Ford a dezvelit la Geneva Focus BTCC

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 01.03.2011
Ford a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva noul Focus BTCC. Versiunea de competiţie a fost dezvoltată în colaborare cu Arena Motorsport şi va putea fi văzut în acţiune pe circuitul Oulton Park.

Oficialii constructorului Ford au prezentat la Geneva versiunea BTCC (British Touring Car Championship) a lui Focus. Focus BTCC a fost conceput în colaborare cu cei de la Arena Motorsport şi urmează să fie scos la încălzire în cursul acestei săptămâni pe circuitul de la Oulton Park din Marea Britanie.

Pentru sezonul de anul acesta, care se va deschide pe circuitul de la Brands Hatch, Arena Motorsport va folosi două astfel de exemplare, unul pregătit pentru Tom Chilton, celălalt urmând să cadă pe mâinile lui Andy Neate. Modelul constructorului american dispune de propulsorul de 2.0 litri turbo cu patru cilindri şi îndeplineşte toate reglementările impuse de FIA.

"A existat un imens interes pentru noul Focus din partea comunităţii şi se portiveşte perfect cu profilul unei maşini din Campionatul de Turisme. Noul Focus BTCC este primul rezultat al colaborării dintre Ford şi echipele de curse din întreaga lumea care deja au concurat cu un astfel de model", a declarat Jost Capito, director al diviziei de performanţă şi motorsport din cadrul Ford.

"Este întotdeauna satisfăcător să vezi echipe private care iau produse marca Ford şi concurează cu succes cu ele.

Aceasta demonstrează un nivel ridicat de încredere în produsele noastre, iar atunci când putem să aduce îmbunătăţiri, încrederea este răsplătită cu şi mai mult succes", a declarat Gerard Quinn, manager al diviziei de motorsport în cadrul Ford Europa.

Via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru