Citroen Tubik reinventează plăcerea călătoriei

Publicat Sambata, 03.09.2011
Citroen a creat un concept dedicat plăcerii de a călători. Acesta poartă numele Tubik și va putea fi admirat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Citroen Tubik este un concept dedicat transportului de persoane. Conform Citroen, Tubik va pune accentul pe calitatea călătoriei. Plăcerea de a călători a devenit cel mai important aspect în ziua de azi. Citroen a creat proiectul Multicity, care în Franța se traduce printr-un portal ce poate facilita planificarea unei călători. Acest portal ia în calcul toate modalitățile de transport (mașină, tren, avion) pentru a facilita deplasarea. O nouă latură a proiectului Citroen Multicity este conceptul Tubik. Conform Citroen, acest concept este menit să reînvie adevărata semnificație a călătoriei.

Citroen Tubik se insipiră din modelul Citroen Tip H din 1948. Acesta din urmă a devenit emblematic pentru Citroen, fiind produs până în 1980.

După cum reiese și din imaginile stilizate ale conceptului, Tubik vrea să reinventeze conceptul de monovolum pentru nouă pasageri. Portiele de acces sunt asimetrice, iar compartimentul celui de la volan este separat de cel al pasagerilor.

Pasagerii, însă, sunt tratați cu un confort deosebit.

Compartimentul dedicat lor este luxos și poate fi configurat în mai multe moduri. Mai ciudat este, însă, lipsa aparentă a ferestrelor pentru pasageri. Nu există, însă, prea multe detalii tehnice despre acest concept, în afara faptului că va folosi tehnologia Hybrid4, prezentă și pe recent prezentatul Citroen DS5.

via | Citroen

Comentarii (4)

  • ovidiu
    cu tot respectul fata de designeri dar........
    ..........aceasta masina arata ca un purcelus
    10 4
  • Fata e de Audi PureCell (purcelu electric)
    0 4
  • Bate-ti campii!
    E doar o interpretare moderna a unui van de succes in anii 60-70 din gama Citroen!
    8 2
  • tomita
    si eu imi adresez aici condoleante pt ce a rezultat.
    arata exact ca un purcelus.
    inteleg stilul si ideea pe care au mers, fiind in interpretarea conceptelor citroen, dar ori cineva a avut un umor foarte foarte mare (acceptand realizarea acestor trasaturi)

    e funny, modern, si sigur nu va genera un "porcusor de serie".
    proabail un utilitar electric de oras, in amintirea precursorului din secolul trecut, va fi pus spre vanzare, cu trasaturi asemanatoare
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru