Volkswagen prezintă primele imagini ale platformei MQB, baza pentru Golf 7

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.02.2012
Volkswagen a prezentat primele imagini ale platformei MQB, cea care va da naştere viitoarelor modele din gama sa, incluzând noul Golf 7, noul Audi A3 şi multe altele.

Volkswagen a prezentat primele imagini şi informaţii ale platformei MQB. Platforma va fi utilizată majoritatea modelelor noi din gama Volkswagen şi va fi împrumutată şi noului Audi A3. La scurtă vreme de la debutul noului A3, Volkswagen va lansa noul Golf 7, primul model din gama sa care se va bucura de noua platformă modulară transversală a grupului. Noua platformă le va permite nemţilor să producă modele precum Passat, Golf şi Polo pe aceeaşi linie de producţie, cel puţin la nivel teoretic. Graţie acestei platforme, cei de la Volkswagen vor putea să construiască atât modele de volum, cât şi modele de nişă la costuri reduse.

În ciuda faptului că noua platformă MQB va fi utilizată de majoritatea modelelor din gama Volkswagen, această arhitectură nu este deloc depăşită. Din contră, noua platformă MQB este mai uşoară decât arhitecturile anterioare şi va permite instalarea uniformă a motoarelor otto şi diesel. În trecut, cei de la Volkswagen au anunţat că noua platformă susţine cu uşurinţă sistemul de tracţiune integrală al grupului VAG şi că permite această configuraţie atât cu motorizări montate transversal, cât şi cu motorizări montate longitudinal – dacă va fi cazul.

Nemţii au confirmat deja o nouă motorizare pe benzină cu patru cilindri în linie.

Aceasta se numeşte EA211 şi oferă între 60 şi 150 CP. Unitatea se bucură de sistem de dezactivare a cilindrilor, care reduce consumul de carburant şi emisiile de CO2. În ceea ce priveşte motoarele diesel, cei de la Volkswagen au confirmat familia de motoare EA288, care va dezvolta între 90 şi 187 CP.

Via | WorldCarFans

Comentarii (5)

  • Aveti idee logan 2 va avea platforma comuna?
    3 12
  • @TIKA
    comuna cu ce?
    5 0
  • Revolutionar!!!! Cea mai tare faza mi se pare in subtitlu, unde scrie Golf 7, noul Audi A3 şi multe altele :)). Foarte multe altele. Bv lor.
    9 2
  • qULICA
    Cand apare si Golfu' "fara numar" pt elita cocalarilor ?
    6 17
  • das auto
    pentru analfabeti: masina pe care nu o pot avea :D
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru