Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Opel Cascada primeşte un motor de 200 de cai putere la Frankfurt

Publicat Joi, 08.08.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 9
Opel Cascada primeşte un motor de 200 de cai putere la Frankfurt - Poza 1
Opel va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt o nouă versiune a modelului Cascada. Este vorba despre un motor SIDI de 1.6 litri şi 200 de cai putere.

După ce a anunţat că micul Adam va beneficia de primul membru al noii generaţii de propulsoare mici supraalimentate, Opel pregăteşte încă o motorizare nouă, de această dată pentru Cascada. Ca şi în cazul motorului de un litru anunţat pentru Adam, şi noul motor al Cascadei va fi prezentat în premieră mondială la Salonul de la Frankfurt.

Decapotabila germanilor va primi un motor pe benzină de nouă generaţie, 1.6 turbo SIDI, capabil să livreze 200 de cai putere şi un cuplu motor de 300 Nm.

Esential 200 de cai putere oferă noul motor 1.6 SIDI instalat pe Opel Cascada.
300 de Nm oferă motorul 1.6 SIDI instalat pe Cascada.
După cum o sugerează şi indicativul SIDI, noul motor face parte din noua familie Spark Ignition Direct Injection şi se alătură celeilalte versiuni de putere a motorului de 1.6 litri, cea de 170 de cai, introdusă odată cu lansarea lui Cascada.
Gama ofertelor pe benzină este completată de o unitate 1.4 turbo, regăsită şi pe Astra.

Comparativ cu versiunea de 170 de cai putere pe care o cunoaştem deja, noul motor disponibil pe Cascada oferă cu 11% mai multă putere şi cu 30% mai mult cuplu. Resursele îi garantează decapotabilei o viteză maximă de 235 km/h, suficient pentru senzaţii tari fără acoperiş.

Unitatea de 200 de cai face parte din programul Opel de reînnoire a gamei de motorizări. Până în 2016, germanii vor să introducă trei familii de motoare, care includ un total de 13 propulsoare. Odată cu introducerea lor în gama actuală, aproximativ 80% din gamă va fi reînnoită. Cât priveşte lista de modele, în următorii cinci ani Opel ne promite un total de 23 de modele noi.


Comentarii (9)

  • e bine ca si-au canalizat experienta pe benzinare ca la drept vorbind in materie de diesel au cam dat-o in bara.nu vb. de noile unitati ce echipeaza insignia si astra (ultimul model)...dar celelalte modele diesel dinnainte de 2008 ...cam asa ,sunt praf si asta o stiu cei 90%care si-au blestemat ziua in care si-au cumparat masina.
    13 15
  • Esti sigur ca nu sunt 92.44pi R patrat %?
    Ce relevanta ar avea faptul ca acum ceva timp cineva ar fi "dat-o in bara" cu niste motorizari cand acum nu mai exista?
    De unde stii tu ca si-au "canalizat" experienta?
    Pe ce date ti-ai bazat afirmatiile?
    Nu de-alta dar "la drept vorbind" n-ai spus nimic si totodata numai aberatii.
    Somn usor/
    12 11
  • vorbesc din realitatea din teren nu povestile de pe AM.si inca ceva ,si eu am opel dar pe benzina si sunt chiar multumit spre deosebire de priteni care au dieseluri si cu mari probleme,incepand cu arbori crapati ,turbo,pompe si mai nou am aflat de la unu ca i s-a dus computeru...deci,nu vorbesc din auzite ,chiar un vecin are un astra 2L de 2 ori i s-a dus pompa...cat despre comentariul tau n-am nimic de spus...total irelevant,cel putin pt. mine.
    13 9
  • Opel nu a folosit motoare diesel proprii. A avut motoare Isuzu si apoi Fiat!
    9 2
  • dar cele GM?
    8 2
  • Alex- GTS
    @H&M- chiar ca spui numai aberatii. Eu am in familie doua opeluri diesel. Masina mea este un vectra c gts 2.2 dti 125 cp pe care o pot numi cea mai fiabila masina pe care o puteam avea si desi voi merge tot pe opel in viitor sunt sigur ca nu voi mai gasi o masina atat de fiabila . Din 2004 de cand am cumparat-o am schimbat doar radiatorul si niste becuri pe pozitii dupa 158.950 km ...ce poti cere mai mult ? Celalalt model este un astra h gtc 19.dcti 150 cp care merge ca in prima zi dupa 4 ani de ultilizare fara probleme nici el, doar o bujie . Eu unul sunt fan opel pe viata desi am un E60 in familie 525 d 2004 care este o super masina dar cu multe probleme pana in prezent.
    10 4
  • @mnda
    Si BMW atotstiutorule!
    5 1
  • @Alex GTS

    Eu fata de astia ca tine care se declara cu disperare fani ai unei marci nu pot manifesta decat un singur sentiment si anume....MILA. Ei nu vor stii niciodata ce inseamna diversitatea si vor trai tot timpul cu ideea ca au facut cea mai buna alegere.

    Si eu am o masina de 170 000 de km la care n-am schimbat nici macar radiatoru si nu e Opel! Ce inseamna asta, ca e cea mai fiabila masina?

    Si apoi asta cu "n-am schimbat nimic" e o poveste extrem de relativa. N-am eu bani in buzunar pentru fiecare masina la care proprietarul se lauda ca n-a schimbat nimic pe care am condus-o, dar de fapt trebuia sa schimbe demult foarte multe lucruri, insa el zicea ca e perfecta!
    6 7
  • Intradevar motoarele DIESEL de pe insignia sunt sub orice critica.. Nustiu cum a putut opel sa puna asemenea motoare pe o masina ca insignia. La benzinare motoarele opel sunt printre cele mai fiabile. Am constatat ca opel nu prea stie sa faca motoare diesel..
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru