Viitorul Audi RS4 va folosi un motor V8 TFSI

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 03.01.2011
Zvonurile, care anunţau abandonarea unei versiuni de performanţă pentru actualul A4 sedan, au fost infirmate. Modelul va ajunge pe piaţă în 2012 şi va avea sub capotă un motor V8 TFSI.

La finele anului trecute vă anunţam că Audi se gândeşte să abandoneze ideea dezvoltării unui urmaş pentru vechiul RS4, din dorinţa de a nu canibaliza vânzările actualului RS5. Se pare că zvonurile au fost eronate, mai multe surse de specialitate ţinând să dezmintă informaţiile.

Se pare că un viitor RS4 va exista, sub capota sa urmând să se regăsească acelaşi propulsor pe care îl vedem în prezent pe RS5. Motorul V8 va fi modificat pentru a ajunge şi pe viitoarele generaţii RS6 şi RS7, semn că Audi intenţionează să urmeze exemplul rivalilor de la Mercedes, şi să ofere unitatea în mai multe variante de putere, asemeni propulsorului de 6.3 litri aspirat, din Stuttgart.

Pe viitorul RS4 sedan, motorul ar urma să ofere între 450 şi 500 de cai putere, însă nu este exclus ca aceeaşi ecuaţie să fie regăsită şi pe RS4 Avant, pentru a putea completa gama de opţiuni de performanţă.

Noul RS4 este aşteptat în următorii doi ani, spre finalul carierei actualului A4, prezent pe piaţă încă din 2007.

Până atunci, publicul va trebui să se mulţumească cu fratele său coupe, RS5. 

via | autoblog

Comentarii (2)

  • puzzled
    probabil ca tot admirandu-si sigla, cei de la Audi au concluzionat ca e bine sa si-o transforme intr-un fel de laitmotiv: daca cerculetzele alea sunt tot...cerculetze de nu si modelele noastre sa fie identice intre ele?

    oare cei de la volzvagan or fi avut vreun amestec?
    7 22
  • Ce bine ... dar nu inteleg ceva legat de motorizare
    ... pe RS5 este un propulsor 4.2 iar pe RS7 au anuntat un 4.0 . Si de ce nu vor sa pastreze versiunea de pe RS5 ?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru