Kia GT - coupe-ul coreean oferă 390 de cai şi propulsie spate

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.09.2011
Kia a dezvăluit informaţiile şi imaginile complete ale noului GT, coupe-ul concept echipat cu propulsie spate, un motor V6 de 390 de cai şi o cutie cu opt trepte.

Esential

390 de cai putere oferă motorul cocneptului Kia GT.
8 rapoarte are transmisia automată a conceptului GT.

Impulsionaţi de succesul lor în Europa, cei de la Kia decid să meargă dincolo de ceea ce au experimentat până acum. La Salonul Auto de la Frankfurt, coreenii au decis să expună primul lor model cu tracţiune spate. Este vorba momentan de un concept, botezat simplu GT, despre care am mai vorbit şi în trecut.

Prototipul se vrea a fi un coupe de performanţă ce expune avansul tehnologic atins de asiatici. Sub caroseria cu design futurist se ascunde un motor V6 turbo, cu o capacitate de 3.3 litri, capabil să dezvolte un total de 390 de cai putere şi 543 de Nm. Resursele sunt transmise punţii spate prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Planurile Kia presupuneau lansarea unui concept cu propulsie spate de mai mulţi ani, însă abia în noiembrie 2010 echipa condusă de Peter Schreyer a primit undă verde pentru creaţie. Potrivit comunicatului oficial, Kia GT se inspiră din liniile conceptului Kee, expus în 2007 la acelaşi Salon de la Frankfurt, dar şi din GT-urile iconice ale anilor '70.

"Acest concept ne permite să explorăm noi direcţii de design folosind o platformă cu propulsie posterioară, care modifică radical proporţiile cu care eram obişnuiţi.

Formula unui coupe cu motor frontal şi tracţiune spate este suficient de atractivă pentru publicul coreean, dar şi pentru cel european şi american", a declarat Schreyer, şeful departamentului de design Kia.

Acelaşi Schreyer a lăsat să se înţeleagă că noul Kia GT Concept ar putea da naştere unui model de serie. "M-am simţit bine să lucrez la o maşină care ar putea fi produsă în serie. Ar fi un vis devenit realitate. Configuraţia sa este una cât se poate de logică, cu patru locuri şi portbagaj încăpător, dar şi cu o capacitate de a oferi senzaţii plăcute la volan. GT este exact tipul de maşină pe care Kia ar trebui să îl producă".

Comentarii (1)

  • design
    Iar designul ăsta de organ descoperit (conform DEX acele părți ale trupului care sînt în mod normal acoperite sau protejate de o membrană, de piele sau de un organ) văzut la Citroen GT, iar acum la Kia GT (!?).

    Ce naiba se întâmplă în industrie? I-a năucit pe toţi criza, sau astea sunt gusturile actuale?

    Mda, trăim în era Lady Gaga, aşa că ce să mă mai mir.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru