Ssangyong XIV-1 Concept vine la Frankfurt

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 03.09.2011
Ssangyong a înviat din morți și aduce la Salonul Auto de la Frankfurt un concept nou și spectaculos botezat XIV-1.

Ssangyong XIV-1 este conceptul unui crossover compact pe care producătorul corean îl prezintă la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an. După ce au prezentat câteva imagini teaser, Ssangyong ne arată acum două poze ceva mai detaliate. Acest concept XIV-1 previzualizează noul limbaj de design pe care producătorul corean vrea să îl adopte la viitoarele modele de serie. Conform coreenilor de la Ssangyong, XIV-1 va folosi suprafețe vitrate generoase și linii fluide pentru un look nu foarte agresiv.

Dintre elementele caracteristice enumerăm parbrizul curbat, montanți C de dimensiuni mari și plafon panoramic din sticlă. SsangYong XIV-1 este un SUV compact de clasă B.

Interiorul este special fiind gândit pentru diverse configurații ale scaunelor. Va exista, de asemenea, o interfață digitală care conține toate comenzile pentru sistemele din habitaclu. Aceasta va putea fi accesată și prin intermediul unui device mobil.

Denumirea XIV-1 derivă din "Exciting User Interface Vehicle".

Din fotografii se pare că portierele spate se vor deschide invers, în stil suicide doors. Oricum ar fi, acest concept ne arată că Ssangyong a învățat din greșelile trecutului. Cei care au cumpărat vechile modele știu cel mai bine!

via | Ssangyong

Comentarii (6)

  • Ivanoff
    Viitorul X2?...
    Dc se continua trendul inceput de Musso/X5,Kyron/X6...asa ar trebui sa arate poate Noul X2.
    Bravo SsangYong !!!
    5 2
  • Noul SsangYong "Evoque"... uh... XIV-1 pardon... arata bine totusi, fata de Korando (si nici ala nu-i urat). Stie cineva ceva de motorizari? Tot alea de pe Korando? Ar fi simpatic dieselu'!
    2 1
  • Genial ar fi sa scoata si o varianta de serie si sa-i zica Evoque . Atunci ar fi tare .
    1 1
  • Cripton
    @AdyyB si mie mi se pare ca arata bine ambele modele, numai ca XIV-1 mi se pare ca are design super futurist, niste taieturi in caroserie niste linii de parca ar fi naveta spatiala. Pana ajunge modelul asta pe piata sunt curios de Korando, care trebuie sa ajunga luna asta din cate am citit, la New Kopel noul lor distribuitor, m-as baga la un drive test.
    2 1
  • Flaminio
    Sunt mai ok pozele astea, teaserele nu prea lasau sa se inteleaga mare lucru... cat despre new kopel, nu sunt distribuitor, e importator unic pentru Romania. Aici e un articol edificator in sensul asta: http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2011-08-24/New+Kopel+importa+din+aceasta+luna+SsangYong+in+Romania
    1 0
  • @Flaminio
    Folositor articolul din linkul dat de tine, ce nu inteleg e despre care dealer Union Motors s e vorbeste... in Otopeni UM Suzuki si mai este fostul IPSO... o sa incerc la Suzuki, ca sunt curios si eu de cum e noul Korando.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru