Oficial: Mercedes-Benz prezintă SLS AMG Roadster

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 29.05.2011
Oficialii Mercedes-Benz au publicat o serie de fotografii noi cu versiunea finală a lui SLS AMG Roadster. Modelul va debuta la Frankfurt, iar doritorii îl vor putea comanda începând cu luna viitoare.

Oficialii Mercedes au decis să nu ne mai ţină în suspans şi să facă publice noi informaţii, detalii şi imagini cu versiunea decapotabilă a lui SLS AMG. Modelul îşi va face debutul în carne şi oase în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă, iar dealerii vor lua comenzi începând cu luna viitoare.

Mercedes SLS AMG Roadster renunţă la uşile cu deschidere verticală în favoare unui soft-top şi a unor portiere convenţionale. Din acest motiv, inginerii Mercedes au fost nevoiţi să aducă o serie de ranforsări structurii din aluminiu, iar masa totală a crescut cu 40 de kilograme, comparativ cu versiunea Coupe.

Acoperişul soft-top este fabricat din trei straturi de pânză, magneziu şi aluminiu şi poate fi capotat sau decapotat în 11 secunde până la viteza de 50 km/h. Sub capota lui SLS AMG Roadster regăsim acelaşi propulsor V8 aspirat de 6.208 centimetri cubi care produce 563 de cai la 6.800 rpm şi dezvoltă un cuplu motor de 650 Nm la 4.750 rpm.

În ceea ce priveşte performanţele pe circuit, oficialii constructorului din Stuttgart susţin că SLS AMG Roadster sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde, cu 0.1 secunde mai încet decât coupe-ul, iar viteza maximă cu care poate rula este de 322 km/h. Puterea motorului este transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu-ambreiaj şi şapte rapoarte.

Mulţumită sistemului AMG Drive Unit, şoferii vor putea selecta trei moduri diferite ale suspensiei: Comfort, Sport şi Sport Plus. De asemenea, noul SLS Roadster vine cu sistemul Airscarf care încălzeşte gâtul şi capul şoferului prin intermediul unui sistem de ventilaţie integrat în tetiere. La interior, vom găsi scaune AMG încălzite şi îmbrăcate în piele, o consolă centrală cu inserţii din fibră de carbon şi sistemul de navigaţie cu DVD-Player COMAND.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (6)

  • ce masina oameni buni.......
    bmw doar poate visa la asa ceva........
    12 0
  • gogaie
    @tzenu_bmw
    eu cred ca tu uiti pe ce lume traiesti:)):))))
    0 7
  • Andrei
    mmm...e superba!
    8 0
  • @gogaie...
    eu cred ca nu....
    7 0
  • aduce putin cu bmw z8!
    0 2
  • Imi place foarte mult aceasta masina, si coupe, dar mai ales Roadster. Eu chiar nu inteleg de ce BMW nu face ceva echivalent cu SLS-ul sau cu R8-ul V10 (sau GT).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru