GENEVA 2012 LIVE: Noile Astra OPC şi Mokka au strălucit la standul Opel

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2012
Opel sărbătoreşte 150 de ani de existenţă cu multe premiere la Geneva. Constructorul german a adus Mokka, SUV-ul bazat pe Corsa, bicicleta electrică RAD e şi noul Astra OPC.

Opel sărbătoreşte anul acesta 150 de ani de existenţă. Constructorul german nu putea să nu marcheze această vârstă venerabilă cu o pleiadă de modele noi, pregătite să atragă un public numeros în cadrul ediţiei de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva. Oficialii din Russelsheim au aşezat în centrul standului noul Astra OPC şi micul Mokka, crossover-ul bazat pe Corsa, în spinarea căruia au prins şi prima lor bicicletă electrică RAD e.

Anul acesta, Opel revine în segmentul hot-hatch-urilor compacte cu noul Astra OPC. O maşină care promite o experienţă deosebită la volan, având în vedere că a fost dezvoltată după 10.000 de ore de teste pe Nurburgring. Sub capota noii generaţii Astra OPC se află un motor cu patru cilindri, de 2.0 litri, capabil să dezvolte 280 de cai putere şi 400 de Nm.

Opel foloseşte pe puntea faţă o suspensie HiPerStrut şi nu renunţă la şasiul FlexRide. Acesta din urmă oferă trei moduri de rulare, Normal, Sport şi OPC, ultimul fiind dedicat unei ţinute de drum orientate către sportivitate şi către rularea pe circuit.

Mokka este propunerea germanilor pentru un segment extrem de disputat în Europa: cel al SUV-urilor mici.

Modelul preia platforma lui Corsa şi oferă atât versiuni cu tracţiune integrală, cât şi în versiuni cu tracţiune faţă.

Opel Mokka este oferit în compania a trei propulsoare, două dintre acestea fiind supraalimentate. Unitatea entry-level este un 1.6i aspirat, de 115 CP, urmat de un 1.4 Turbo de 140 CP şi 200 Nm. Versiunea de top beneficiază de un CDTI de 1.7 litri, care dezvoltă 130 CP şi 300 Nm. Versiunile de 1.4 şi 1.7 litri pot fi echipate şi cu transmisii automate cu şase trepte.

Constructorul din Russelsheim expune la standul său şi o propunere nemotorizată, o bicicletă futuristă, care cinsteşte memoria lui Adam Opel şi eforturile sale de la începuturile companiei. Botezată "RAD e", bicicleta este un studiu de design futurist, electric, capabil să ofere o nouă idee de mobilitate urbană.

Comentarii (11)

  • Un cos stors straluceste... mai ales in lumina reflectoarelor. Cam asta e moka
    30 34
  • hai repede cu critica
    hai nu mai aruncati cu critici la adresa Opel Mocca? Repede ca e mocca acum....
    Nu apreciati nimic....stii cum sunteti voi astia care criticati mereu sunteti ca barbatul din banc care nu se uita nici o femeie la el, iar replica lui era : "macar exigent sa fiu"...interpretati cum vreti
    24 16
  • kim_vl
    Foarte frumos
    Mokka arata (dupa mine) chiar mai bine decat in pozele anterioare de prezentare. Cred ca la anu' ma arunc la unu' pt. sotie (anul asta imi iau un Qashqai 1.6 dCi 4x4 M6 pt. mine, ca altfel as mai fi asteptat dupa Opel). As da 20000 pe un "cos" d-asta, mai bine decat pe-o troaca ruginita si afumata.
    16 12
  • Mokka nu e dezv pe platforma lui Corsa, modelul actual.

    E vorba de Gamma 2 platforma viitorului Corsa !
    10 3
  • @Automarket
    toate ca toate dar astra opc ce timpi 0-100 are ? nu scrie nicaieri.
    6 3
  • *****
    mokka - suzuki sx 4
    4 10
  • sunt incantat de mokka, mai ales cu 1.7 cdti si 130 cp 300nm, arhisuficient, si unde mai pui ca probabil o sa aiba 4x4 si garda la sol marita, simpaticuta!!!
    10 5
  • cata invidie ...=))) chiar nu ii vad rostul unui comentariu de genul primului comentator ...esti chiar funny :)
    10 4
  • Mie unu chiar imi place Opel Mokka. e o masina buna pentru drumurile din Romania. E cu mult peste Suzuki sx4 sau ford fusion.. si pretul presimt ca nu o sa fie mare.. mai ales ca nu iti trebuie 4x4..
    11 6
  • kim_vl
    Am aflat de la Opel Romania ca tractiunea integrala nu va disponibila cu cutia automata si garda la sol minima (cu masina incarcata la maxim) va fi de 158 mm.
    3 2
  • un cititor
    @kim_vl
    15.8 cm garda la sol? Nu merge pentru coborat borduri inalte si nici pentru pescuit. Pana si Sandero Stepway are 17.5 cm garda sol, iar Stepway nu e gandit ca un crossover 4x4.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru