Salonul Auto de la Geneva 2015

Kahn Design trece la 6x6 cu Defender Flying Huntsman

Publicat Vineri, 27.02.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 5
Kahn Design trece la 6x6 cu Defender Flying Huntsman - Poza 1
Tunerii de la Kahn Design au transformat un Land Rover Defender în ceea ce ei numesc Flying Huntsman. Aceasta este o variantă 6x6 a modelului britanic, pe care o vor prezenta săptămâna viitoare la Geneva.

Esential 170.000 de euro este preţul de pornire al lui Kahn Flying Huntsman fără taxe.
Kahn Design, casa britanică de tuning, a prezentat o imagine teaser a viitorului Flying Huntsman 6x6. Este vorba despre exponatul lor pentru Salonul Auto de la Geneva şi reprezintă o variantă modificată serios a unui Land Rover Defender. Prototipul care va fi expus poartă numele de cod "Mission 1" şi este echipat cu un motor V8 LS3 de 6.3 litri, care asigură în jur de 430 CP. Unitatea de origine General Motors face echipă cu o transmisie automată care angrenează cele şase roţi ale lui Flying Huntsman. Modificările nu s-au oprit aici, modelul beneficiind de îmbunătăţiri la şasiu şi la sistemul de frânare. Adaptarea la 6x6 s-a făcut prin lungirea caroseriei cu 1.200 milimetri şi lăţirea acesteia cu 150 mm.

Mercedes-Benz G63 AMG 6x6, un pick-up de serie cu şase roţi motrice şi 544 CP

Rezultatul este un model care asigură performanţe superioare oricărui SUV de şosea, spun cei de la Kahn Design, în timp ce performanţele în off-road ar trebui să fie şi ele impresionante, având în vedere păstrarea configuraţiei cu tracţiune integrală şi introducerea unor diferenţiale blocabile care să reziste la noua putere a motorizării.

Compania britanică afirmă că au fost luate în considerare şi alte modificări pentru Flying Huntsman 6x6, cum ar fi oferirea unei variante blindate, dar până atunci se lucrează la dezvoltarea unei variante de producţie. Exponatul care va fi prezentat în cadrul ediţiei 2015 a Salonului Auto de la Geneva este doar un prototip, spun englezii de la Kahn.

Mercedes-Benz G 500 4x4² este fratele mai mic al impresionantului G 63 AMG 6x6

Urmareste Automarket
La nivelul interiorului, cei de la Kahn preferă să nu-şi dezvăluie toţi aşii din mânecă înainte de prezentarea oficială, dar britanicii promit o trapă panoramică pentru întreaga lungime a plafonului.
Kahn Design are deja în ofertă un model numit Flying Huntsman, care reprezintă o versiune V8 a lui Defender, îmbogăţită cu materiale premium la bord.

Off-road la superlativ: Mercedes Zetros 6x6, hotel de lux

Via Autocar


Comentarii (5)

  • Asta da! :)
    7 1
  • Ce face omul face si maimuta. Intotdeauna cei de la Land Rover s-au crezut regii terenului accidentat si pe buna dreptate chiar sunt buni, insa urasc situatiile in care cineva vine pe piata cu o idee si dam copy-paste ca sa nu ramanem in urma. 6x6 e ideea celor de la mercedes care au un G in sensul asta. Nu inteleg de ce trebuie sa mai apara si altii care sa copieze ideea lor si sa creada ca sunt originali. La fel cum nici cei de la mercedes nu sunt scuzati cu ales GLE-coupe care e un X6 cu steluta in fata. Haideti sa lasam pe cei ce vin cu idei noi sa fie unici pe acel segment de masina. A da copy-paste doar pentru ca ma cred in inferioritate cum mai toti producatorii vad ca tind sa faca, e o mare greseala. Fiecare brend auto ar trebuie sa exceleze intr-o anumita clasa de masini si sa se adreseze unei anumite categorii de clienti, pentru ca fiecare dintre noi sa ne indentificam cu acel brend tocmai datorita acelei clase la care brend-ul exceleaza...
    3 7
  • @mda - n-ai citit articolul! Modelul nu e facut de LR, ca in cazul Mercedes, ci de un tuner! Si nu Mertz a inventat asta, s-a mai vazut asa ceva in istoria auto...
    10 0
  • Spectaculos! Va atrage mulți împătimiți la Salon.
    1 0
  • mishazaitev
    Eu cred ca asemenea "manifestari artistice" sunt impotriva spriritului Defender. Masina asta este iubita si respectata pentru ca, stock, fara alte interventii, poate fi folosita de lordul englez pentru a se deplasa spre domeniul de vanatoare, continuand cu fermierul care trebuie sa mearga pe camp pentru a-si gasi o cireada ratacita sau cu organizatorul unui safari ca sa transporte vreun vanator ahtiat sa gasesca trofeul care-l obsedeaza sau cu o companie care construieste in zone greu accesibile si foloseste varianta pick-up pentru a-si cara echipamentele. Orice incercare de asemanare cu G-ul de la Mercedes care datorita multiplelor dotari mai mult sau mai putin necesare a devenit aproape prohibita oamenilor normali (a nu se interpreta acest termen raportat la intelesul lui in Romania), duce la alterarea acestui spirit al masinii bune la toate spirit pe care acest vehicul l-a pastrat de la aparitia primului Landy cu motor de 1.6 benzina si pana in prezent, cand, din pacate povestea aceste masini minunate se apropie de sfarsit, fiind pe cale sa devina legenda!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru