Salonul Auto de la Geneva 2014

Apple a bătut palma cu Ferrari, Mercedes-Benz şi Volvo pentru o interfaţă multimedia

Publicat Luni, 03.03.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 0
Apple a bătut palma cu Ferrari, Mercedes-Benz şi Volvo pentru o interfaţă multimedia - Poza 1
Americanii de la Apple au anunţat astăzi lansarea sistemului CarPlay. Acesta reprezintă o interfaţă multimedia care va fi preluată, în primă fază, de modelele Ferrari, Volvo, Mercedes-Benz, Jaguar, Honda şi Hyundai.

Esential 13 ţări vor primi Apple CarPlay la lansarea serviciului. România nu este printre ele.
Apple a anunţat pe site-ul său oficial sistemul CarPlay, care promite "cea mai bună experienţă iPhone pe patru roţi", în colaborare cu producători precum Honda, Hyundai, Ferrari, Mercedes-Benz, Volvo şi Jaguar. În viitor, mărci precum BMW, Chevrolet, Ford, Kia, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota, Peugeot şi Citroen vor integra, la rândul lor, sistemul Apple CarPlay. Sistemul CarPlay de la Apple este compatibil cu modelele iPhone 5, 5C şi 5S. Din păcate pentru fanii Apple din România, sistemul CarPlay nu va fi disponibil la momentul lansării şi în ţara noastră.

Acestea sunt primele aplicaţii integrate nativ în interfaţa auto multimedia Apple CarPlay.

Apple CarPlay va fi oferit în 13 ţări, printre care se numără Italia, Spania, Germania, Elveţia, Japonia, SUA, Canada, Franţa, Mexic, Regatul Unit şi Australia. Aceste ţări sunt pe lista scurtă a pieţelor pe care Apple oferă de obicei noile sale feature-uri tehnologice înainte ca alte pieţe să le primească, fie că vorbim de integrarea asistentului virtual Siri, de navigaţia turn-by-turn şi de alte sisteme şi aplicaţii similare.

Interfaţa CarPlay va oferi trei modalităţi de a controla sistemul multimedia al vehiculului.
(vezi ilustraţie)

Urmareste Automarket
Printre primele aplicaţii suportate nativ de CarPlay se numără Beats Radio, iHeartRadio, Spotify, Podcasts şi Stitcher. Spre deosebire de aplicaţiile integrate până acum în maşină folosind telefonul şoferului, sistemul CarPlay va juca rolul unei interfeţe care să nu necesite atenţia şoferului, putând fi controlată prin interfaţa fizică a vehiculului sau prin asistentul virtual Siri.

Via Apple


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru