Viitorul BMW Z4 debuteaza anul viitor

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.03.2008
BMW pregateste in mare taina noua generatie a modelului Z4. Aceasta ar urma sa dispuna de un acoperis hard-top.

Esential

350 de cai putere ar urma sa dezvolte versiunea de performanta a viitoarei gneratii BMW Z4.

BMW pregateste a doua generatie a roadsterului Z4, programata sa debuteze oficial anul viitor ca model 2010. Planurile constructorului german au fost confirmate de o serie de prototipuri camuflate, surprinse testand in apropierea Munchen-ului.

Potrivit unor declaratii neoficiale, bavarezii se gandesc la o repozitionare a modelului, noul Z4 urmand sa coste mai mult decat actuala generatie. Motivul acestei decizii o reprezinta introducerea noului Seria 1 Cabrio, care ar putea pe viitor sa concureze vanzarile si interesul pentru Z4.

Noua generatie a roadsterului german ar urma renunte la acoperisul soft-top in favoarea unuia hard-top. BMW va inlocui astfel dezavantajul masei crescute si a spatiului redus de depozitare cu avantajele unei sigurante si a unei rigiditati sporite. Noul acoperis hard-top ii va permite viitorului Z4 sa concureze impotriva rivalilor Mercedes SLK si Mazda MX5/Miata.

Cum era de asteptat, BMW va folosi acceasi filosofie de design promovata de conceptul CS si in conceperea noii generatii Z4.

Potrivit surselor neoficiale, BMW va dezvolta si o versiune de performanta M, care nu va imprumuta insa propulsorul V8 de 4.0 litri de la actualul M3. Sub capota va exista insa o versiune mai puternica o motorului cu sase cilindri bi-turbo de 3.0 litri, care ar urma sa dezvolte 350 de cai putere, conectata la o transmisie cu dublu ambreiaj.

Specialistii de la MotorAuthority s-au grabit sa realizeze si o prelucrare digitala a viitoului Z4.

via | MotorAuthority

Taguri: BMW, MX5, Mazda, Mercedes, Miata, SLK, Z4

Comentarii (3)

  • catalin
    z4
    ...nu are cum sa concureze MX 5. seria 1 este mai "indreptatita sa concureze" MX5-ul.
    0 0
  • rubens
    z4 sau seria 7?
    mi-a placut f mult z4 roadster fata si spatele erau de nota 10,unice,dar acum vad ca botul e copiat de la seria 7,probabil vor sa genereze o noua serie cu trasaturi comune la toate celelalte modele noi.nice,arata destul de futurist,ma intreb cat o costa..
    0 0
  • Z4 M
    TOTUSI BMW CEI MAI TARI IN INDUSTRIE EU SPER CA SI VIITORUL BMW ISETTA SA AIBE VERSIUNE M CU DOAR VREO 180 HP CRED CA IAR FACE PRAF PE A1 SI MITOSPER SA MA AUDA CEI DE SUS DE LA BMW
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru