Jaguar aduce la Frankfurt conceptul C-X16

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 17.08.2011
Cei de la Jaguar le-au pus gând rău nemţilor de la Porsche. Cayman va avea din 2013 un adversar de temut, pe nume XE, anunţat de un concept pe care Jaguar îl aduce la Frankfurt, în luna septembrie.

Jaguar a anunţat astăzi oficial că va aduce la Frankfurt conceptul C-X16, pe baza căruia producătorul britanic va dezvolta un model sport de serie care va vedea lumina zilei în 2013. Prototipul nu va fi foarte diferit de versiunea finală, acesta fiind denumit în comunicatul oficial al celor de la Jaguar un "Production Concept", adică o maşină extrem de apropiată ca formă şi detalii de viitorul model de serie.

Deocamdată, Jaguar nu a oferit presei decât o schiţă a acestui concept, aceasta dovedind similarităţi mari cu actualul XK. Modelul de serie care va deriva din C-X16 va fi însă mai mic decât XK, urmând să fie disponibil atât în versiune coupe, cât şi în variantă cabrio. Presa britanică avansează deja şi un posibil nume pentru noul model - XE - care ar evoca astfel nominal un alt model de succes al mărcii, celebrul E-Type. 

Primele informaţii care vin dinspre Jaguar anunţă că modelul de serie va dispune de o gamă interesantă de motoare V6.

Puterea minimă dezvoltată de acestea va fi de circa 275 de cai putere, vârful fiind atins de viitorul XE-R, care va aduce în jur de 400 de cai. Aşa cum se întâmplă de obicei, noul model va avea şi un motor ceva mai mic, care va avea sub 250 de cai putere, acesta urmând să apară pe piaţă la mijlocul ciclului de viaţă cu rolul de a îmbunătăţi vânzările.

via | Jaguar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru