Audi Urban Concept şi Urban Spyder Concept - imagini oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.08.2011
Audi a publicat imaginile oficiale ale celor două concepte electrice înrudite pe care le va aduce la Salonul de la Frankfurt. Acestea anunţa două modele de oraş foarte simple, uşoare şi performante.

Audi a publicat astăzi setul complet de fotografii cu cele mai noi concepte pe care casa din Ingolstadt le va scoate în faţa fanilor. Este vorba de Urban Concept EV şi de omologul cabriolet al acestuia, Urban Spyder Concept EV, două prototipuri electrice care îşi propun să indice o eventuală direcţie de design pe care o va adopta marca germană în viitor. Evident, premiera mondială a celor două concepte va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, cel mai important eveniment auto al sfârşitului de an, care îşi va deschide porţile în 13 septembrie.

Dacă până acum aveam la dispoziţie doar câteva schiţe cu cele două concepte, noile imagini randate cu acestea dezvăluie ceva mai multe detalii despre exterior şi despre soluţiile gândite de Audi la interior. Informaţiile lipsesc însă complet, astfel că trebuie să ne bazăm pe cele aflate pe surse de britanicii de la Autocar. Aceştia spun că cele două modele au 3.2 metri în lungime, 1.7 în laţime şi doar 1.2 metri înălţime, dimensiuni care le încadrează în gama supermini.

Motorul electric care stă la baza propulsiei prototipurilor Audi este unul de 15 kW (20 CP), acesta având capacitatea de a duce maşina de la 0 la 60 km/h în mai puţin de 6.5 secunde. Viteza maximă este de 100 de km/h, iar autonomia ajunge la 60 de kilometri cu un "plin" al bateriilor. Cele mai importante aspecte legat de conceptul german sunt masa proprie, care nu va depăşi 500 de kilograme, şi faptul că motorul antrenează roţile din spate.

În habitaclu există loc pentru două persoane, şoferul fiin flancat în dreapta de cel de-al doilea ocupant. Scaunul acestuia este aşezat însă ceva mai în spate.

via | Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru