OFICIAL: Audi A3 Concept prefigurează viitoarea generaţie A3

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.02.2011
Salonul de la Geneva va fi gazda lansării lui Audi A3 Concept. Aşa cum îi spune numele, prototipul va sta la baza noii generaţii a compactei A3.

Audi a prezentat oficial primele trei desene ale lui A3 Concept, prototip care ne oferă primele informaţii legate de liniile de design pe care le va adopta viitoarea generaţie a modelului compact german. Dacă faţa este una familiară, regăsindu-se în noua linie de modele pe care Audi le-a prezentat în ultimii doi ani, spatele conceptului constructorului german şochează: viitorul A3 va avea şi o versiune sedan, atât de cerută de fanii mărcii!

Conceptul - care anunţă o versiune de serie pe care o vom vedea cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă - iese în evidenţă prin grila single frame reinterpretată, prin blocurile optice cu formă agresivă şi - evident - prin LED-urile pe care designerii Audi îşi sprijină munca în ultimii ani. Foarte interesant profilul modelului german, cu un montant al lunetei care pare preluat de la un model coupe şi cu o linie a plafonului plonjată şi foarte dinamică. 

Sub capota conceptului A3 pe care Audi îl aduce la Geneva se află un motor turbo cu cinci cilindri care dezvoltă 408 CP.

Transmisia se face prin sistemul de tracţiune integrală quattro, cele două elemente sugerând faptul că noua generaţie A3 ar putea dispune de o versiune ultraperformantă care va fi botezată, probabil, RS3.

Automarket vă va oferi mai multe detalii despre noul A3 Concept în 1 martie, atunci când prototipul german va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

via | Audi

Comentarii (13)

  • A3
    In sfarsit se va schimba generatia si in cazul lui A3. Era si timpul pt ca actualul model avea o vechime considerabila. Daca va arata asa seduanul in varianta de serie va fi wow. Sunt foarte curios sa va interiorul si aspectul versiunii hatch.
    15 3
  • ...
    WOWWWOWW
    ce linii, cat rafinament, cate evolutie..
    Da intradevar, un concept, ce sa mai discutam.
    E evolutie extraordinara
    Chiar revolutionar as putea spune.
    Un design complet nou, mult stil
    ...
    ...
    10 5
  • WOW!
    Super design! Ma apuc sa strang bani si poate peste 20 de ani cand se ieftineste si o sa am deja stransi destui o imi cumpar una cu conditia sa pastreze forma acestui concept..Ca daca preia doar 20% din el cum se intampla la multe din conceptele europene, o sa fie doar un Audi marimea 3.
    4 5
  • WOOOOOOOW
    ... aceeasi marie cu aceeasi palarie...


    move on Audi, grow up with your design si mai fa si altceva in loc de acelasi lucru de 10 ani !!!
    12 12
  • Lenuta de la Primarie
    oare sa fie desenata de Giugiaro?
    0 8
  • audi a3 sedan va fi un fel de jetta mai scumpa
    8 5
  • @ Lenuta de la Primarie
    Wolfgang Egger a desnat acest concept, el fiind responsabil si pentru designul modelului Alfa Romeo 8C Competizione
    Acest concept Audi A3 Sedan este opera designerului Wolfgang Egger, ce a devenit recent seful departamentului de design Audi AG . Cea mai cunoscuta creatie a lui Wolfgang Egger este Alfa Romeo 8C Competizione, cea mai frumoasa masina Alfa Romeo din era Fiat .
    12 1
  • asta-i culmea :)) cea mai frumoasa masina a italienilor a fost desenata de un neamt :)) si cica italienii sunt cei mai buni la design :)) thanks for the info man !
    13 1
  • Wolfgang Egger
    cred ca omu si-a folosit tot talentu atunci pt ca nu se mai vede nimic
    8 5
  • Aditza
    Nitzica atentie
    Vreau sa va corectez putin. Se zice Haudi nu Audi. Multumesc
    4 9
  • Clasa
    Bravo Audi,nu-ca A7.Ar fi super daca o realizati !
    2 1
  • Dar nu uitati ca Wolfgang Egger a studiat la o casa de design italiana si a inceput ca designer chiar la Alfa Romeo in 1989 in 1993 ajunge sef la aceasi marca.
    1 2
  • @men uitasem
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru