VIDEO: Reclama noului Lexus IS atacă rivalii Mercedes, Audi şi BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.10.2010
Spotul publicitar care promovează noul Lexus IS pe piaţa americană face referire directă la rivalii germani din segment: Audi A4, Mercedes C-Klasse şi BMW Seria 3.

Comentarii (44)

  • Sa ii atace nene doar asa se face concurenta!
    41 8
  • ...fain rau si nervos...imi place de fapt de cand l-am vazut prima data mi-a placut.............
    27 8
  • frumoasa tare reclama...as alege IS pentru exclusivism in defavoare celor 3 bine-cunoscute
    25 21
  • sa vezzz ce si-o ia in bot Lexus IS in 2011........
    BMW seria 3 il zapaceste la performante pe IS.
    MERCEDES C il depaseste la calitate,confort pe IS.
    si daca ne gandim ca AUDI are cam 80% din ce are BMW si MERCEDES.......atunci Lexus....esti pe nicaeri......
    36 38
  • Victor
    @Automarket
    bai fratilor umbla zvonul despre o posibila investitie BMW in romania si voi ce faceti??..dati stiri despre jucarii si reclame?!?!sau voi sunteti doar un amarat de blog care isi ia stiri de pe cateva reviste occidentale,dati si voi search pe goagăl si o sa aveti o stire..
    11 6
  • Cata ipocrizie
    Ce ma amuza astia care spun:
    "Domne eu aleg Lexus (sau mai stiu eu ce) in defavoarea germanelor ca e mai exclusivist"
    Asta e argumentul lor suprem, dupa care in momentul in care primesc o replica se agita si arunca liste de invective si nelipsitele refrene: "cocalar cu BMW, taran cu VW sau Audi, tigan cu Mercedes etc"

    Reclama este de-a dreptul slabuta, IS 350 e cu 1cp mai puternic decat 335 ins ca performante e departe, iar A4 nici macar nu are concurent 3.2FSI este concurent cu IS 300, ar fi putut alege S4 gandindu-ne ca e IS-F e concurent pt RS4 si atunci ar fi iesit jale mare.

    Astept totusi explicatia pt care Lexus este o masina exclusivista si nu doar o simpla masina premium pe care o intalnesti in SUA cum la fel de des ca un VW in Romania si care e preferata de amiricanii care nu au suficienti bani sa-si ia una germana. Ca sa nu vorbesc de "imensa" traditie de 12 care a inceput cu o tentativa a toyota de a copia Mercedes.

    Pana atunci spor la platit accize la achizitionarea unui Lexus, va las pe voi sa calculati cat ar face pt un V6 de 3.5L.
    31 21
  • Cosmin
    Lexus are nevoie de reclama, vanzarile in SUA sunt in declin .
    Aceasta reclama apare dupa ce atat BMW cat si Mercedes au depasit la vanzari in SUA marca Lexus, in ultimii ani marca japoneza dominand la vanzari segmentul premium din SUA . Vestile proaste nu se opresc aici pentru Lexus, pozitia a treia la vanzari in segmentul premium fiind amenintata serios de Cadillac .
    17 1
  • @Blue...........bravo
    sunt fanu tau.
    bine punctat cu 'traditia'
    facelift-u operat la a 2 generatie de LS(94'-2000')era o copie a lui MERCEDES S(W160)
    sunt atatia constructori de lux in lumea asta insa numa 1 este trioul german.......
    21 14
  • "sunt atatia constructori de lux in lumea asta insa numa 1 este trioul german"

    care-s de fapt numa 2 ... ca audi nu prea facea masini premium in trecut .. si de premium ce era au luat-o astia de la VAG pe 2 marci cand statea sa dea falimenta ... come to think of it ... VAG a cumparat toate marcile din grup cand erau aproape falimentare ... hmm, le au baietii cu biznisu :)

    @blue - ma numar printre fanii tai :)

    @audisti -- stiu ca realitatea nu-i tocmai ceea ce vreti voi sa fie, si apasarea pe manutza aia rosie o sa va dea sentimentul ca io-s un dobitoc si ca habar n'am ce vorbesc, deci apasati cu incredere ;)
    31 26
  • @Blue
    Ca sa nu ramana discutia in aer:
    Din pacate argumentele tale, desi relativ fondate, nu au absolut nicio valoare.
    Explica-mi cu ce e mai bun un C-Klasse decat un IS? Pentru ca se fabrica de mai demult? Fix pix.
    Pentru ca IS-ul nu are motorizari sub 170 cp, pe cand la C primesti unul minunat de 2.0 diesel de 136 cp care nu mai e de multa vreme unul capabil sa tina pasul cu ceea ce ofera concurenta. La fel si Audi: 2.0 tdi 120 cp, geamuri la manivela pe spate, navigatie in 2 culori, si lista continua. De BMW nici nu mai vorbesc, ei sunt singurii care inca mai reusesc sa-si INSULTE (da, e bun termenul) clientii oferindu-le A/C manual in standard.
    Deci, fie vorba intre noi, daca vorbim de premium LEXUS IS e mai premium decat C+3+A4 la un loc.
    22 30
  • @tzenu, @Blue
    "MERCEDES C il depaseste la calitate,confort pe IS"
    Pardon, la calitate Mercedes nu prea mai e ce era acum vreo 10-15 ani. Uite un capitol la care Lexus se poate pune fara probleme si cu Mercedes si cu BMW si cu Audi. Nu o spun eu, o spun clientii de Lexus care nu regrete deloc achizitia, si a doua oara si-ar cumpara tot Lexus si statisticile de fiabilitate. Chestia asta inseamna ca uneori nu cei care imaginea de marca cea mai buna sunt imbatabili (atentie, nu am zis ca sunt prosti).

    "... o intalnesti in SUA cum la fel de des ca un VW in Romania si care e preferata de amiricanii care nu au suficienti bani sa-si ia una germana."
    Serios? Compara tu preturile unui IS cu cele ale unui Seria 3 (ca sa nu zic Clasa C) si vei avea parte de o supriza. Vei vedea ca BMW este mai "ieftin" daca se poate spune asa, pentru ca vorbim de multe zeci de mii de euro.
    Ce spui tu, ca Lexus are o "traditie" de 12 ani? Asa si? Mercedes face masini de 120 de ani, BMW de vreo 70-80 de ani Daca tu iti cumperi in ziua de azi o masina gandindu-te ca ai cumparat ceva cu istorie auto in spate e problema ta. Eu consider ca in ziua de azi cumperi pe principiul marketingului.
    26 15
  • @ unckle
    Audi a fost infiintat in 1909, Lexus in 1989 !
    In ultimii 2 ani, Lexus a pierdut majoritatea comparativelor nu numai in fata Mercedes, BMW, Audi dar si in fata modelelor Hyundai Genesis ( Lexus GS ) si Hyundai Equus ( Lexus LS ) . Priveste clasamentul 2010 Ward's 10 Best Engines si vei vedea ca Audi sta mai bine la acest capitol decat BMW, Mercedes si Lexus neavand nici un motor in clasament ( http://www.automarket.ro/stiri/cele-mai-bune-10-motoare-de-pe-piata-din-sua-26993.html ) . http://wardsauto.com/reports/2010/tenbest/
    12 3
  • ,,doua lucruri sunt omniprezente.......hidrogenul si prostii....
    20 8
  • @tzenu
    bai tzene bagi din top nu gluma dezici ca le-ai testat tu pe toate4.......oricum respecte esti la obiect ca vaca la balet....hmmm..ii fi si tu din aia de te blitzeaza din spate ...in disperare,, ca vezi bre ca am bmw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,
    9 15
  • La capitolul fiabilitate Lexus nu mai este ce a fost !
    http://www.autoblog.com/2010/07/01/breaking-toyota-admits-270-000-cars-have-faulty-engines-worldwi/ SI http://www.autoblog.com/2010/07/06/report-lexus-knew-of-valve-spring-defects-three-years-ago/
    9 0
  • MUNCHEN
    SA ataci nu e greu , saracii cei de la Audi tot ataca de vreo 20 de ani , si tot BMW e mai bun .
    BMW produce "inafara de S-class" ce mai buna masina , motor din lume incepand din 1992 BMW produce masini cu 0.01% mai bune ca Mercedes-Benz, insasi motoarele BMW sunt cele mai bune din lume , destributia greutatii pe axe la BMW e cea mai apropiata de 50%50 , si BMW-ul cu xDrive iarna merge mai bine ca quattro , ma refer la xDrive-ul nou incepand cu 2007.
    Referitor la cutiile de viteze , BMW imparte cutii sport cu Porsche , M3 cu 420 Hp reuseste sa scoata suta in 4,6 secunde dintr-un motor 3,996 cm3 aspirat natural cred ca nu mai are rost sa scriu , cat consuma un BMW cu 3.0 litri si cat consuma un Mercedes-Benz de 3.0 litri,
    Sau cati cai putere are 335d, 306 hp si cat are C 320 d 235hp.
    si multe altele , Mercedes-Benz dupa peste 20 de ani de DOWN cu motoarele abia anul asta au venit cu motoare noi cu cilindree mai mica si cu performante bune , pana acum au fost JALE incepand cu 1990-2009.
    10 25
  • @BMW
    Amice, Mercedes cu motoarele despre care tu zici JALE, alea cu cilindree mare si putere mica au parcurs multe sute de mii de km fara probleme. Si stai tu linistit ca inca mai merg. Apropo, Cobra, adica una din masinile alea imense cu motor mare (de vreo 2500 cmc) si putere mica, in jur de 80 CP (adica JALE, cum le numesti tu) la inceputul anilor '80 era sa bage Mercedes in faliment pentru ca nu se strica. Si intr-un fel era normal, intereseaza-te de ce, ca nu am chef sa ma apuc sa-ti explic. Adica iti cumparai masina si o tineai o viata ca nu aveai de ce sa o vinzi. azi nu mai e asa, service-ul trebuie sa duca si bani.
    Asa era sa o pateasca si SAAB, dar mai bine lasa SAAB, suedezii niciodata "nu au stiu" sa faca masini.
    Ori japonezii daca nu fac masini bazate pe fiabilitate au pus-o. Pentru ca in ziua de azi masinile se cumpara si pe baza imaginii de marca. Ori in privinta asta nimeni nu se poate pune cu nemtii.
    Ganditi-va ca Lexus in 20 de ani de cand exista este la fel de apreciat (sau mai apreciat) decat BMW, Audi sau Mercedes, mai apreciat decat marci care au scris istorie. Eu zic ca asta e o chestie. Da, bine, acum veti spune ca iar am ceva cu marcile nemtesti si ridic in slavi pe Lexus. Evident "asa e"! :))
    19 13
  • Motoarele Audi din prezent sunt cel putin la nivelul BMW sau Mercedes .
    Fa o comparatie intre motoarele Audi din prezent cu cele BMW sau Mercedes . Include si motorul 3.0 TDI Bi-Turbo ( 300 CP si 650 Nm ) ce a fost lansat la Paris pe conceptul Audi e-Tron Spider, urmand sa fie lansat in serie in lunile urmatoare pe mai multe modele VW Group ( Porsche Panamera si Cayenne, Audi A8, A7, noul A6 etc ) .
    10 6
  • @ LauCalin
    Motorul diesel care a facut legendar modelul "Cobra" a fost dezvoltat de Ferdinand Piech, presedintele VW Group ( Ferdinand Piëch held a small engineering company in the time between leaving Porsche AG and joining Audi, and while there he developed a 5 cylinder in-line diesel engine for Mercedes-Benz. He picked up the concept again after moving to Audi, because there was a market demand for engines with more than 4 cylinders. ) .
    12 3
  • demonel
    ontopic: misto reclama. ar trebui sa dea voie la reclame comparative (nu stiu daca asa se cheama) si-n europa. ar face lucrurile mai interesante :D
    offtopic: sincer, a mers cineva cu lexus? chiar ma intereseaza daca e o alternativa la germane. daca are cineva lexus si citeste articolul poate ne spune si noua de cat de fiabil e unul. nu ma astept sa tina 20 de ani ca nici o companie nu mai se lauda cu fiabilitati iesite din comun pentru ca s-ar lauda si cu falimentul :) . in 20 de ani cred ca o sa fie ilegal sa conduci o masina luata azi. "polueaza domne" :)))))
    cu raportul cai putere pe litru mare, faci un pic de rabat la fiabilitate. in f1 se cam arunca motoarele dupa un mare premiu.
    6 1
  • Lexus
    Reclama este de-a dreptul imbecila si pe deasubra realizarea ei este cel mult mediocra. Incercarea de a scoate in evidenta cate un plus fata de fiecare brand german luat separat este inutila in conditiile in care nici un om cu capul pe umeri nu va crede acest marketing ieftin, insa cu siguranta polarizeaza taberele intre "made in japan" si "made in germany" si aici este rost de flame-uri. Masina in sine este chiar misto (masinile Lexus din ultimii 10 ani sunt mai mult decat ok) si chiar nu avea nevoie de o astfel publicitate pentru ca sunt convins ca are in plus calitati mai marete decat 10Nm in plus de ex. Una peste alta pot spune ca discutam despre o masina misto cu o reclama naspa.

    @blue, in principiu sunt de acord cu ce spui tu acolo, cu toate ca daca as vrea sa-mi iau o masina premium, chiar daca nu au o istorie in spate, as merge sa vad si oferta Lexus sau Infiniti.

    @unkle, oricat v-ati dori voi ma bmw-istilor sa nu fie, Audi este o marca premium atat prin produse cat si prin istorie. Faptul ca VW a cumparat o marca falimentara doar datorita faptului ca Audi a avut ghinionul sa fie "dezmembrat" de catre rusi in al doilea razboi mondial, nu sterge si restul istoriei. Si istoria ne spune ca atunci cand BMW s-a infiintat Audi exista de 20 de ani si castiga curse in competitiile vremii (vezi Cursa Alpilor), ca atunci cand BMW scotea primul produs (o motocicleta in 1923) Audi urma sa produca un automobil cu motor cu 8 cilindri, si exemplele pot continua.
    29 8
  • d
    stiti care i problema lexus este o marca exotica ca si infiniti la care desteptu de roman este reticient daca a vazut la benzinarie bmw , cand pune mana pe bani bmw cumpara nu contest calitate nici unei marci da lexus este altceva parearea mea can putem compara un lexus ls60h hybride cu cun MERCEDES BENZ S500 lexus imi ofera alta calitate
    7 6
  • reclamele...
    ... sa vedeti ce drift grozav ar fi facut si BMW sau Mercedes, in mana unui sofer priceput, printre 3 Lexus in dreapta si 3 in stanga...
    ... v-ati incitat atat de la o reclama, de parca Lexus este alta specie si ceilalti sunt ramasi rau in urma, cand de fapt ceilalti trei au si ei atata tehnologie...
    ... Lexus e bun, dar mai este ceva timp pana cand apare masina care sa spulbere fara drept de apel toata concurenta si sa faca sa para ca restul sunt praf...
    ... daca asta inseamna imagine de marca si marketing, nu e deloc ok... adica unul scoate sabia si ceilalti stau pe loc... nemtii nu sunt chiar atat de ''depasiti''...
    ... reclamele astea si cum sucesc ele capul unora... :))))))
    17 6
  • !
    Destul de îndrăzneț, să sară așa la jugulara granzilor...!
    5 5
  • @CGC
    iar ai inceput... numeste un model audi premium inainte sa fie preluat de vw si pe aceasi linie cand audi avea un mare avans fata de bmw care au facut masini cu 2 decenii in urma lor au fost atat de buni incat s-au autofalimentat ca sa fie preluati de vw , binenteles mai intai au fosta sabotati de muscalii lui stalin ( intre noi fie vorba la fel au patit toti nu numai preferatii tai )
    8 6
  • demonel
    reclame
    reclamele astea sunt facute pentru americani... publicitate comparativa... mai tine cineva mintele reclamele cu mainuta la pepsi si coca cola, in care mainuta era pusa sa aleaga? ideea e ca oamenii nu trebuie sa minta prea mult sau sa minta cu note mici de subsol pentru ca se pot trezi cu un proces de reclama mincinoasa si-l pierd. nu poti veni cu "logan 1.2 16v - nici veyron nu-i face fata", e ok daca bagi o nota de subsol sau o reclama cu un drum forestier. la americani tine genul asta de reclama (si notele de subsol ca de fara ele au ajuns sa se castige "consumatorii" procese cu marile companii care nu specificasera in manual ca nu-ti poti usca pisica la microunde ca moare si nici sa-ti speli copilul in masina de spalat ca il omori) si e interesant, mai ales sa vezi cu exploateaza orice caliate (1 cal putere, de exemplu, care evident nu influenteaza cu aproape nimic performantele masinii) si orice defect sau potential defect al concurentei. recall-urile de aia sunt o si mai mare problema de imagine (vezi toyota si honda).
    la americani parca s-au "comparat" intre ele "germanele" de curand, nu?
    5 1
  • demonel
    reclamele cu mainuta am vrut sa zic
    3 0
  • Lexus=Toyota
    Lexus... o Toyota mai scumpa....
    10 5
  • fals
    Lexus-urile n-au reputatie pentru sportivitate , ci pentru calitate si lux . doar au zis ca are "mai multi CP ca 335i mai mult cuplu a A4 si e mai rapid ca C350" ( din cate stiu BMW ai Audi sunt cele rapide si Mercedes cele cu cuplu mare ) si a pus un pilot bun sa o conduca ca naivii sa puna botu .
    12 5
  • @C-G-C .. nush de unde ai tu impresia asta ca io-s "fanboy" BMW ... daca te uiti la profilul meu o sa vezi ca am un Mitsubishi ... si daca o sa dau vreodata ( desi nu cred ) 30-50k E pe o masina, aceea va fi mercedes :)
    6 3
  • Trist
    Trist este ca va certati aiurea, probabil nu ati mers cu niciuna dintre masinile din reclama, deci nu aveti cum sa va faceti o parere obiectiva.
    Masinile japoneze au inceput sa fie si ele o forta in industrie, mai ales din cauza fiabilitatiilor. Eu am o Mazda 3 si de 3 ani nu am schimbat decat filtre, si lichide la ea. Un prieten care si-a luat Golf in acelasi timp cu mine a schimbat deja turbina, amortizoare fata si si nu mai stiu ce naiba chestie electronica. Eu am dat pe masina mea 18k, el 25k.
    13 2
  • Gusturi
    Oricum la nivelul asta de pret si concurenta deciziile in cumpararea unei variante in detrimentul celorlalte 3 se ia pe argumente subiective intotdeauna.

    Ce inteleg eu din reclama asta e ca Lexus incearca sa se pozitioneze in compania celor 3 nemtesti pentru piata din UE unde inca nu e perceputa ca atare.
    4 0
  • @xdye
    Turbina si amortizoarele sunt subansamble procurate de la furnizori nu sunt fabricate de fabricantul masinii niciodata .

    Calitatea acestor subansamble nu este 100% imputabila producatorului masinii.

    Renault = injectoare delphi romania , turbina delphi tot romania
    VW = injectoare Bosch germania , turbina turbomecanica romania
    5 4
  • Eu sunt curios
    Eu sunt curios cati taranoi au mers cu Lexus vre-odata in viata lor, nu mai intreb cati au condus. Dar romanul ce viseaza noaptea recita ziua.

    Acum nimeni nu spune ca Lexus este superior competitorilor, dar este un brand care se bate cot la cot cu ei si are cateva atuuri, unul din ele, de necontestat este fiabilitatea.
    6 4
  • @C-G-C
    @C-G-C - tu imparti dreptatea? esti fan nemtesti sau .............? ce tot incerci sa ne transmiti? ca stii sau ca tii cu noi? poate ma lamuresti, preferi turbo, sau nu? preferi lux sau sportivitate? ambele? AMG? M? IS-F? S-TURBO? tractiune fata? sapte? integrala? pot continua
    4 4
  • Hmmm ! Nu va certati degeaba ! Bmw are cele mai bune motoare, dar Lexus este printre cele mai perfecte masini. (dupa procesul de fabricatie are maxim o greseala) si nu o zic ca asa am visat, am vazut la tv un documetar.
    5 8
  • Victor
    Porsche 911 GT3 RS is UK's Best Driver's Car !
    http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/253307/
    8 2
  • Cosmin
    Auto EXPRESS Performance Car of the Year 2010 . ENJOY !
    http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/performance_car/257452/performance_car_of_the_year_2010.html
    7 1
  • http://gizmodo.com/5662176/lexus-shows-its-state-of-the-art-driving-simulator-in-action
    2 1
  • Cand o sa le conduceti in parte veti intelege care e cea mai buna!
    Depinde si ce vrei defapt... in prima instanta!
    Vrei cea mai sportiva masina iti iei BMW!
    Vrei o masina super-calitativa, comfortabila si traditionalista iti iei Mercedes!
    Vrei o masina cu patru roti si patru cercuri, iti iei Audi. Acum sa nu intelegeti gresit, nu vreau sa ironizez marca Audi, dar sincer, eu nu stiu ce face Audi, bun! Vreau o persoana, de preferat detinator, care sa-mi explice si mie! Poate nu am condus destul un Audi, poate cand ma urc intrunul, nu ma uit dupa ceva anume, nu-mi ofera nicio senzatie decat ca este o masina buna si "doar buna" atat! Apoi, eu nu ma uit sa fie doar buna, vreau sa ma reprezinte, vreau sa ma simt bine cand conduc, defapt vreau sa simt ca conduc. Le-am condus pe toate astea Seat-Skoda-VW-Audi, niciuna nu se diferentiaza cu nimic, DEAD. Daca Audi este premium, cu ce se diferentiaza de Skoda Superb? ca doar impart majoritatea motoarelor. Passat CC, are un build-quality de exceptie, de ce nu este considerat premium?
    Nu pot sa-mi exprim parerea despre masinile japoneze, nu le conduc de pe youtube ca altii!
    O zi cat mai buna!
    10 8
  • top gear
    http://www.youtube.com/watch?v=eD5wxZdToDw&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=ALqOOxIwqFQ
    http://www.youtube.com/watch?v=8w8De1R34uc&feature=related
    3 1
  • Slayer
    @Esan
    In primul rand Audi a6 allroad nu are concurenta la bmw si mercedes. Sterge pe jos cu x3, x5 si ml care sunt suv-uri.
    Audi privind tractiunea integrala se bate cu Subaru si atat.

    Sunt posesor Bmw si de multe ori imi este rusine cand vad ca toti dobitocii sunt pretinsi fani bmw si comenteaza de parca bmw a inventat roata si e singura masina suprema si restu harburi.
    0 0
  • xXxMvPxXx
    @Esan.
    Zi-mi si mie un model de la bmw si un model de la mercedes care se pot bate de la egal la egal cu audi RS6. cate berline de serie sau break-uri de serie ai mai vazut tu care sa aiba 580 de cai sub capota, iar daca mai pui si kit-ul MTM deja depasesti 700 de cai (702 pt break si 733 pt berlina). http://www.youtube.com/watch?v=dHef5nL9SKk (rs6 vs m5) si
    http://www.youtube.com/watch?v=K0XH-8tmMC8&feature=related
    3 0
  • tot eu
    http://www.youtube.com/watch?v=98y5YfNAeDk&feature=related daca vreti comparatie
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru