Chevrolet Cruze Station Wagon debutează la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.01.2012
Chevrolet Cruze va primi o nouă versiune de caroserie la Salonul Auto de la Geneva. Constructorul a anunţat un station wagon, dar nu a prezentat încă nicio imagine oficială a acestei versiuni.

După ce a primit o versiune hatchback în 2011, Cruze va fi oferit şi într-o versiune station wagon. Break-ul compact de la Chevrolet va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, dar showroom-urile mărcii îl vor prezenta abia în cel de-al treilea sfert al anului. Iniţial, fanii mărcii se aşteptau la debutul unei versiuni coupe a acestui model, dar spiritul practic a fost pe primul loc în minţile celor de la Chevrolet.

Chevrolet Cruze ar putea primi şi o versiune hibridă, dar cei de la General Motors nu au luat o decizie finală în acest sens. Respectiva versiune ar fi mai ieftină decât Volt şi ar oferi o economie de carburant superioară faţă de celelalte motorizări din gama Cruze, dar inferioară celei oferite de Volt. Cruze Hybrid ar putea debuta în 2013 şi este un hibrid paralel ce poate fi alimentat de la priză, nu un hibrid în serie cum este Volt. Astfel, spre deosebire de Volt, Chevrolet Cruze Hybrid va angrena roţile atât cu ajutorul motorului cu ardere internă, cât şi cu motorul electric.

"Volt va fi întotdeauna un vehicul electric susţinut de un motor cu ardere internă.

Versiunea plug-in hybrid a lui Cruze nu-l va face pe Volt nedorit. Cruze hybrid va avea alt tren de propulsie. Hibrizii plug-in folosesc atât motorul cu combustie internă, cât şi motorul electric pentru deplasare. Cruze plug-in hybrid are un loc în gamă şi va fi un hibrid." ,a declarat Jim Federico, director executiv în cadrul General Motors şi responsabil cu dezvoltarea noilor modele globale.

La nivel global, Cruze este al patrulea cel mai bine vândut model din segmentul său şi al şaptelea la nivel general. Primele 10 pieţe pentru modelul american sunt: China, SUA, Rusia, Canada, Mexic, India, Turcia, Coreea de Sud, Israel şi Spania. Dacă ne gândim că lansarea europeană a avut loc în 2009, iar cea nord-americană abia în 2010, performanţa compactului american este una impresionantă. Chevrolet şi-a aniversat centenarul în 2011, iar aniversarea a fost marcată de o bucurie în gama Cruze, modelul fiind produs în peste 1.000.000 de exemplare.

Via | Chevrolet

Comentarii (5)

  • Iar Facelift-ul?
    http://www.automarket.ro/stiri/chevrolet-cruze-facelift-prima-imagine-frontala-42456.html
    2 3
  • @lorinczi
    Pentru moment, nu există nicio informaţie oficială despre facelift-ul lui Cruze.
    6 0
  • Multumesc, nu foarte des raspundeti la intrebarile din comentarii.
    1 2
  • AndreiRN
    Chevy
    O masina ieftina si buna.
    De aceea este cel mai des intalnita la inchirieri.
    6 2
  • CRUZE=SUCCES
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru