OFICIAL: Lancia Ypsilon, primele imagini ale noii generaţii

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.02.2011
Lancia a publicat astăzi primele imagini ale noii generaţii Ypsilon, care urmează să fie dezvelită oficial în cadrul Salonului de la Geneva. Modelul va fi vândut şi cu logo-ul Chrysler.

Lancia revine în forţă la ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva, unde va expune publicului o gamă de modele mult mai extinsă. Surpriza italienilor se numeşte însă Ypsilon, noua generaţie a modelului de clasă mică anticipată deja de presa de specialitate.

Mezinul gamei adoptă filosofia introdusă de compactul Delta, configurată însă pentru a oferi un aer proaspăt, potrivit însă proporţiilor mai mici. Cu o lungime totală de 3.80 metri, noul Ypsilon este propus publicului cu o caroserie în cinci uşi, spre deosebire de vechea generaţie, disponibilă doar în trei uşi.

Preluând practic ideea introdusă de Alfa Romeo 147 şi mai apoi de succesorul său, Giulietta, mezinul Lancia foloseşte un rând de portiere posterioare cu mâner aplicat pe montantul C. Grila frontală capătă un contur nou, ce nu va fi probabil redesenat în cazul versiunilor produse pentru pieţele din Regatul Unit şi Irlanda, unde Ypsilon va purta logo-ul Chrysler.

Dezvoltat pe o platformă evoluată a modelului Fiat 500, noua generaţie Lancia Ypsilon va primi sub capotă noul motor ultra-economic Twinair de 0.9 litri, precum şi binecunoscutul 1.4 Multiair.

Pentru cei care preferă dieselul, sub capotă va exista şi unitatea 1.3 Multijet.

Noua generaţie va fi introdusă pe piaţa europeană în luna iunie acestui an, italienii anunţând că o perioadă proaspătul Ypsilon va fi vândut alături de predecesorul său, care va fi scos la pensie ceva mai târziu.

Comentarii (11)

  • Yupi
    Estetic de nota 10+
    15 8
  • Bentley
    Chrysler?
    Grila aia prea aduce a Chrysler...
    8 5
  • daniel
    ypsilon
    depinde totul de pret. vechiul model avea un pret de pornire de 13000euro, si de aceea nu s-a vandut.
    14 2
  • ....
    Cel putin pe piata proprie , in Italia , s-a vandut si se vinde f bine si astazi ( tinand cont ca din 2003 pana in 2011 a beneficiat doar de un facelift )
    7 5
  • fiat 500
    fiat 500
    am motorul 0.9 twinair pe fiat 500, consuma 9 in bucuresti si diesel-ul consuma 4, x5-ul de 3l benzina consuma 14...combinatie...
    5 9
  • ptr Fiat 500
    Fiat 500
    Fiat 500 cu motor de 0,9 inca nu s-a adus in Romania,ori nu sti ce ai ori........ai 0,9 benzina si ai si multijet..........adica ai 2 Fiat 500?Fi mai explicit ca nu mai intelege nimeni nimic.........sau ai bagat o abureala ieftina.........asa,ca de Bucuresti?!
    8 1
  • design oribil!
    8 8
  • Lacia = rafinament made in Italy.
    6 10
  • Nasol
    Fata,spatele si interiorul mai merg,dar din lateral e urata.
    7 9
  • Firuta de la Pod
    Urata cu spume! Creativitatea celor de la Lancia este la pamant
    9 9
  • cristi
    lancia
    @grecu: pai italienii sunt patrioti(nu ca noi) si de aceea s-au vandut atatea masini ypsilon la ei. in italia numai fiaturi, alfa romeo si cate o lancia mai vezi. mai putin masini straine
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru