stg sau dr dar nu te invarti, ca sa te invarti trebuie sa ai volanul bracat mult stg sau dreapta si sa ii dai pedala (acceleratie nu frana :)) )
    5 0
  • andrei
    mda
    frumos parcat dar ma asteptam la ceva mai spectaculos, sa ne arate intai niste atingeri intre masini, ceva galagie de tobe sport, nu asa simplu
    5 1
  • misto
    sa-mi bag ce smecherie :)) tare
    2 0
  • buna treab!
    tare faza, mai era un japonez care parca intre 2 betoane.
    Ca sa vezi cum reactioneaza frana de mana iti recomand sa faci niste derapari controlate iarna.
    2 0
  • atentie
    SA NU INCERCATI ASA CEVA ACASA!
    3 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    ...si nu cu masina voastra...eventual cu a vecinului...( sorry, it's only a joke )...
    1 0
  • Da:))
    Is curios daca parcheaza asa si acasa. Dimineata cand se trezeste ce face dak s`o trezit mai repede ca aia langa care o parcat?:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru