GENEVA LIVE: Ploaie de maşini americane la standul Lancia

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.03.2011
Am văzut la standul Lancia de la Geneva noile Lancia Thema, Flavia şi Voyager. Acestea sunt versiunile europene ale modelelor Chrysler 300C, 200 şi Voyager. Bonus: noua generaţie Lancia Ypsilon.

Standul italienilor de la Lancia este, fără urmă de ăndoială, cel mai interesant de la întreg Salonul Auto de la Geneva. Motivul: amestecul inedit dintre cultura americană şi cea italiană, realizat prin "adaptarea" pe care Lancia a operat-o în ceea ce priveşte modelele americanilor de la Chrysler.

La standul italienilor am văzut, astfel, noul Chrysler 300C rebotezat Lancia Thema în Europa. Sau noul Chrysler 200, care în Europa va primi numele de botez Lancia Flavia. Nu lipseşte nici Chrysler Voyager, care pe Bătrânul Continent îşi păstrează numele, dar nu şi marca. Totul pare să fie un amestec făcut în ultima clipă, astfel că dacă treci pe lângă standul Lancia ai impresia că vezi prost şi că ai fost teleportat cu 200 de metri mai departe, acolo unde Chrysler obişnuia să îşi expună modelele atunci când marca era prezentă.

Lucrurile se schimbă însă atunci când vorbim de noua generaţie Lancia Ypsilon, un model care, pe lângă faptul că îşi menţine intactă imaginea de maşină şic, promite mult la toate capitolele. 

Comentarii (14)

  • lancia
    thema
    Foarte tare!! Masinile americane au un design deosebit.
    6 5
  • Design american
    NU cred ca multi europeni vor aprecia designul interior de la Flavia care nu are nimic din logica si bunul simt europene, imi place in mod deosebit pozitia ridicola a levierului cutiei de viteze.
    5 6
  • George
    de acord cu razvanis
    unde altii au indicatorul de temperatura apa, astia au infipt un bat pt schimbat vitezele! INCREDIBIL!!!!
    4 2
  • penibilism italian!
    5 4
  • Italienii astia se cam joaca cu focul...in loc sa umble la fiabilitate si calitate,ei le pun alte palarii Mariilor de fata...
    6 2
  • Flavia
    Flavia arata extrem de bine la exterior,sper ca varianta cu cutie manuala sa aiba schimbatorul in pozitia normala
    2 3
  • nu cred ca o sa existe varianta cu cutie manuala. in fine masinile arata bine dar ar trebuii sa fie mai europenizate pt a se descurca pe piata europeana
    2 0
  • lancia
    @razvanis, andrey11
    Ala e Voyager cu schimbatorul de viteze pozitionat mai ciudat. Flavia are interiorul frumos.
    4 1
  • Un nume legendar pe un cazan american
    Demers penibil ce prefigureaza un mare esec. Pacat de FIAT care in ultimii ani a scos numai masini interesante. Sper din tot sufletul sa nu fie tras in jos de Americani. Altfel Alfa, Fiat si Lancia mai au multe de spus in lumea auto si personal de abia astept sa vad.
    4 5
  • Nea indarat
    @ged
    Fiat facea cazane inainte de alianta cu Chrysler. Thema si Flavia sunt masini frumoase.
    6 5
  • @Nea spune lucruri traznite
    Sa inteleg ca Fiat 500, Bravo, Punto, Panda... alfa Giulietta, Mito, Brerra, 159 si lancia Ypsilon sunt niste cazane?
    Si niste Chrysleruri cu platforma de Mercedes din 1994 sunt capodopere ale ingineriiei mondiale dupa standardele tale?
    Mai urmeaza sa imi spui ca Fiat nu stie sa faca motoare diesel si ca un burger e mai sofisticat decat niste penne al forno... :))
    6 5
  • Nea indarat
    @ged
    in afara de giulietta si 159,toate sunt niste mici cazane.
    Platformele alea de mercedes au up-grade-uri facute si Fiat pana acum putea doar sa viseze la asa ceva. Italienii nu sunt prosti si nu degeaba au pus siglele Lancia si Fiat pe masinile americane.
    6 5
  • Ai dreptate eu de fapt nu ma pricep asa ca tine.
    ''Platformele alea de mercedes au up-grade-uri facute''

    Si probabil sunt chiar mai bune decat niste platforme de Mercedes din 2011 nu? Ca deh unde pune Americanu mana pune si Dumnezeu suflet. God bless the USA!
    4 5
  • Nea indarat
    @ged.......cunoscatorul
    Nu a zis nimeni ca sunt mai bune ca cele de mercedes din 2011,ma baiatule,dar cu siguranta sunt mai bune decat cele pe care le folosea Fiat. Te-am pupat....
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru