Aston Martin V12 Zagato vine la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 26.08.2011
Versiunea de serie a lui Aston Martin V12 Zagato va fi prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt. Englezii aduc două unităţi, ambele fiind utilizate într-o etapă VLN pe Nurburgring.

Aston Martin V12 Zagato, noua creaţie a mărcii din Gaydon, va fi prezentată în versiunea de serie la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul a uimit recent juriul şi publicul de la Concursul de Eleganţă de la Villa d’Este, dar şi pe cei de la Pebble Beach. Iniţial, Aston Martin a prezentat un model de competiţie bazat pe V12 Zagato, numit Zig, şi un model de serie în configuraţie standard, Zag. Cel din urmă a fost convertit şi el la specificaţia de competiţie, dar cei de la Aston Martin au decis să prezinte versiunea de serie la Frankfurt, aşa că au eliminat modificările exterioare ale acestuia.

Aston Martin va construi doar 150 de unităţi V12 Zagato, debutul producţiei urmând să aibă loc în vara anului 2012, când englezii aniversează 50 de ani de la debutul lui DB4GT Zagato. Modelul dezvoltă 517 CP şi 570 Nm dintr-o unitate V12 de 6.0 litri şi are o caroserie care îmbină fibra de carbon cu aluminiul pentru a obţine performanţe maxime.

Preţul unui Aston Martin V12 Zagato este de 330.000 de lire sterline fără taxe. Ambele exemplare V12 Zagato prezente la Frankfurt au fost utilizate într-o etapă VLN la Nurburgring, iar transformarea lui ”Zag” în versiune de serie a fost parţială, doar exteriorul fiind readus la standard, interiorul rămânând modificat pentru competiţii.

Pe lângă cele două modele V12 Zagato, Aston Martin aduce noile Virage şi Vantage S la Frankfurt, alături de One-77.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru