Brabus a prezentat la Frankfurt propriul său sistem hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.09.2011
Brabus a construit prototipul unei versiuni hibride a lui Mercedes-Benz E220 CDI. Modelul dezvoltă 200 CP şi 450 Nm şi nu este încă în plan pentru producţie.

Tunerii de la Brabus au venit la Frankfurt cu două concepte interesante. Primul era un vehicul electric de performanţă bazat pe E-Klasse, în timp ce al doilea reprezintă prototipul celui mai ecologic E-Klasse din lume. Acesta se numeşte Brabus Zero Emissions Business şi pleacă de la un Mercedes-Benz E220 CDI BlueEfficiency căruia i-a fost aplicat pachetul de tuning Eco, care îi oferă 30 CP în plus şi îi urcă cuplul motor maxim la 450 Nm, în timp ce puterea maximă oferită de motorul CDI în urma aplicării acestui pachet este de 200 CP.

Cele două motoare electrice sunt construite de britanicii de la Protean Electric şi sunt amplasate în roţile din spate şi acoperite de jantele Monoblock Q. Fiecare motor electric dezvoltă 68 CP în modul Eco şi 109 CP în modul Sport. Puterea maximă a celor două motoare este de 216 CP şi cuplul maxim este de 1.600 Nm. Sprint-ul 0-100 km/h este realizat în 7.4 secunde, cu 1.3 secunde mai rapid decât versiunea standard a lui E220 CDI BlueEfficiency.

Brabus Zero Emissions Business este echipat cu o baterie litiu-ion de 18.6 kWh. În modul Eco, modelul are o autonomie maximă de 120 de kilometri, fără emisii de CO2.

Chiar şi în modul Sport, autonomia modelului este de 60 de kilometri. Sistemul inteligent de recuperare a energiei cinetice are o putere maximă de recuperare de 140 kW. Bateriile acestui model se încarcă în 30 de minute de la o priză specială. O repriză 60-120 km/h durează doar 5.6 secunde în modul Hibrid, în ciuda faptului că modelul este cu 255 de kilograme mai greu decât un E220 CDI standard. Pentru moment, cei de la Brabus nu au nicio intenţie de a introduce acest model în producţie.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru