Audi RS5 facelift - galerie foto completă şi video

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.02.2012
Audi a prezentat astăzi faceliftul operat pe RS5. Coupe-ul de performanţă a primit aspectul exterior al fraţilor A4 şi A5, alături de o serie de revizuiri importante.

Esential

450 de cai putere oferă Audi RS5 facelift.

Faceliftul aplicat fraţilor Audi A4 şi A5 se va oglindi şi pe derivatul de performanţă cu trei uşi, deja celebrul RS5. Modelul german este supus aceleiaşi operaţii estetice, partea frontală fiind acum dominată de aceeaşi grilă hexagonală, dar şi de blocurile optice restilizate, cu lumini LED. Stopurile şi spoilerul posterior au fost de asemenea retuşate.

La interior, faceliftul aduce un volan RS5 îmbrăcat în piele şi un levier şi butoane redesenate (cel al contactului şi cele ale sistemului multimedia MMI). Nu lipsesc nici inserţiile de carbon şi aluminiu, dar nici finisajele din inox.

Faceliftul nu aduce modificări sub capotă, acolo unde germanii rămân credincioşi unităţii V8 de 4.2 litri FSI, capabilă să ofere 450 de cai putere la 8250 rpm şi 430 de Nm între 4000 şi 6000 rpm. Graţie acestor resurse, coupe-ul accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.5 secunde, şi poate atinge o viteză maximă, limitată electronic, de 250 km/h. La cerere limitatorul poate fi înlăturat, iar RS5 garantează 280 km/h.

Trenul de rulare rămâne acelaşi: un sistem quattro ce poate fi asistat opţional de un diferenţial sport.

Suspensia, mult mai rigidă coboară, garda la sol cu 20 de mm, comparativ cu versiunea de serie, în vreme ce direcţia electromagnetică oferă un răspuns mai bun. Sistemul de frânare include etriere de culoare neagră, cu opt pistoane, ascunse în spatele unor jante de 19 inch, din aluminiu, cu pneuri de 265/35.

Comentarii (21)

  • SEX BOMB!
    Din imagini noile faruri de pa A4/A5 mi-au dat intotdeauna impresia ca sunt subdimensionate in raport cu masina, insa am avut ocazia sa le vad live. Ce sa zic... vin perfect pe masina si ii da un aer modern. In rest, ce sa comentezi l a o asemenea masina...
    20 3
  • ?
    BMW M550d xDrive , 0 la 100 de km/h în 4.7 secunde ( _~ 1.800 kg )
    presupunem
    BMW M350d xDrive . 0 la 100 de km/h sub 4.7 secunde (_~ 1.500 kg)
    cam rusinos sa te bata un 3.0 d
    4 23
  • my dream car...
    eh, stii bine isa.t ca bmw m mai mereu au fost mai rapide decat s sau rs urile in 0-100, nu asta conteaza atat de mult, cel putin pt mine.
    ce ma fascineaza e sistemul quattro, dpmdv cel mai performant 4x4 din lume pe un sedan/coupe - masina normala, nu suv.
    11 6
  • Chestia cu quatro cel mai bun este fumata de mult. Vezi test A5 vs seria 3 coupe , Xdrive se comporta mai bine pe zapada. Era mai frumos vechiul A5, parca era mai original.
    3 11
  • xdrive e una dintre cele mai proaste tractiuni integrale cu exceptia modelelor X35xi si X40xd. Cine stie ceva despre diferentiale stie ce zic :) Sistemul quattro este unul dintre, daca nu cel mai fiabil sistem de tractiune integrala permanenta. La marea majoritate a acestor sisteme pica in mod constant ambreiajele si/sau diferentialul central.
    Nu sunt fan audi, dar ce e al lui e al lui.
    5 2
  • nu`l baga in seama pe ala care nu se semneaza
    nu stie ce vb, doar sa se contrazica poate.

    http://www.youtube.com/watch?v=WnfmGP7HvnY

    e facut de audi, are chestii de marketing in el, dar tot intelegi ca e cel mai bun deocamdata.
    4 1
  • RS5
    Una din cele mai frumoase masini din lume!
    7 2
  • tampenii...
    testul ala e facut de un roman, fan bmw, acum 3 sau 4 ani.oricum ar fi fost masinile, tot bmw iesea mai bine ca asa a vrut el.
    ala nu e rs5, ala e un a5 tdi
    gumele de pe a5 is mai late decat cele de pe seria 3 in testul ala.
    cum se comporta pe zapada nu spune totul despre un sistem 4x4.
    6 2
  • @slv83
    Ti-ai dori una asa-i?visezi la ea? de curiozitate ce masina ai?

    e frumoasa masina insa ca sa afirmi ca e cea mai...trebuie sa fii slab mobilat la mansarda!Ma obosesc facelifturile astea interminabile marca audi.
    5 9
  • Daca este facut de romani nu este bun ? A5 am zis si eu nu RS5. RS5 crezi ca are un alt sistem de tractiune ? Asta este a fost mai bun seria 3 , de ce nu recunosti. Sunt peste tot teste cu xdrive si se descurca foarte bine.
    1 8
  • Credeam ca este RS3 cu fata asta.
    0 3
  • nu inteleg de ce te cotranzici daca nu stii despre ce e vorba
    da, logic ca e alt sistem quattro, probabil unic pe rs5, facut special pt el.e posibil insa sa`l fi bagat si pe alte modele, ulterior aparitiei rs5`ului, infomatia asta nu o garantez.

    Audi is presenting a new, evolutionary stage of its permanent all–wheel drive system in the high-performance RS 5 Coupé – the quattro drive with self-locking crown gear differential and torque vectoring.

    da, e facut de un roman, care la viata lui a vazut maxim 3 4 sisteme 4x4 si acum da verdicte.ma indoiesc de capacitatea lui de a declara xdrive mai bun decat quattro dupa un test drive de o zi.
    10 0
  • quattro
    stiu si eu testul respectiv care e facut de Bratu, care e fan inrait bmw. ce pot sa spun e ca testul respectiv e apa de ploaie.In nenumarate teste internationale intoatdeauna sistemul quattro a iesit invingator si de ce sa nu o spunem e si cel mai celebru.Cand spui Audi imediat te duci cu gandul la quattro, nu acelasi lucru se intampla cu celelealte sisteme integrale.
    P.S. am vazut iarna asta cel putin 2 X3 care nu puteau sa iasa din zapada pana la bara si un 330 xd modelul 2005-2011 pe care l-am impins eu si cu un prieten , pt ca pur si simplu se invarteau rotile in gol.de ce nu transfera cuplul catre alta punte asa cum spun ca face xdrive in cateva milisecunde?? precizez ca avea anvelope de iarna.
    6 1
  • Legat de RS5
    o masina de vis.arata foarte bine cu acest facelift.parerea mea
    7 1
  • @
    Ce as putea zice... am ramas fara cuvinte. Super.
    7 1
  • Intrebare
    In unele poze masina are sub farul drept ceva. Ce este?
    1 0
  • Desi arata ca toate celelalte, asta arata cel mai bine. Dintre RS5, M3 si C AMG la design arata toate bine, gusturile nu se discuta. La performante daca este adevarat M3 o sa aiba un V6 sau L6 si atunci iar AUDI se ia cu mana de par. Am vazut vreo 4 - 5 teste intre M3 si RS5 , reviste si emisiuni diferite, M3 a castigat de fiecare data. Cu siguranta faceliftul asta este mai bun, asteptam M3-ul.
    0 0
  • @isa.t
    Ai dreptate, vezi cum se aude M550d : http://www.bmwblog.com/2012/02/21/video-bmw-m550d-xdrive-from-0-250-kmh/
    0 0
  • raspuns pt Oly
    Sub farul drept cat si sub farul stang este spalatorul de faruri, iar langa este sub forma unui mic cerc, senzorul de parcare .
    Insa in partea dreapta mai este un capacel care ascunde cuiul de tractare.
    0 0
  • @adi
    Multumesc, dar eu ma refer la ceea ce seamana cu un far pentru ceata. Eu nu cred ca e far pentru ca e doar unul in partea dreapta.
    0 0
  • Octavian
    raspuns pentru Oly
    in poza 34 este adaptive cruise control ( pastreaza viteza si distanta constanta fata de masina din fata )
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru