Bentley a prezentat conceptul SUV EXP 9 F

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 06.03.2012
Bentley a adus la Geneva conceptul unui SUV de lux ce poartă numele EXP 9 F. Deşi este doar un exerciţiu de design, putem aştepta ca Bentley să producă în curând şi o versiune de serie.

Până nu demult, dacă vroiai un SUV luxos, alegeai un Range Rover. Dar lucrurile se schimbă şi din ce în ce mai mulţi constructori de automobile de lux intră pe piaţa SUV-urilor. La Geneva, Bentley şi-a anunţat această intenţie sub forma unui concept numit EXP 9 F. 

Deşi este deocamdată doar un exerciţiu de design, nu este exclus să vedem în curând un SUV în gama modelelor de serie Bentley altături de Continental şi Mulsanne. SUV-ul concept Bentley EXP 9 F este animat de acelaşi motor W12 twin-turbo de şase litri ce îl regăsim şi sub capota modelelor Continental. Un motor V8 şi sistem hibrid de propulsie este altă posibilitate luată în considerare de Bentley, dacă acest model va ajunge în producţia de serie.

Din punct de vedere al designului, conceptul EXP 9 F foloseşte clasicismul mărcii Bentley până la extrem. Partea frontală este dominată de blocuri optice inspirate de Mulsanne. Interiorul este luxos şi îmbină foarte frumos tehnologia cu finisările din lemn lăcuit.

Pasagerii din spate au la dispoziţie două locuri confortabile şi un frigider unde este pusă la rece o sticlă de şampanie. În cel mai pur stil englezesc, portbagajul a fost umplut cu un set de picnic.

Via | Bentley

Comentarii (11)

  • elegance
    volkswagen resapat...
    19 14
  • Suprem!
    Sincer,sper sa il produca,arata al naibii de bine!
    Aspectul frontal e mult mai reusit decat la Mulsanne! Poate ar trebui sa transpuna acest design al partii anterioare si limuzinei!
    11 27
  • de ce e nevoie de asa ceva?
    15 7
  • E totusi grotesc din fata.....lux si atat. Arata infinit mai bine un X5.
    sau Q7.
    23 8
  • Frumoase gurile de canal din bara, original. Rolls trebuie sa invete ceva din asta, si anume sa nu faca asa ceva
    24 4
  • Dumnezeule!!
    Din orice unghi te-ai uita ... E ABSOLUT ORIBIL !!
    26 6
  • RRS turtit
    Oare eu sunt singurul retardat caruia i se pare ca seamana cu Range Rover Sport care a fost turtit si foarte putin modificat la exterior? Si apoi...ce cauta chestiile alea in loc de proiectoare, ce utilitate au? Ca arata fix ca niste guri de canal,dupa cum au observat si ceilalti. Asta e masina de snob. Dar, la cati exista, daca se va fabrica se va vinde ca painea calda, doar e Bentley, nu?
    9 3
  • phlorin81
    @StM
    NU ESTI singurul retardat!!!!!!!!!! cei din grupul VAG au ramas fara idei de design.... cu gama Q de la audi au dat un "copy paste" la toate modelele iar acum au luat un Range Rover si au dat din nou un "copy paste" ca doar e tot britanic,nu????????
    8 4
  • exercitiu de design? mai exersati baieti...
    9 4
  • adevarul ca pe tot ce pune mana se alege praful! se exemplele continua,mai urmeaza sa il vedem in varianta decapotabila ca si asa se poarta sau in dakar. o mizerie pe roti fara pic inspiratie mai bine ar fura putin de pe la mazda,hyundai,kia ca au scos niste suv-uri de planga lana ele!
    2 3
  • Dupa ce au scos Continental GT,Flying Spur si Mulsanne, nu credeam vreodata sa vad o asemenea sperietoare de la Bentley ..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru