Ferrari California - faceliftul aduce 30 de cai putere în plus

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.02.2012
Ferrari a pregătit un facelift timid pentru California, principalele modificări fiind ascunse sub caroserie, acolo unde se regăsesc acum 490 de cai putere.

Esential

490 de cai putere oferă acum Ferrari California
3.8 secunde este timpul necesar noului California pentru a atinge 100 km/h.

Ferrari s-a gândit să adauge puţină savoare actualului California şi a pregătit un set de modificări importante.. Potrivit comunicatului oficial, pe lângă noile culori ale caroseriei şi ale interiorului, supercarul va fi caracterizat de cifra 30. Vor exista 30 de cai putere în plus sub capotă şi 30 de kilograme în minus.

Mai exact, propulsorul V8 de 4.3 litri va fi capabil să dezvolte 490 de cai putere şi 505 Nm la 5000 de rotaţii, mulţumită noului ECU şi unei noi evacuări. Folosindu-se de cele mai noi cercetări ale Centro Scaglieti în exploatarea aluminiului, Ferrari a reuşit să obţină o masă totală mai mică cu 30 de kilograme, fără a afecta rigiditatea structurală a modelului.

Cei 490 de cai, combinaţi cu o masă de 1600 de kilograme dau performanţe excelente: un sprint de la 0 la 100 de km/h în 3.8 secunde (cu 0.2 secunde mai rapid decât ale versiunii anterioare).

Alături de modificările aduse motorului central, California vine şi cu un pachet Handling Speciale, care include suspensii ceva mai rigide, o direcţie îmbunătăţită (raportul demultiplicării se reduce cu 10%) şi noi amortizoare magnetice, gestionate de o unitate electronică ce îmbunătăţeşte răspunsul. Handling Speciale îmbunătăţeşte stabilitatea supercarului în curbe, sporind senzaţia de sportivitate, fără a afecta însă confortul.

Comentarii (3)

  • grigore
    Gata, ho!
    Pana unde cu avantul asta al inmultirii cailor putere... Deja 490 pe gabaritul asta sunt destul de multi... Sau sa stapanesti o masina care prinde 100 in 3.8s... Hai sa ne apucam si sa vedem cum putem reduce consumul, emisiile...si, de ce nu, pretul...
    9 9
  • @grigore
    Sa ne apucam, da' nu cu Ferrari, doar asta ne-a mai ramas, SuperCar-urile.
    17 2
  • @Grigore
    Esti cu capu' fara suparare!
    Daca vrei sa reduci consumul, preturile, etc....
    Du-te la Opel, VW! De astea mai mici!
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru