OFICIAL: Noul Audi A7 Sportback - foto, video şi informaţii

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 27.07.2010
Audi a lansat cel mai nou model al său. A7 Sportback combină eleganţa unui coupe, confortul unui sedan şi aspectul practic al unui break într-o singură maşină.

Audi a prezentat oficial versiunea de producţie a noului A7 Sportback într-o conferinţă care a avut loc la Munchen în cursul serii de luni, 26 iulie. Prin noua lansare, Audi îşi completează gama de modele şi nomenclatura de la A1 la A8, singurul model rămas încă neprezentat în versiune modernă fiind A2.

CU CINE SE BATE?

Pe lângă faptul că noul A7 completează spaţiul existent între A8 şi A6 din punctul de vedere al dimensiunilor, designului şi aşteptărilor clienţilor şi trecând peste ideea că A7 împrumută masiv din arhitectura şi elementele constructive ale recent-lansatului A8, noul model reprezintă răspunsul pe care Audi îl dă aşa-numitelor "sedanuri-coupe" precum Mercedes CLS, Maserati Quattroporte sau chiar BMW Seria 5 GT. Mai mult, în viitoarele versiuni de performanţăS7 şi RS7, noul model Audi va concura cu succes şi cu argumente împotriva lui Porsche Panamera, "vărul" de grup al noului model german.

DESIGN ŞI INTERIOR

La capitolul design, noul A7 rămâne fidel conceptului Sportback prezentat la Salonului Auto de la Detroit din 2009. Versiunea de producţie este însă ceva mai mare decât prototipul, cu o lungime de 4970 milimetri, o lăţime de 1910 milimetri şi cu o înălţime de 1420 mm. Proporţiile rămân însă aceleaşi, chiar dacă elementele spectaculoase ale prototipului, precum plafonul panoramic, prizele de aer agresive şi grila dinamică au făcut loc unor elemente ceva mai "pământeşti".

În cazul versiunii de serie rămân însă în picioare luminile de zi pe baza de LED-uri, forma blocurilor optice fiind uşor diferită de a "fratelui" mai mic A5 Sportback. Interiorul este inspirat masiv din cel al lui A8, la fel cum va fi probabil şi cel al viitoarei generaţii A6, aşteptată de fanii Audi în cursul anului viitor. În spate, portbagajul de tip hatch al modelului german se deschide lăsând la vedere un spaţiu de 535 de litri care însă poate urca până la 1390 de litri dacă cele două locuri posterioare sunt rabatate.

La fel cum A5 Sportback deschide ca preţ gama hatch, coupe şi cabrio care formează linia de forţă a seriei A5, versiunea A7 Sportback ar trebui să fie cea mai ieftină opţiune pentru cei care vor urma să aleagă unul dintre reprezentanţii eventualei linii A7 hatch, coupe şi cabrio.

Audi nu a confirmat încă posibilitatea existenţei unui astfel de model, însă avem toate motivele să credem că acestea vor exista după modelul A5.

MOTOARE

În ceea ce priveşte motorizările disponibile pentru modelul german, clienţii vor avea la dispoziţie în prima fază patru unităţi V6, două pe benzină şi două diesel.

Baza gamei este motorul V6 TDI de 3.0 litri care dezvoltă 201 CP şi care, combinat cu transmisia Multitronic, reuşeşte să consume doar 5.3 litri/100 km. Acceleraţia 0-100 este realizată în 8.1 secunde, iar viteza maximă ajunge la 234 km/h.

Aşa cum ne sugerează şi numele, versiunea 3.0 TDI quattro vine în plus cu tracţiune integrală, puterea maximă a acestei versiuni fiind de 241 CP/4000 rpm iar cuplul de 500 Nm/1400-3250 rpm. Cel mai tare motor diesel de pe A7 vine standard cu o cutie automată S-Tronic cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. A7 Sportback 3.0 TDI quattro accelerează de la 0 la 100 km/h în 6.5 secunde iar viteza maximă este de 250 km/h, în condiţiile în care consumul anunţat este de doar 6.0 litri/100 km.

Fanii benzinei vor avea la baza lui A7 Sportback o unitate V6 FSI de 2.8 litri de 201 CP şi 280 Nm care este cuplată de asemenea cutiei S-Tronic şi care, cu ajutorul sistemului quattro, reuşeşte să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 8.3 secunde şi să ajungă la 235 km/h. Consumul anunţat este de 8.0 litri/100 km.

În sfârşit, cei care vor să se bazeze pe un motor puternic pe benzină vor fi nevoiţi să apeleze la unitatea turbo 3.0 TFSI care dezvoltă 295 CP (mai puţin decât o face acelaşi motor în gama A5 Sportback) şi 440 Nm. Acceleraţia 0-100 are loc în 5.6 secunde, viteza maximă este de 250 km/h, iar consumul mediu mixt este de 8.2 litri/100 km.

TEHNOLOGIE

Sistemele de care dispune noul A7 Sportback se evidenţiază în primul rând prin pachetul quattro recalibrat care vine direct de pe RS5 Coupe care îl ajută, conform declaraţiilor oficialilor Audi, să le ia faţa în viraje modelelor asemănătoare cu tracţiune spate. Dacă în mod normal raportul transmiterii cuplului faţă/spate este de 40/60, sistemul poate varia astfel încât faţa să primească în caz de nevoie până la 70%, iar spatele până la 85%.

Printre pachetele electronice disponibile pe A7 se numără noul Audi Active Lane Assist, care monitorizează schimbarea involuntară a benzilor, sistemul de parcare automată care pune maşina perfect într-un loc liber fără niciun efort din partea şoferului, pachetul audio Bang&Olufsen de 1300W sau funcţii de masaj, aerisire şi încălzire pentru scaunele din faţă, toate acestea fiind controlabile prin interfaţa MMI operată prin joystick-ul poziţionat pe consola centrală.

CÂND POATE FI CUMPĂRAT?

În ciuda tehnologiilor de ultimă oră cu care este burduşit modelul german, masa proprie a acestuia a fost redusă la doar 1695 de kilograme prin utilizarea componentelor din aluminiu la construcţia şasiului. Modelul va fi construit la uzina germană din Neckarsulm, Audi aşteptându-se la un volum de vânzări de circa 40.000 de unităţi anual.

Modelul va fi prezentat oficial în luna august în cadrul Salonului Auto de la Moscova, debutul de piaţă în Europa fiind programat pentru această toamnă.

 

via | Audi

Comentarii (18)

  • Mare pacat ca au renuntat la design-ul frontal al prototipului era ceva aparte..in schimb au ales o fatza foarte asemanatoare cu a4 dupa parerea mea.Puteau face o masina cu adevarat deosebita dar au ales sa nu iasa din tiparele proprii si sa apeleze la design comun al tuturor modelelor audi.Din punct de vedere al designului nu are nici o sansa in fata noului CLS..daca arata ca prototipul poate era altceva dar asa..
    13 8
  • Masina arata foarte bine!
    15 13
  • este foarte interesanta linia...usor retro...in poze poate arata mai bine cls, dar in realitatea cu linia asta retro,a7 o sa fie genial....
    9 14
  • razvan1
    macar pe asta il poti diferentia mai usor..;))
    14 0
  • problema lu mercedes cu LEDurile....le folosesc aiurea si un mercedes cu LEDuri arata ca o sorcova...vezi S-Klasse facelift...atata lipsa de imaginatie....
    8 8
  • cel din urma
    nu e sedan coupe ci e coupe cu patru usi :P
    9 0
  • design
    Doamne, ce design anost!

    tre' sa cauti detalii ca sa deosebesti masinile astea intre ele.

    A6, A7, A8 ....

    urmatoarea lansare o sa fie Audi A 6,5 care o sa fie un A6 cu un led in plus ....

    si wow, lumea o sa cada pe spate si o sa comenteze:
    "va ce masina noua si inovatoare, tre' sa fie buna, ca doar e nemteasca, nu?"
    12 7
  • desi sunt fan bmw...totusi mie-mi place masuna asta...desi nu-i prea vad rostul ...pt. deja exista acel a5...dar ma rog daca au vrut-o si p-asta...oricum poti spune multe minusuri...dar sa fim realisti...cine n-ar vrea-o?!
    7 4
  • erider
    cataracta
    Dupa cum se poate citi mai sus, unii au probleme cu vederea, probabil cataracta.

    Cum sa nu poti deosebi masina asta de restul modelelor?

    In primul si in primul rand este un hatchback... chiar foarte util - un compromis intre break (care arata prea "familist") si o berlina / coupe.

    Cred ca, desi contextul eco/fin este unul dur, o sa apara in curand si strazile noastre...

    Mie imi place.

    Iar interiorul bate orice concurenta.
    9 5
  • http://www.bmwblog.com/2010/07/27/photo-comparison-bmw-gran-coupe-vs-2011-audi-a7-vs-2011-mercedes-benz-cls/
    3 1
  • ca sa fie mai corect trebuiau sa puna conceptul de la a7
    2 3
  • perfect de acord cu tine Alex...conceptul de A7 nu varianta de serie...
    2 2
  • .....@Alex
    2 2
  • draguticul18
    frumoasa
    aduce un pic cu porsche panamera?
    3 0
  • ilitza leshului
    tulvai Domne
    uiuiuuuu!!! NASPAR
    4 2
  • pacat
    marele pacat comis de Audi in opinia mea este ca mentin prea mult partea frontala....
    practic toate modelele lor au aceasi fata si astfel este foarte usor sa confunzi un A4 cu un A8 sau A7, etc si de aici intervine o problema...

    practic daca am bani si imi permit un A8 sau A7 nu prea imi vine sa imi cumpar unul fiindca automat voi fi plasat pe acelasi loc cu A4...
    cel putin la prima vedere...si diferentele de statut social sunt destul de mari intre cei ce au un A4 si cei ce au A8 si multi dintre ei chiar vor sa isi etaleze acest statut chiar si prin masina care o conduc....in rest numai de bine, A7 per total arata super ok
    3 2
  • Daniel d2
    era a5 cu 4 portiere cu un design mai placut , asta arata ciudat si urat din lateral
    2 2
  • ionica
    hmmm
    ii faina fata, si spatele dar din lateral mie numi place, nu-mi place designul din lateral, si ceva gen porsche panamera, si nu prea arata a coupe cu patru usi, ci mai mult bate pe versiunea avant (break). merecdes cls arata ca si coupe, cu patru usi, deasemenea vw passat cc ii superb(preferatul meu), aston martin volante, sii foarte fain , chiar si lamborghini estoque!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru