Feedback

Salonul Auto de la Frankfurt 2015

BMW 225xe Active Tourer este primul monovolum plug-in hybrid produs de marca bavareză

Publicat Joi, 03.09.2015
de Dragoș Băltățeanu
Comenteaza 1
BMW a prezentat oficial primul monovolum plug-in hybrid din gama sa. Numit 225xe, acesta este modelul care inaugurează litera e în nomenclatorul BMW.

BMW a inaugurat oficial o nouă serie de denumiri în nomenclatorul său de modele. Astfel, modelele marcate cu litera e sunt automobile cu propulsie hibridă, iar cele care au indicativul xe folosesc și tracțiunea integrală. Primul model din această gamă este monovolumul compact BMW 225xe Active Tourer, model pe care am avut șansa să îl conducem înainte de lansarea oficială.

BMW 225xe Active Tourer va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt. Este vorba de o versiune plug-in hybrid a monovolumului BMW ce folosește un motor pe benzină cu trei cilindri turbo de 1.5 litri și un motor electric amplasat pe puntea spate. Acesta din urmă este alimentat de un set de acumulatori li-ion de 7.7 kWh. Acumulatori pot fi încărcați de la o priză normală, o încărcare completă durând 3 ore și 15 minute.

Urmareste Automarket
Motorul termic livrează o putere de 136 CP și 220 Nm, iar cel electric mai adaugă 88 CP și 165 Nm. Motorul termic își transmite puterea către puntea față, iar cel electric acționează roțile din spate. În funcție de opțiunea celui de la volan, BMW 225xe poate avea tracțiune 2x4 sau integrală atunci când ambele motoare lucrează împreună.

Modelul BMW 225xe poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.7 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 202 km/oră. Consumul oficial de benzină este de 2.1 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 46-49 grame/km. De asemena, monovolumul BMW are o autonomie de 41 kilometri în modul full-electric.

Via BMW


Comentarii (1)

  • avand in vedere ca AM nu este parte a departamentului de marketing al BMW ar fi frumos daca ar fi facute precizarile cuvenite la adresa consumului si emisiilor, evident nu numai pentru aceasta masina ci pentru intreaga categorie de masini hibride .. asa, ca sa ne pastram integritatea, parerea mea :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru