Frankfurt: Alfa Romeo vine doar cu 4C Concept

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.08.2011
Alfa Romeo nu vine cu niciun model sau concept nou la Frankfurt, urmând să prezinte tot o versiune Concept a lui 4C. Modelul va intra în producţie în 2012.

Italienii de la Alfa Romeo au anunţat astăzi că vor expune versiunea concept a lui 4C în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Marca din Milano nu vine cu nimic nou faţă de ceea ce a prezentat anul acesta la Geneva, fanii mărcii aşteptând o versiune mai apropiată de serie a lui 4C şi, eventual, o versiune concept a viitorului Giulia. Cât despre noul 4C Concept, cei de la Alfa Romeo spun că va fi un "ambasador al tehnologiei DNA", modelul de serie urmând să prezinte numeroase elemente tehnologice noi, care vor pune în valoare calităţile dinamice aşteptate de la un Alfa. Conceptul Alfa Romeo 4C a debutat în cadrul ediţiei 2011 a Salonului Auto de la Geneva.

Conceptul Alfa Romeo 4C are o lungime de aproximativ patru metri, un motor central şi tracţiune spate. Această configuraţie oferă o masă totală de numai 850 de kilograme graţie şasiului din fibră de carbon şi aluminiu. Aşadar, în compania motorului TBi 1750, modelul are un raport putere/greutate de 4 kilograme pe cal putere, din moment ce propulsorul va dezvolta peste 200 CP. Potrivit primelor informaţii, noul model va fi capabil să depăşească pragul de 250 km/h şi va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de cinci secunde.

Distribuţia maselor între punţi este de 40/60 faţă/spate.

Italienii au prezentat un set de imagini noi ale conceptului pe care îl vor expune la Frankfurt, dar galeria nu include şi imagini cu interiorul acestui model. Potrivit unor surse, acesta ar putea primi o serie de modificări care îl vor aduce mai aproape de producţia de serie. Pentru mulţi, conceptul 4C de la Alfa Romeo este o întoarcere la tradiţiile Alfa Romeo, când agilitatea şi raportul putere/greutate erau cheia succesului pe pistă.

Via | Autoblog.it

Comentarii (9)

  • "şi va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de cinci secunde"
    ya right!
    1 18
  • 850kg si 200cp in mai putin de 5 secunde, ce iti pare asa de straniu?
    19 0
  • nationalisti
    da ce nationalisti sunt. chiar trebuia steagul Italiei pe oglinzi?
    6 8
  • @agoox
    Steagul italiei este prezent pe oglinzi pentru a marca celebrarea a 150 de ani de la proclamarea independentei statului italian. Din acelasi motiv monopostul F1 din 2011 al celor de la Ferrari se numeste F150 Italia.
    18 0
  • maşinuţa asta e superbă!
    @agoox: ce e aşa rău în a fi nationalist?
    mie îmi insipiră un plus de personalitate acel steag prezent pe oglinzi!
    4 0
  • Cosmin
    nu vreau sa gresesc spunand ca spatele masini,mai exact stopurile acesteia au o tenta de Aston Martin V12 Zagato,parerea mea.
    2 4
  • ON: Alfa nu a dezamagit niciodata la aspect.Cu masina asta noua mi se pare ca incearaca sa se bage incet in lumea super-car-uri-lor.
    OFF:Da, si in Giro (cei care se uita la ciclism stiu) au fost ceva schimbari pt a celebra aniversarea despre care a scris @Firestarter, e bine ca sunt nationalisti, mi se pare ceva normal...
    1 0
  • aparausanu
    mai degraba asa spune ca aston martin a furat ceva din designul italian cand a desenat spatele lui zagato.
    2 0
  • zsfasf
    alt motor please ??
    e superba masinuta asta dar motorul (de fiat) lasa mult de dorit. din cate am citit la giulietta are lag turbo mare si un zgomot foarte foarte naspa. plus ca la 850 de kg nu inteleg ce nevoie e de turbo. oricum alfa e varza la motoare in ultima vreme; daca-au ajuns sa imprumute motoare de la GM va dati seama :( (asta e de la fiat dar tot varza e)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru